Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Az anyai ösztön hazudna?

Az anyai ösztön hazudna?

Figyelt kérdés

Most 3 és fél éves.Mindenki azt mondja,hogy teljesen egészséges és nincs semmi baja.Azt érzem hogy valami nincs rendben.Furának érzem.Nagyon minimális jelek vannak.A férjem nem akarja hogy elvigyem a nevelési tanácsadóba,mert csak én idegesítem magam.Amióta megszületett a testvére még jobban látom a különbségeket amik mondhatni csak kötekedés.Leírok párat és nyugtassatok meg ha úgy látjátok hogy tényleg csak hülye vagyok.

Születésétől sokat sírt.Nem szeretett enni,ezért kicsi volt.Tápszerezni akarták pedig volt tejem.Sokat játszott fekve úgy 2és fél éves koráig.Nem rúgja a labdát.16 hónaposan el kezdett beszélni,de 2 éves koráig csak azt a 15 szót használta.Még mindig nem beszél rendesen.Nehézkes vele az utcán való közlekedés,mert nem fogad szót.2,5 éves koráig nem ült a motorra,biciklire.Nem igazán ragaszkodik hozzánk.Se kicsinek se most.A játszótéren is mindig az idegenekkel akart játszani.Ma is olyan hisztit vágott le az oviban,mert nem akart haza jönni.Amikor 8 hónaposan fölállt elég ügyetlen volt és sokszor elesett.A testvérénél ezt nem látom.Csak ritkán szereti az összebújást,fejének simogatását.Ma abból volt a hiszti,hogy be akartam krémezni az arcát.Sokszor halandzsázva szórakoztatja magát,minket.Imád a kezemmel játszani.Beszél neki,simogatja,ütögeti,dobálja.Egyébként értelmes.Nem mondanám hogy csökkent értelmi képességű.Szereti a könyveket és végig üli a mesét.Ismeri a betűket,számol.7-en vagyunk és mindenki ruháját fölismeri a szárítón.

2012. okt. 11. 22:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
57%

Amúgy mire gyanakszol?

Az én lányomnak is hasonló tünetei voltak, és mindenki lehurrogott. Sajnos nekem lett igazam, de nagyon nem rülök neki.

2012. okt. 12. 22:33
 12/13 A kérdező kommentje:
Normálisan mászik négykézláb.Ügyesen dobja a labdát,jól céloz és el tuja kapni.Egyedül a labdarúgást nem akarja.Most már érthetően beszél,csak nem tudja kifejezni magát hiába nagy a szókincse.A mondat képzéssel van baj.Mesekönyvből olvasok.Nagyon szereti.
2012. okt. 12. 23:21
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért ez jól hangzik. Talán mégsem kell annyira aggódnod.

Viszont ha mégis szeretnéd megvizsgáltatni a gyereket, a BHRG alapítvány honlapját is érdemes lenne megnézned. Ők csinálják az ún. tervezett szenzomotoros tréning programot (TSMT). Nem olcsók, de nagyon jók, és vizsgálatot is végeznek. Már csak információszerzés kedvéért is érdemes olvasgatni náluk pl. a gyakori kérdéseket.

2012. okt. 13. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!