Miért "felejtettek el" a nők szülni?
Mert annyi hülyeség kering a terhesség és szülés témakörben, hogy a nők mindentől félnek, mert terhesek lettek... Az orvos meg már látott ilyet. Kb ezért.
Nincs már egy normális bábaasszony akit mindenki ismer, és aki mint nő elmondaná a kismamának, mit is tegyen, mi lenne a jó neki végig a várandósság alatt. Rengeteg fásult védőnő-szülésznő rohangál itt(leterhelve kiégve) és nem út mutatnak, hanem utasítanak, bszogatnak... Na ezért nem tudunk szülni felszabadultan, mint eleink.
Remélem érthetőre sikerült, ha nem sry
akkor mikor kitalálták h kórházban kell szülni és bebeszélték a nőknek h ehhez orvos kell minden esetben aki mert tanulta az iskolában az jobban ért hozzá
a kórház még nem is baj --> azért sok esetben életet ment :-)
és mikor a média teli lett rémhírekkel és túl sok információval amik sok esetben ellent mondanak egymásnak és mikor felfújják a egyszerű dolgokat is
szerintem de nem biztos h így is van :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kedves második, egyáltalán nem kérdőjelezem meg, hogyha baj van, jól jön az orvos, sőt! Nem is a kórház jogosultságát kérdőjelezem meg (bár tény, hogy szerintem mindenkinek jót tenne, ha a szülészetet eltávolítanák a kórház épületéből, hogy az 5. emeleti sebészeten tomboló hasmenős vírus ne terjedjen le a 2. emeleti szülészetre, mert a kórházi dolgozók sajnos átviszik a legnagyobb figyelem ellenére is). Azonban a legtöbb szülés komplikációmentes. Szerintem nem kéne ezeket is alárendelni az orvosnak, csak azért, mert ő orvos. A legkomplikációmentesebb kismama is be van tojva, hogy neki orvos nélkül nem megy, így nyugodtan hagyja, hogy az orvosok belepiszkáljanak a szülés menetébe (értem én ez alatt pl. a kötelező háton fekve szülést, ahelyett, amit a test diktálna, mert a doktor úr úgy jobban lát.
Szia!
ez azóta van, mióta van uh, afp vizsgálat, genetikai uh...Ami jó is egyben, hiszen nyomon lehet követni a baba fejlődését, de elkezdték feleslegesen beparáztatni a kismamákat, hogy "Te jó ég 2 héttel kisebb a babám! Te jó ég!!!" Hány és hány ilyen kérdés van itt is!! Amúgy mindig az arany középút a jó. Én támogatom az ún. otthonszülést rendes körülmények között. Az itt nálunk nincs. Nem akarok ebbe belemenni, de aki természetes úton akar szülni nem ismer semmiféle lehetőséget a beavatkozásra, így azért elég gáz. Én azt pártolom, h szülészeteken legyen alternatív vajűdó (van is , de csak 1-2 helyen); mert ha bármi van nyomás a dokit , orvosteam-et hívni.
Ja, és még egy! Sok nő betegesen fél a szüléstől, pedig ez tényleg egy olyan folyamat, ami ha jól halad, semmiféle beavatkozást nem igényel. De ez a szülséznőtől is függ. Nálam egy nagyon rendes volt, nem győzöm emlegetni. Ő se oxit, se semmit nem emlegetett, hagyta h minden menjen a maga medrében. Olyannyira - hogy mivel dokit épp nem talált- levezette a szülésemet is. Oda tehetem a lábamat, ahova csak kényelmes volt, mondtam én nem szeretném húzkodni magamnak, nagyon fárasztó. Oké-mondta, és ezzel el volt intézve.Doki utolsó 2 percre oda is ért, gondolom azért, hogy ne legyen baja belőle....Bocs ha sok lett. Remélem a lényeg benne van.
ezért is pártolom a születés házakat :-)
ott minden orvosi eszköz megvan ami kellhet
mégis olyan mintha otthon lennél :-)
Geréb Ági azért választotta az otthonszülés mert kivágták a kórházból mert megengedte az apáknak h bent legyenek ....
és mert ennek bevett gyakorlata van külföldön --> otthonszülésnek
túlképp az orvosok is azért hadakoznak mert így a zsebipénz kicsúszik a markukból (na jó ez kicsit gonosz volt de igaz) és mert lusták "lehajolni" a vajúdó asszonyhoz
most gondolj bele :
1. mennyi pénzt vissza haza a doki 1 hónap alatt mondjuk 10 szülés után -- gondolom nem lenne jó neki ha ez elveszne
2. hány baba hal mert azért mert a doki éppen nem volt ott ahol kellet volna
mert éppen kávézott vagy magán rendelt ügyelet alatt
ezekről nincs szó mert nem lehet ....
Sziasztok!
Nekem mint egészségügyisként az a véleményem, a legnagyobb baj, a túlzott információ áradat amit kap néha az ember. Ilyenkor szoktam azt mondani, hogy a média nagyon sokat tud ártani.
Sokan túlzottan ráparáznak a dolgon. Most csak abból indulok ki, hogy a teherbe eséses témában mennyire túl aggódjak a dolgokat. Még fiatal terhességnél egy pici görcsre már azt mondják, hogy vetélés.
Sokan a fájdalomtól is félnek és bizony én is kétsége estem. Jó volt az orvosom, és a szülésznőm, ők vissza tudtak rángatni és sokat segítettek.
Meg ami talán a szülés a mai nőknek olyan misztikus dolog. Őszintén én a saját lányom előtt még csecsemőt sem nagyon láttam, nemhogy még egy újszülöttet.
Meg amikor megkérdeztem a terhességem alatt, hogy kinek milyen élmény volt a szülése akkor két fajta példát kaptam. Az egyik leírta milyen csodálatos érzés meg, hogy ahogy vége volt a szülésnek már kezdte volna is előrről, a másik ez olyan borzasztó, hogy alig bírta ki stb stb.
Igaziból senkitől sem lehetett hallani egy reális választ. Mert évek múltán nagyon mások lesznek az emlékek.
Igaziból talán a példakép hiányzik. Mert régen amikor több generáció lakott együtt és egy családban volt vagy 10 testvér ott tapasztalták milyen is terhes np körében élni. Másik, néha a környezet is tesz erről. Mikor az édesanya azt mondja én nehezen szültem biztos neked is nehéz lesz és hasonló társai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!