Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen volt EDA-val szülni?

Milyen volt EDA-val szülni?

Figyelt kérdés

Már van két gyerekem és semmit nem kaptam szülés alatt. A 3. babánál elgondolkodtam hogy most kipróbálnám az EDA-t :)

Mik a tapasztalatok?

ilyenkor egyáltalán nem érzel semmi fájdalmat?

2012. aug. 23. 09:31
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Én 2hete szultem (elso baba) kértem gerincérzéstelenitot és nem bàntam meg. onnantol kezdve,h hat,semmi fàjdalmat nem érzel, a ctg mutatja csak,h épp fàjàsod van. amikor pedig elérkezettnek làtta a szulészno a kitolàst, szépen lecsokkentették a fàjdalomcsillapito adagot,aztàn ok segitettek azzal,h mondtàk mikor kell nyomni. 30perc alatt,kb 3nyomàsra kint volt a babàm. én jo szivvel ajànlom,felesleges oràkon àt szenvedni,màr nem vunk a kozépkorban,feleslegesen minek szenvedni?
2012. aug. 23. 10:10
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Az első babánál nem kaptam (mire kértem volna, már kitágultam teljesen:D) de a másodiknál úgy döntöttem, kérem. Hát, megváltás volt, kis húzást éreztem amikor jött a fájás, míg előtte a falat akartam lekaparni, annyira durva görcseim voltak (oxival, és ennek ellenére sem tágultam) Aztán mikor ment ki a hatása, szóltam, hogy nyomnom kellene, megvizsgáltak, és mondták, hogy hajrá:) Egy órával az eda bekötése után teljesen ki voltam tágulva (7-kor 2 ujjnyival érkezem, 10-kor még mindig 2 ujjnyi volt) a második fájásra, összesen 8 perc alatt szültem meg a kicsit.

Az első után azt mondtam, simán bírható minden eda nélkül is, de a másodiknál tényleg ,megváltás volt az eda:) HA kérheted, ne habozz:D

2012. aug. 23. 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
OFF: EDA-val a szülés utáni varrás sem fáj? Majd belehaltam, ezért kérdezem.
2012. aug. 23. 10:48
 4/9 anonim ***** válasza:
Én nekem voltak rendes fájásaim,2 percenként,de 8 órán át egy kukkot nem tágultam,maradt egy ujjnyi.Így 8 óra iszonyat szenvedés után,kértem EDA-t,kaptam is,de attól leesett a szívhangja,így rohantak császározni.Nem volt időm élvezni az EDA szolgáltatásait,viszont még altattak is a császárnál,olyan hirtelen történtek az események,hogy még nem volt ideje hatni az EDA-nak.Nem tudom mennyire jellemző az én esetem,de hallottam már pár embertől a szívhang esést.
2012. aug. 23. 10:51
 5/9 anonim ***** válasza:

4 hete szültem. Mikor beértünk 2 percesek voltak a fájások, de semmit sem tágultam 8 óra alatt. Ekkor bekötötték az oxit. Na az csinált fájásokat... 20 percig bírtam, aztán feladtam az elveimet és kértem EDA-t. Rá 2 fájásra elkezdődtek a tolófájások. Éreztem az összehúzódásokat, de nem fájt. 4szer 4 nyomásra lett meg a lányom. Nem fájt, éreztem az összehúzódást én mondtam a dokinak, mikor kell nyomnom. A másik doki akkor nyomta a hasamat. A varrást is éreztem, meg előtte a gátmetszést is, de nem fájt csak nagyon- nagyon kicsit. Simán felejthető.

Jó volt az EDA, ha bírtam volna, mégsem kérek. A következőnek is EDA nélkül megyek neki, ki tudja mi lesz a vége. Ez van. Az oxit jó lett volna kikerülni, nem sikerült. Gyönyörű szülés volt, nagyon szép élmény. Volt időm a tolófájásoknál másra is koncentrálni, pl. 4et nyomni,nem hármat, a fölöttem lévő kikapcsolt tükörlámpában láttam minden percét a szülésnek. Izgi volt, fárasztó és nagyon szupi.

2012. aug. 23. 12:47
 6/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem az egyetlen hátránya az eda-nak az volt, hogy sz@r volt a varrás.

Amikor simán szültem, akkor kaptam érzéstelenítőt, és semmit nem éreztem a varrásból, most az eda-val meg igen:( Nem volt brutális, de jó érzés sem, azért fájt.

2012. aug. 23. 14:46
 7/9 anonim ***** válasza:
Barátnőm is kért edá-t, de úgy leejtette a pici szívhangját, hogy rohantak vele császározni :( Szülésznő szerint ez egy elég gyakori mellékhatása az edának, úgyhogy én majd nem fogok kérni.
2012. aug. 23. 17:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Elsot siman szultem,a varras elegge fajt.

A masodikat EDAval,semmi fajdalmat nem ereztem.Nalunk is lelassult a baba zivverese,vettek tole vert,hogy mi az oka.

A koldokzsinor ratekeredett a nyakara,de nem kellett csaszarozni,meg akkor mar kellett nyomnom is.A varras nem fajt.

2012. aug. 23. 19:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Az en szulesem kicsit horror volt mert nem tagultam es a fejukbe vettek, hogy okay 44 oran at vajudni...mert az elso az mindig hosszura sikeredik na de ilyen hosszura?! A 39.-ben kaptam a gerincbe az erzestelenitest megvaltas volt! Szinte semmit nem ereztem. ramkotottek az oxit is...megsporolhattak volna...es hat ugye a kisfiam szive is meg-megallt allitolag ezt azert latta a ferjem a monitoron, mert olyan fajdalmaim voltak, hogy kiakadt a muszer es nem erzekelte a pici szivvereset...en nem tudom mert eppcsakhogy leteztem...mikor vegre vittek a mutobe jo volt, hogy mar nem szurkaltak megegyszer. Pillanatok alatt tortent minden. Az anesztes kozvetitett es mondta, hogy a kicsim nyakan tobbszorosen volt a zsinor meg sem tudtam volna szulni. Probald ki ha van ra lehetoseged!
2012. aug. 24. 05:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!