Gátvédelem, Budapesten melyik kórházban támogatják, hova érdemes menni szülni, ahol nem evidens hogy szét vágják az embert ott lent?
nem kórház hanem szülésznő és doki függő a dolog :-)
keress olyan szülésznőt aki ért a gátvédelemhez és nála szülj
Kórházfüggő szerintem, mert én 3x is szültem már az Imrében, csak fogadott dokim volt- szülésznőm nem. EGyszer sem esett szó arról, hogy törekedjünk a gátvédelemre, de alapból csinálták.Mivel az első gyerekem elég nagy fejű volt (37cm), nála muszáj volt gátat metszeni, a másik két gyereknél már nem csinálták, pedig mindig más ügyeletes szülésznőt fogtam ki, nem mondtam, hogy szeretnék gátvédelemmel szülni, de szólás nélkül csinálták és 2.3.szülésnél már tényleg nem volt szükség a vágásra. 2-3.gyerekeim kisebbek is voltak- a fejük is csak 34cm volt. PIci repedésem lett mindkétszer az előző gátmetszés felszínén- de csak pár percig tartott szülés után a "rendberakás", csak kevés öltésem volt.
Szóval én állíthatom, hogy az Imrében törekednek rá. (2008ban, 2010ben és idén szültem ott, tehát friss az élmény. :D)
Kecskeméten úgy tudom, hogy alapból felvágják az embert, ha van szülésznőd, ha nincs.
Személyes tapasztalat:
Nem kórház függő.
Az István "állítólag" gátvédelem szemléletű.Nekem volt fogadott orvosom,és szülésznőm is,előzőleg azt mondták törekednek rá,mégsem tették(mivel szültem másodjára is ma már tudom).Egy ismerősöm ott szült ügyeletben,meg sem próbálták nála,pedig pici baba(pici fejmérettel) volt.
Másodjára a Jánosban szültem.Gátmetszés után gátvédelmes szüléssel!Természetesnek vette a szülésznő és a doki is,sokat küzdöttek érte,és sikerült is.
Margit kórházban szültem 3x is gátvédelemmel,pedig szerintem a köztudatban nem a gátvédelem párti kórháznak tartják.
Ugyanakkor az Istvánról(tesóm felesége szült ott) én sem hallottam személyesen jókat,habár állítólag ott ezt nagyon nyomják,mégis rutinból vágtak neki.
aha, köszönöm a hozzászólásokat.
8-as, te biztos rágörcsöltél akkor.. az se jó.. :(
én nem csinálok ilyet. vizsgadrukkos se voltam sosem... hanem felkészülök vizsgára, elmegyek és meglátom mi jön szembe. :)
De úgy gondolom ha van rá lehetőség, akkor szeretném tudni hogy mi a módja... mert felháborítónak tartom hogy az orvosok azt tartják természetesnek hogy felmetélnek ott lent és mert fekve kell lenni pl. -persze korháza válogatja... meg orvosa...- csak azért mert a dokinak úgy kényelmes az a fél vagy x óra...
És mert a rutin szerint fel kell trancsirozni a nőt "mert ez a természetes", az pedig le van szarva hogy 2 hét-több havi (akár cska kettő, de az már több..) fájdalmat, kellemetlenséget okoznak neki. Az ilyen orvoson is csinálni kéne gátmetszést miután levezényelte a szülést. Aztán oldja meg az ülést, nagy dolgot vagy bármit ahogy akarja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!