Győri szülészet, illetve orvosok, kinél érdemes szülni?
Októberre vagyok kiírva szülésre, második babánkat várom, a kisfiam Debrecenben szültem, nem fogattam orvost, közel 12 óra vajúdás után, sem adtak semmilyen fájdalomcsillapítót, a magzatvizem sem akart elfolyni, a nővérek pedig azt mondták hogy ebből nem lesz ma szülés mert nem repedt még meg a magzatburok pedig már 6-7 cm-re ki voltam tágulva(ha jól emlékszem). Ezután váltottak a rezidens orvosok és az új az meg már azt mondta hogy már késő van fájdalomcsillapításhoz, megrepesztették a burkot, gázt kaptam és innentől kezdve kb. negyed óra alatt meg is lett a fiam.
Csak azért írtam le, hogy hogyan is történ a fiammal a szülés mert ez egy kicsit nyomot hagyott bennem(nagyon de nagyon félek ismét szülni), szőrnyű volt elsőnek felkészületlenül ezt átélni(persze megérte), ezért kíváncsi volnék hogy itt Győrben milyen a szülészet, hogyan bánnak az emberrel, illetve ha tényleg szeretnék ezúttal valami fájdalomcsillapítót kapni akkor kit fogadjak meg dokinak? Vagy itt annyira nem fontos egy dokit fogadni, és fizetni neki? Amúgy mennyit szokás egy szülésért fizetni? Léci írjatok nekem tapasztalataitokról minden érdekelne részletesen, előre is nagyon hálásan köszönöm segítségetek!
szia.én 3 éve szültem a kisfiamat dr.Nagy Zoltánnál,a terhesgondozás oké volt,de szülésnél cserben hagyott.24 órát sétálgattam 5 perces fájásokkal,nem tágultam és mivel Ő nagy homeos,meg természetes lelkes volt nem adott semmit.Másnap hajnalban az ügyeletes mondta,hogy na akkor oxi mert nem lesz erőm megszülni.onnan 4 óra alatt meglett,abból 2t volt bent az akkori dokim.Azt hittem meghalok komolyan,ő meg böködött az akupunktúrás tűeivel.
Most 38 hetes kismama vagyok,az akkor ügyeletes dr.Likár Zsolt az orvosom.Nagyon lelkiismeretes,a 32.héten megnyílt a méhszájam 3 napig bent tartott,hogy minden oké legyen.Mindig megnézett,ha volt ideje.Nagyon sokat van a kórházba,és sokan nagyon jó orvosnak tartják.Magánrendelésén időpont van max.fél órát vártam eddig,van uh-a is.Szülésről még nem tudok nyilatkozni,remélem akkor is így mellettem áll.Egyébként Ő az érzéstelenítési szakorvos,illetve EDA-val is lehet nála szülni.A rettenetes szülésem ellenére úgy gondolom,ha most gyorsabb lesz,nem kérek EDA-t,de ha meg nem bírom Ő lesz ott velem,aki tényleg érti a dolgot.Ha megszülök nála (már 2 napja minden bajom van éjjel),megírom a tapasztalataimat.
Ő 8000 ft-ot kér tanácsadáson,és ha minden rendben lesz 60000 ft-ot készülünk adni neki.Az elsőnél is annyit adtunk,de igazából nem érdemelte meg...:(
Nem igen kérdezgettem itt a kismamákat ki mennyit adott,egyet tudok Ők 40-et,de ott a doki megmondta,hogy min.annyit KELL neki adni.Likár nem mond árat,kismamára bízza,én rákérdeztem Tőle.Szóval Őket tudom ajánlani,de egyébként én úgy látom,hogy Győrben elég jól működik a szülészet.Nagyon jó orvosok vannak,most több fiatal,lelkiismeretes is van közöttük.a szülésznők is nagyon rendesek,akiket én ismerek,a csecsemősökre sok a panasz,de nekem azzal sem volt gondom,rengeteget segítettek-szerintem sokat jelent nekik,hogy Te is,hogy bánsz velük,hisz emberből vannak.
Többet most nem tudom mit írjak még,ha van kérdésed írj,én meg ha megjöttem megírom a véleményemet még.Jó babázást!
Szia, én 33 hetes vagyok, és Dr. Fekete Zoltánnál lesz progis császárom. Fiatal lelkiismeretes orvos, 7000 a magánrendelésén a vizsgálat, 40-et szándékozok adni a szülésre.
nekem is Likár doktor volt az orvosom közel 13 évig, két első gyermekemet nála szültem, egyéb okok miatt váltottam most a harmadiknál.
33 hkm
Első vagyok,itt van a honlapjuk nézegethetsz itt is,ismerkedhetsz a hellyel :)
Én mindkét gyerekemet dr. Dúcz Renénél szültem, de ha még tízszer szülnék, akkor is hozzá mennék:) Egy angol úriember-típus, finom angol humorral, ami nekem nagyon szimpatikus. Ami viszont fontosabb, hogy az egész lénye valami végtelen harmóniát és nyugalmat áraszt, mindkét szülésem előtt akkor nyugodtam meg, amikor őt megláttam, valahogy az volt az érzésem, hogy na, jó, akkor mi most már itt meghalni nem fogunk:) Ráadásnak: nem pénzéhes, nem nyomulós, de odafigyelő és lelkiismeretes, rád bízza a döntést, amikor és amiben lehet, és nem fél dönteni, amikor neki kell döntenie. Megoldott a helyettesítése, ha ő épp elutazik vagy ilyesmi. A többi orvost alig-alig ismerem, mivel ha fogadott orvosa van valakinek, akkor a többiek nem igazán foglalkoznak az emberrel. Még dr. Mika Péterrel volt jó tapasztalatom, nem volt fogadott orvosom, a császármetszésem alkalmával találkoztunk először az életben, ő műtött a fogadott orvosommal, de amikor csak meglátott a folyosón, nagyon kedvesen érdeklődött a hogylétem felől. Viszont fiatal és jóképű, valakinek ez egyesével is kizáró ok, ha nőgyógyászról van szó:) Az anyagiakról érdemben nem tudok nyilatkozni, három éve szültem utoljára:) Ha gondolod, priviben kereshetsz.
Nagyon jó babázást kívánok!
Utolsónak!
Maszekba van neki ultrahanggépe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!