Szt. István kórház szülészete milyen?
21 hetes vagyok.Még arrébb van a szülés, de ott fogok szülni mert körzetileg oda tartozom.
Előre leszögezném, hogy ügyeleten szülök majd, nincs pénzem fogadott dokira.Ezért várom azoknak a tapasztalatait akik ugyan így szültek, de természetesen akinek volt fogadott orvosa annak a válaszát is szívesen fogadom.
Kérdéseim:
1. Így, hogy ügyeleten szülök szerintetek hátrányba leszek?
2. EDA-t adnak szájhúzás nélkül? (már szültem, akkor 10ezerbe került a gerincérzéstelenítés) Vagy erre azért vigyek pénzt?
3. Milyenek a körülmények?
4. Orvosok milyenek?Ha lehet neveket is léci...ki tudja kihez kerülök! :)
Több hirtelen nem jut eszembe.Bármi amit tudtok írjátok le ha van kedvetek.Persze a csecsemős osztály is érdekel, de nagy általánosságban ott úgy is bunkó emberek vannak! :D sajnos...
Jaaajj...meg a babának mit kell vinni?Ruhát adnak?vagy mindent vinnem kell? 1,5 éve a Margitba szültem, ott csak ruhát adtak.
Kösziiii
Szia!
A szülés részéről nem tudok nyilatkozni,mert egyéb nőgyógyászati problémával "volt szerencsém" ott járni.
Kórház:Sajnos,nem valami jók a körülmények,alagsori részt egyenesen szörnyűnek találtam.Kórtermek is nagyon egyszerűek,napi egyszer takarítanak,sok jóra ne számíts.Bár sajnos,ez a többi kórházban is így van.Ha sikerül egyágyas,privát szobát kapnod,akkor esetleg.
Orvosok:Van ilyen-és olyan is.Először is megemlítem az orvosomat,dr.Csermely Gyulát,akinél jobb orvost el sem tudok képzelni.Szakmailag is nagyon a toppon van,emberileg is ok,egy humoros,laza doki,aki azért nagyon odafigyel a részletekre és hihetetlenül alapos.Úgy tudom,ő nem ügyel,de azért leírtam:)
Akit nagyon tudok még dicsérni,dr.Bábinszki Ágota.Nagyon rendes volt velem,egy szobatársamnak ő végezte a műtétjét,két szülés után és ő is meg volt elégedve.dr.Lengyel Mária szintén aranyos,kedves.
Aki nekem nagyon negatív volt,dr.Pop Andrea-pont ő az,akit rengetegen javasolnak,hogy mennyire kedves,barátságos doki,na én az ellenkezőjét tapasztaltam.Mikor ő volt ügyeletben ránk sem bagózott,be viharzott a szobába,megkérdezte,hogy ok e minden,és már ment is ki..Se vizsgált,se semmi...Eléggé flegma is volt,mikor kérdeztem tőle valamit,azt a választ kaptam,hogy az orvosom majd elmagyarázza részletesen..Szóval lehet a fizetős,maszek pácienseivel rendes,de velünk(akik a kórteremben voltunk) messze ő volt a legbunkóbb.
Boldog babavárást és remélem kicsit tudtam segíteni!
Sziasztok!
Örülök a topicnak, mert így meg tudom osztani veletek a saját élményeimet.
Éppen 1 hónappal ezelőtt szültem az István kórházban, november 26-án született meg a kisfiam, Zalán.
Aki szült, az nyilván tudja, hogy nem csak szülni megy a választott kórházba, de laborba is folyamatosan kell járni, na meg a ctg, ultrahang és így tovább. Tehát nem csak egy osztályt lát az ember, meg nem 1-2 munkatárssal találkozik, hanem nagyon sokkal. Nekem nagyon jók a tapasztalataim minden osztállyal és minden munkatárssal (munkatársakkal vagy semleges, vagy nagyon jó!).
A kórház szülőszobája nagyon szép, otthonos. A terhesség alatt lehetőség van szülésfelkészítő előadásokon részt venni náluk heti egyszer (6 alkalom), ami nagyon jó, hasznos, és legalább a kispapák is egy csomó infót kapnak, ami azért is jó, mert ők nyilván lustábbak az infóbegyűjtésben.
De ami igazán nagyon pozitív volt, az a csecsemő osztály és a gyermekágy. Nekem elég nehéz szülésem volt, egészen a 3. nap reggeléig nem voltam benne biztos, hogy hazamehetünk időben. Nehezen épültem fel, a baba nagy volt, én meg hozzá képest kis termetű, és nagyon nehezen mozogtam, vért is kaptam.
Képtelen voltam a babát ellátni (csak szoptatni tudtam), és nekem rengeteget segítettek a csecsemősök. Több helyen olvastam, hogy nem segítettek nekik egyáltalán. Lehet, hogy maguktól nem loholnak ott mindig a kismamák nyakában (egyébként mindkét műszakban körbementek, hogy minden oké-e), de ha bemész és kérdezel, borzasztóan segítőkészek.
Szoptatás, baba ellátása, fürdetés, köldökcsonk kezelés, baba megnyugtatási módszerek. Hogy van tejem, és nem hagytam abba a szoptatást a sebes mellbimbók ellenére, azt többnyire nekik köszönhetem. Mindenki nagyon kedves volt, imádják a babákat, és tiszta szívvel végzik a munkájukat. Éjjel, nappal mehettem, mindig segítettek nekünk.
Mi ajándékcsomagot is vittünk a csecsemősöknek, mert szerettük volna meghálálni, hogy ilyen lelkiismeretesen végzik a munkájukat.
A szobák kicsit zsúfoltak viszont. A 3 éjszakából az utolsót már alapítványi szobában töltöttem, amiért fizetni kell ugyan, de szerintem megéri. Sokkal jobb így vendégeket fogadni, és nem zavart, hogy sír az én babám vagy a többieké.
Aki az István kórházat választja szülése helyszínéül, az szerintem nem fogja megbánni! Én a következő babámat is náluk szeretném megszülni.
(Választott orvosom Petik doktornő volt, és Józsa Andrea volt a szülésznő mellette. Mindkettő szuper választásnak bizonyult!)
Eni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!