Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gátvédelem, Budapesten melyik...

Gátvédelem, Budapesten melyik kórházban támogatják, hova érdemes menni szülni, ahol nem evidens hogy szét vágják az embert ott lent?

Figyelt kérdés
2012. aug. 15. 19:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én a Szt. Margit kórházban szültem kétszer, elsőnél nem sikerült a gátvédelem, szerintem a szülésznő nem volt megfelelő, met a babának kicsi volt a feje 32 cm. Itt fogadott dokim volt. 3 hete szültem ismét, nem volt fogadott orvosom, de jó szülésznőt fogtam ki, és sikerült a gátvédelem, a baba súlya jóval nagyobb volt, és a feje is, 36 cm volt. Nem repedtem egyáltalán. Egy szobatársam is gátvédelemmel szült. Szóval szerintem nagyban függ a szülésznőtől és persze orvostól is, hogy sikerül-e a gátvédelem.

Egyébként szívesen ajánlom neked a Margit kórházat, mert nagyon jó a szülészete! Nem is én mondtam, hogy szeretnék gátvédelmet, hanem az orvos kérdezte... Ez sokat elárul szerintem.

2012. aug. 16. 14:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Talán érdekelhet ez a cikk a gátmetszéről, hiszen amiket írtál róla, azok nagyon is úgy vannak. Igazán a legtöbbször csak kényelmi dolog ez, főleg az orvosnak/szülésznőnek: [link]
2012. aug. 16. 22:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Én is a Bajcsyban szültem 2 hónapja,nem volt fogadott szülésznőm,de törekedett a gátvédelemre.De a babóm túl gyorsan jött,így egy picit vágni kellett,hogy ne repedjek.
2012. aug. 16. 22:32
 14/16 anonim ***** válasza:
8-as vagyok. Nem érzem, hogy rágörcsöltem volna, csak próbáltam tájékozódni. Nincs az az ember aki első szülés előtt nem próbálja elképzelni a dolgokat... Kivéve a császárról, az meg se fordult a fejemben. Utólag viszont megzuhantam, mivel baj lett a babámmal, lekerült intenzívre:-(. Így igen sajna kikészültem idegileg...
2012. aug. 17. 08:46
 15/16 A kérdező kommentje:

12-es elolvastam...

idéznék is,

Annak ellenére, hogy már két évtizede rendelkezésre áll a rutinszerű gátmetszés ellen szóló evidencia, a legtöbb orvos és egyes szülésznők is makacsul ragaszkodnak hozzá. Sheila Kitzinger szerint a gátmetszés „a leggyakrabban alkalmazott szülészeti műtét”, s egyúttal „az egyetlen olyan sebészeti beavatkozás, amelynél fennáll a valószínűség, hogy egészséges nők testén és a beleegyezésük nélkül végezzék el a nyugati kultúrákban.”

Nem tudom, az jutott eszembe hogy van valami rosszindulatú szándékosság is ebben az "orvosi mű-fogásban"...

Nem értem. Tényleg nem gondolnak bele ezek a gyökér orvosok hogy mit művelnek, mit okoznak? Persze akinek nem inge...

2012. aug. 17. 09:43
 16/16 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint ez a nyugati világ egyik legbrutálisabb szexuális csonkítása. A férfi hatalom kiterjesztése a női test felett. (hasonló gyakorlat, mint Afrikában a csikló kivágása vagy a hüvelynyílás bevarrása) Az orvosok nem gondolnak bele, mert az egyetemen azt tanítják nekik, hogy ha nem metszenek, akkor kitágul a hüvely és inkontinens lesz a nő, vagy néha azt is, hogy úgy meglazlnak a szövetek, hogy az egész méh kifordul. Ezzel szemben tény, hogy a gétmetszés széleskörű elterjedése óta folyamatosan nő az inkontinens esetek száma, ami elgondolkodtató...
2012. aug. 21. 07:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!