Van ma Magyarországon olyan kórház, ahol tényleg háborítatlanul lehet szülni?
Szia!
Szent Imrét mondják annak Bp-en. Külön alternatív vajúdó van, nincs oxi, nincs kapkodás, szülésznő, dúla van. Nem kerül többe, csak amennyit a szülésznőnek szántok majd szerintem.
A Szent Imrében megközelítőleg így van, ha a megfelelő orvosnál és/vagy szülésznővel szülsz, aki támogatja ezt.
Van alternatív szoba, ott semmilyen mesterséges beavatkozásra nincs is mód (se CTG, se Oxi, semmi).
Van fürdőkád, vihetsz zenét a CD lejátszóba, nekem gyújtottak mécseseket, lámpát nem kapcsoltak, mert éjjel mentünk. És van sok vajúdó eszköz.
DE:
a mai kórházi protokoll szerint a kitolásnál orvosnak jelen kell lennie.
Nekem háromból egy szülésem sikerült tényleg az elképzeléseknek megfelelően, ott az orvos semmit nem csinált.
Ja, és a szülés TB alapon van, ha orvoshoz jársz magánban, vagy szülésznőt fogadsz, az persze pénzért van.
Szent Imre!én is ott szülök októberben.van fogadott dokim,szülésznôm,dúlám.
32hkm
Én is a Margitot tudom javasolni:)
Elsőt az Istvánban szültem,sajnos,semmi nem úgy alakult,ahogy elterveztem,lett burokrepesztés+oxi,szülésznő se volt az igazi(pedig fogadott volt).
Másodikat 4 hónapja a Margitban.
Nem volt oxi,burokrepesztés,a fogadott szülésznő végig velem volt(ha kellett visszahúzódóan,ha kellett aktívan segítően),abban a pózban lehet vajúdni,szülni,ahogy szeretnél.Gátvédelemmel szültem,tényleg csak a legjobbakat tudom mondani.
Volt fogadott orvosom,sikerült olyat választani,aki tényleg nem avatkozik bele a természetes folyamatba:)
Mivel választott orvosom és szülésznőm volt nekik adtuk,amennyit tudtunk.
Ha érdekel,szívesen leírom az orvos+szülésznő nevét is.
Ui:Mi is gondolkodtunk a Szent Imrén,mert jókat lehet róla hallani.Ami nekem nem volt szimpi,hogy rettentő sok szülésük van,szülőszobát megnézni is a negyedik egyeztetett időpontban sikerült.Mivel sok a szülés,gyorsan át kell adni a szülőszobát másnak(barátnőmnél/sógornőmnél így volt) és nagyon utálom a rohamoskodást.
3. as vagyok... Kórházat meg nem írtam, igaz, mindegy is, mert közvetlen határ mentén, a világ végén van, nem BP-n. Vaszary Kolos kórház a neve.
A vajúdásról még: az utolsó pillanatig állhattam, aztán félig fekve szültem, nem kötöztek le, semmi ilyen, én fogtam a lábam, ahogy akartam, és apa közvetlen mellettem, simán bejöhetett, minden szó nélkül. Nekem sokat segített, hogy annyit álltam, amennyit akartam. Fekve iszonyat egy fájás :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!