István kórház szülészetről tapasztalatok? Szülőszobára milyen ruhákat kell vinni a babának, takaró stb?
Ne haragudj kedves kérdező, de be kell kérdeznem a válaszoló anyukáknak!!Mivel valószínű én is ott szülök.
Nekem csak annyi lenne, hogy az epidurális érzéstelenítéshez hogy állanak??Csak mert ahol előzőleg szültem, ott harapó fogóval kellett kihúzni az orvosokból a dolgot..Vigyek pénzt?Vagy hogy megy ez?Mert fogadott dokira nincs pénzünk, de nagyon félek ettől az egésztől..igaz az megnyugtató amit az utolsó ír, már mint az, hogy nem adnak össze vissza oxitocint..én azt nem akarom megint, mert nagyon fájt előzőleg azzal szülni, azért is kellett az epi..
Köszönöm ha válaszolna valaki..és bocsi kedves kérdező!!
(egyébként már tettem erről fel kérdést csak akkor nem válaszolt senki!! :(( )
Sajnos,nincsenek jó tapasztalataim a kórházzal,első kislányomat szültem ott lassan 3 éve.
Úgy tapasztaltam,hogy alapvetően egy bababarát,természetes szülés párti kórház képét szeretnék kelteni,sajnos,ez nálam nem sikerült.
Elviekben a terhesgondozás alatt kedves volt meg informatív a választott dokim,sajnos a gyakorlat nem ezt igazolta.
Kezdjük azzal,hogy iszonyatosan sokan voltak,így alig kitolás előtt pár perccel kerültem a szülőszobára.A választott dokimnak két szülése is zajlott egyidejűleg,aminek szintén nem örültem.Kértem volna oxitocint,ami úgy tudtam 0-24 elérhető.Igaz is lett volna,ha nem a nyári szabadságolások időszakában vagyunk,így nem volt aki beadja..Szívesen kipróbáltam volna a kádat,amire szintén nem volt lehetőség,amikor pedig jeleztem,hogy függőleges helyzetben nyomnék,nem feküdve,az orvos olyan rondán nézett,hogy neki akkor hajolnia kell 10 óra munka után..Gátvédelem sem sikerült,pedig készültem rá,jeleztem,hogy szeretném.A vágásommal aztán fél évig küszködtem utána.
A gyermekágyas részleg se egy Hilton,de volt egy-egy nagyon aranyos,sokat segítő csecsemős.Pedig volt választott orvos+szülésznő,akiknek fizettem,és úgy mentem oda,hogy megbízok bennük,jó kezekben leszek.
Egy barátnőm 9 hónapja szült az Istvánban.Ő is megbánta.Úgy veszem észre sokan bedőlnek a természetes,bababaráti képnek,aztán sokan mennek oda szülni és a végén valahogy nincs idő senkire.Bár valószínűleg ez orvos függő is.
Mindenesetre nála is volt burokrepesztés,vágás,pedig ő másodjára szült,és az elsőnél sikeresen védték a gátat.
A másodikat 5 hónapja,már nem ott szültem.Bátran állítom,hogy a két szülés között ég-föld különbség volt.Másodjára abszolút természetes folyamat volt,burokrepesztés,gátmetszés nélkül.
Elnézést,félreírtam,természetesen EDA-kértem volna,ami nem volt elérhető..
Oxit sajnos kaptam kérés nélkül is.
Hát köszönöm a történeteket (persze ha nekem szóltak, és a kérésemnek).
Nem szívderítő az biztos..úgy érzem túlélő túra lesz ez az egész már megint.Az tuti, hogy viszem én is a páromat, előzőleg is őt küldtem az orvosok után..mert hát nem igazán hagytam magam..na mindegy.
Azért mindenkinek boldog babázást kívánok!!!Ezeket a kórházi kalandokat egy idő után az ember szinte el is felejti..sajnos ez van, sokat nem lehet kezdeni vele, ha csak az ember nem egy ügyvéddel megy szülni.Én inkább a páromat viszem..az olcsóbb!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!