István kórház szülészetről tapasztalatok? Szülőszobára milyen ruhákat kell vinni a babának, takaró stb?
Én dr.Novák Zoltánnál(fogadott) szültem,az ügyeletes szülésznő Böröndi Zsuzsa volt.
Az orvosommal nagyon meg vagyok elégedve,a holdig is követném:)
A szülésznőm nekem eléggé semleges,nem igazán nézett rám,a gátvédelem azonban sikerült.
A csecsemősök khm. nem a legkedvesebbek,és a szobák tisztaságán is bőven lenne mit javítani.
Összességében az orvosom miatt nem bántam meg,de őt leszámítva még egyszer nem szülnék ott az biztos.
Popp Andrea szerintem is kerülendő.29 hetes csinált egy uh vizsgálatot a kórházban,és vizsgálat közben gratulált a kisfiúhoz,aki amúgy kislány(persze,ezt már jóval korábban tudtam is),lehet,hogy kedves,meg mézes mázas,de szakmailag nem az első kritika,amit hallok róla.
Én nagyon megdöbbentem ennyi elégedetlenségen.
A Pop Andrea nekem nem volt váklasztott dokim, mégis maximálisan elégedett vagyok vele. Első terhességem előtt egyszer voltam nála (alacsony prog szintre írt gyógyit), majd a régi dokimnál szültem. (Petik Dóra) Ennek ellenére a szülés utáni viziten felismert, és emlkezett arra is, hogy írt fel clostyt. Egy nagyon alapos, lelkiismeretes orvos.
Én két babát is szültem itt, 2010-ben és 2011-ben is, mindkettőnél elégedett voltam. Mindkét alkalommal választott orvosnál+szülésznőnél szültem, végig bent voltak.
Mindkét esetben volt gátvédelem, de elsőnél végül volt metszés is mivel a babám igen nagy volt. Másodiknál már nem volt semmi. Elsőnél kaptam oxit, mert 4 óra alatt semmit sem tágultam, (4 centis méhszájjal burokrepesztéssel indították, tehát már nyitva voltam) miközben már nagyon lent volt a baba feje, de az oxi bekötése után 15 percre már el is tűnt a méhszájam. Nekem nem lettek erősebbek a fájásaim tőle.
A második babánál villámgyorsan történt minden, mire beértünk a kh parkolójába már úgy éreztem, kicsúszik a baba, de még a strepto miatt vártunk annyit, hogy hasson az antibiotikum (30 perc kb, amíg a baba vérkeringésébe is bejut). Ekkor már infúziót sem kötöttek be, az antibiotikumot követlenül a vénámba kaptam. A kitolási szak 10-15 perc volt. A szülőszobai felvétel és a baba születése között 40 perc telt el.
Első babánál front idején szültem, teltház volt, a folyosón sétáltam elég sokáig. Egy szoba felszabadult, oda mentem. Labda volt. Ennek ellenére a dokim meg a szülésznőm sem kapkodott.
Második baba késő este született, én voltam az egész szülőszobában egyedül, bármelyik szobába mehettem. Oda mentem, ahol az első baba is született. Most is csak a labda volt (de jól jött).
A szülészeten (újszülött részen) a szobatársakkal nem volt gond. A takarítónők naponta többször jöttek, tisztaság volt. Annyi zavaró volt, hogy a zuhanyfüggönyt elvitték kimosni, és nem hozták vissza addig, amíg én ott voltam, így a víz kissé állt a fürdiben. Első alkalommal 3, második alkalommal 4 ágyasban volt; saját zuhanyzó+wc van a szobához.
A csecsemősök nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. Mindenben kedvesen segítettek.
Éjjel az éjszakás nővér (aki az anyukákhoz "tartozik", nem a babákhoz) flegma volt, mert tőle kértem jeget, és felébresztettem. De a másik éjszakás nővér meg nagyon kedves volt.
A babának mindent (body+rugi, sapi, törölköző, textil pelus, popsi törlő) vigyél. Én vittem pelenkát is, mert csak napi 3-4 dbot adnak, és sztem kevés.
Magadnak vigyél evőeszközt, bögrét.
A lázmérő sztem felesleges, minket minden nap egyszer megmértek a nővérek, digitális homlok hőmérővel. (általában reggel 6-kor)
Ha télen mész, akkor takarót is vigyél, persze. Nyáron (ha ilyen meleg van, mint ma), akkor egy szál bodyban lesz úgyis a babád.
Boldog babavárást, és könnyű, gyors szülést, és pozitív élményeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!