Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » István kórház szülészetről...

István kórház szülészetről tapasztalatok? Szülőszobára milyen ruhákat kell vinni a babának, takaró stb?

Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 17:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Majd leírnád egyszer csak a negatív tapasztalataidat??Főleg így hogy nem volt orvosod!!

Köszi

Utolsó voltam.

2012. aug. 16. 21:39
 12/22 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező,ki az orvosod megkérdezhetem?
2012. aug. 16. 22:25
 13/22 anonim ***** válasza:
Nem szabad neveket írni? mert nagyon jó lenne ha ez ember tudná kit kerüljön.
2012. aug. 22. 12:06
 14/22 anonim ***** válasza:

detto mint a 8-as,én 24 óra alatt sem tágultam csak akkor kaptam oxyt,de akkor meg leesett a szívhang így műtét lett. szülésznő ordibált velem éjjel h ne hisztizzekl,amikor nem is szüölök! anyád!!! aztán később bejött h hát bocsi, a gyerek húzta a lepényem azért voltak extrém fájásaim tágulás nélkül is. ha tudtam volna fejbevágom az tuti.. amikor kivánszorogtam a csecsemősökhöz h szeretnék ott lenni amikor fürdetik,pelusozzák stb h megtanuljam az volt a válasz h miért nem láttam még fürdő gyereket?? nem basszus,nem láttam!

amúgy pelust,köldökápolási cucot,popsitörlőt,krémet és ruháat adtak, és takarót is

2012. aug. 22. 12:12
 15/22 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.Nekem az orvosom dr.Pop Andrea volt,a szülésznőm pedig Böröndi Zsuzsanna,egyikőjüket sem ajánlom.

Ügyeletes volt Hajdú Barbara szülésznő-ő is nagyon bunkó volt.

Akiről nem tudok rosszat írni dr.Bábinszki Ágota.Nem az ő kismamája voltam,mégis nagyon rendes volt a szülésem után.

2012. aug. 22. 12:23
 16/22 (L) Bella (L) ***** válasza:
Egy jó tanács: saját, digitális hőmérő mindkettőtöknek, és a babának babatörölköző...
2012. aug. 22. 12:27
 17/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Szerintem is pop andrea kerülendő, anno február 22-re voltam kiírva tervezett baba volt tudtam mikor készült, módosította március 9-re, mert szerinte elszámoltam. Uh-on bemérte szülés előtti napon 2500 gr-ra, nem volt magzatvíz harántfekvésben volt stb indították, hogy befordul, hát nem. Sos csàszàr lett 3700 gr-al. A baba kezén lábán már kirepedt a bőr, véres volt stb........... Most van egy igazán jó orvosom, benne tökéletesen megbízom, Németh Miklós, csak arra lettem volna kíváncsi a körülmények változta-e de látom nem !
2012. aug. 22. 14:16
 18/22 anonim ***** válasza:

sziasztok

muszáj írnom annyi rosszat írtok a kórházról és az ott dolgozókról.

Én a saját orvosom ismerem és szülésznőm illetve a mostanit.

3 éve szültem a Sz. Istvánban júni 30.-án nyáron.

Nekem már eléggé túlcsuszásban voltam 20 körülre voltam kiírva.

Dokim (Dr. Gajdos Edit) jelenleg nincs mert közben neki is született babája, szóval 29. ére hívott este 7-re be hogy akkor feküdjek be kapok tágító ballont. megkaptam a szülésznőm volt ott Hajdú Barbi (szerintem egy nagyon kedves és segítőkész legalábbis nekem egy szavam sem volt)

sajnos nemigen tágultam (kaptam amúgy egy szülőszobát mert nem voltak akkor sokan) aztán éjel mégis ki kellett költöznöm mert nálam még jele sem volt h órákon belül lesz valami más kismama meg úgy esett be h szül máris, ugyhogy én kiültem a ctg szobába olvastam hajnali 1 körül kivették a ballont nem sokat tágultam tőle sajnos. Ezután burkot repesztett a szülésznőm, mondta ettől be kéne indulni a fájásoknak. Hát jöttek ugyan de teljesen elviselhető volt hajlnali 5 felé vissza mehettem az este kapott szobába. (ja amúgy este még pár órát feküdtem ott pihiztem mielött ki lettem küldve)

Reggel fél 6-kor még nagyon nem voltam elég tág így akkor már muszáj volt az oxitocin megkaptam na onnantól brutál volt a fájás, hívtam is már párom h jöhet mert most már tényleg órák kérdése. 9-kor EDA-t kértem az maga a megváltás volt (pl. az EDA-nál is mikor szóltam a szülésznőmnek mondta h igyekszik de másnál van bent birjam ki, közben meg 5 percen belül ott voltak valahogy siekrült tök gyorsan odahívnia és nagyon örültem neki. utána már maga a megváltás volt :) aztán néha bejött más szülésznő is hogy hogy vagyok hogy érzem magam ez még az éjjelre is vonatkozik amúgy, szóval én nem tapasztaltam bunkóságot vagy épp jó szülésznők voltak akkor éjjel.

Szóval du. 12:52 meglett a lányom és nekem csupa jó emlékeim vannak pedig hosszú volt. Utána ott maradhattam a szülőszobán 2 órás megfigyelésen anyumék is bejöhettek elv. egyszerre max 2 fő de volt h 3-an is bent voltak páromon kívül és nem szóltak :)

Ugyhogy le akartam írni hogy azért annyira nem rossz.

2012. aug. 22. 15:01
 19/22 anonim ***** válasza:

Én mindkétszer a Szent Istvánban szültem. Mind a kettő császár volt harántfekvés miatt. Az első fiamat 4 éve a másodikat 2,5 éve szültem. Fogadott dokim volt Dr. Koiss Róbert és az első szülésnél volt szülésznőm is, Böröndi Zsuzsa vagy Zsuzsanna(már nem emlékszem). Az elsőnél mivel a szülésznőm is fogadott volt a műtét napján fent a szülészeten kaptam meg az infuziót és egy külön szülőszobában(ami üres volt)készülhettem rá a műtétre a férjemmel. Nagyon kedvesek voltak mi meg nagyon be voltunk tojva :)

Mikor műtét után bevittek a szobába( 3 ágyasba) amint már igazán magamnál voltam hozták a picit és nem is vitték el egy percre sem(kérdezték, hogy elvigyék-e, hogy pihenhessek de nem szerettem volna) már nagyon szerettem volna, hogy ott legyen a karjaim között a pici. Fürdetni is én vittem végig ott lehettem míg fürdették(sírtam is mert annyira meghatott, hogy az első fürdése a picinek, meg szerintem a hormonok játéka is volt) rendesek voltak a csecsemős nővérek nem kedvesek mert nem bájologtak csak válaszoltak a kérdéseimre ha jól emlékszem 4 nap után hazamehettünk(persze volt egy kis sárgaság de szerencsére elmúlt) a dokim mindennap bejött nem volt tolakodó. Pont olyan volt amire számítottam. A szülésznő is bejött neki is nagyon hálás voltam. Mikor hazaindulás napja volt akkor megkerestük a dokit és kifejeztük a hálánkat meg a szülésnőt is. Hát azt a csalódást:( mikor odaadtuk a szülésznőnek a desszertet(mellette a hálapénz) akkor megköszönte majd elbúcsúztunk egymástól és visszament a szülészetre mi még ott molyoltunk a picivel és mit hallunk, hogy:- Na hallod ebből még bevásárolni sem tudok! Panaszkodott, hogy csak 15 e adtunk) Nagyon rosszúl esett.

A másodiknál már nem is "fogadtunk" szülésznőt. A kórház a doki a nővérek ugyanolyan rendesek voltak velünk.

Nekem nem volt problémám a kórházzal de mivel nagyon szeretnénk harmadik babát most nagyon elgondolkodtam, hogy lehet már nem ugyanaz a körülmény várna mint eddig??

2012. aug. 22. 16:13
 20/22 anonim ***** válasza:

Meglepnek a negatív válaszok.Én 2008-ban szültem ott a 2. fiamat,a Hajdú Barbi volt a fogadott szülésznőm(a fogadott dokim Szőczei Bea).Maximálisan pozitív volt minden.Nem volt oxitocin,adott homeos golyócskákat,Ő vizsgált csak,végig mellettem volt.A gátvédelem tökéletesre sikeredett.Úgy indultam neki,hogy kérek EDA-t,de elviselhető volt a dolog-ráadásul bő 3 óra alatt meg is volt a pici-így nem kértem(a dokim is mondta,hogy minden további nélkül elérhető).Pont ma beszéltem a Barbival,jövő héten megyek hozzá CTG-re,mert megint babát várok,a 35. hétben vagyok.Meg is mondtam neki,ha szabin lesz én mással meg nem szülöm a babámat,az tuti.Azóta a körülmények is jobbak lettek,az 5 ágyas kórtermeket átépítették kisebb,fürdőszobásra.Mindent kellett-és most is kell majd-vinni a babának(ruha,kis sapka,takaró,textil pelus,kifogó,csak a köldökápoláshoz adnak dolgokat,popsikrémet,plusz napi kb. 3 db pelust).

Még annyit,azt nem is értem hogyan kerül valaki későn a szülőszobára,miután minden szoba 1 ágyas és szülőszoba is egyben(az egyik alternatív,ott van kád,bordásfal,franciaágy).Egy a lényeg:én CSAK és kizárólag pozitív dolgokat tudok írni!

2012. aug. 22. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!