Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Lehet hogy autista vagy...

Lehet hogy autista vagy valami más betegség?

Figyelt kérdés
van egy 14 éves lányom az iskolában mindig egyedül van nagyon keveset beszél és ha beszél akkor helytelenül használja a szavakat.nagyon szeret zongorázni és ha zongorázik nem lehet hozzászólni mert csak arra koncentrál. az iskolába mindig ugyanabban az időpontba indul és ettől az időponttól nem tud elszakadni.nehezen tanul.a kézfejét sokat szokta rázni ami nagyon megijeszt.szeret rajzolni de szinte mindig csak egy témáról rajzol.szemkontaktus nincsen ha beszélek hozzá mintha meg sem hallana egy irányba néz.nem szeret ölelkezni és ha hozzáér valaki aki neki idegennek számít akkor nagyon megijed és nagyon ijesztő dolgot kezd el csinálni előre hátra úgymond hintázik nagyon gyorsan a feje rémültnek látszik.kérem segítsenek.előre is köszönöm a válaszokat.
2012. jún. 26. 12:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
47%

komolyan nem értem, hogy ez miért most derül ki? Lehet enyhe magatartászavar, de ha autizmus lenne, akkor már óvodás korban szóltak volna, hogy gond van.

Hát ha zongorázik, naná, hogy nem szereti, ha szólnak hozzá, ne viccelj, arra tényleg figyelni kell, főleg, ha kottát is olvas közben.

Inkább attól félnék, hogy trauma érte, a hintázás önnyugtató magatartás. Miket rajzol?

2012. jún. 26. 12:27
 2/21 A kérdező kommentje:
ovodás korában az agresszív viselkedésen kívül semmi baja nem volt. kutyákat rajzol de a rajzaiból nem nagyon lehet kivenni hogy az egy kutya. nem olvas kottát nem is jár zongora tanórákra csak úgy magában egy ritmust zongorázik sokszor ami nyugtató hatással is van rá.semmilyen trauma nem érte.
2012. jún. 26. 12:33
 3/21 anonim ***** válasza:
96%

Hm. Ez itt egy névtelen fórum, ahol találhatsz például villanyszerelőt, cukrászt, tanárt, postást, diákot, de egyik sem itt műveli a szakmáját. Lehet, hogy találsz pszichológust is, de ő sem itt rendel.

Vidd el a lányodat pszichológushoz, itt senki nem fog tudni segíteni! (egyébként több tünet is utal autizmusra, de ez még kevés a diagnózishoz, a kezeléshez pedig végképp...)

2012. jún. 26. 12:40
 4/21 anonim ***** válasza:

Elnézést a kérdésért..de 14 éves koráig ennek nem volt jele? Feltételezem ez nem új keletű probléma..Az iskolában senki nem figyelt fel erre? Tanárok? Te?

Minél előbb vidd el kivizsgálásra!!! Azok alapján amiket leirtál igen lehet akár autista,de ennek is vannak különböző szintjei..De okozhat gasonló tüneteket lelki trauma..dolgok amiket nem tudott feldolgozni(durva példaként:szexuális bántalmazás..példaként irtam ne háborodj fel!)Én nem vagyok autizmussal kapcsolatban szakértő de gyermekgondozásról tudok ezt-azt..

Kérlek minél hamarabb vidd el szakértőhöz a lányod! És válaszold meg Nekem a kérdést amit mindenféle rossz indulat nélkül testtem fel..hogy-hogy most gondolkodsz el csak ezen?hogy-hogy senki de senki nem vette észre..

Számomra ez hihetetlen és megdöbbentő..

2012. jún. 26. 12:40
 5/21 A kérdező kommentje:
utolsónak:eddig csak enyhébb tünetek voltak amikkel nem foglalkoztam kicsit volt zárkózott. nem sokat beszélt de ezzel sem nagyon törődtünk és amiket rajzolt azok furcsák voltak de gondoltuk ez sem olyan fontos. de mostanában keztek el durvábbodni a tünetek amiket már leírtam. és elviszem kivizsgálásra. amúgy a tanároknak sem tűnt fel csak az hogy nehezen tanul és hogy nem barátkozik de nem nagyon foglalkoztak vele és nekem sem szóltak.
2012. jún. 26. 12:50
 6/21 anonim ***** válasza:
nekünk tized ennyi tünetre azt mondták autisztikus.
2012. jún. 26. 12:58
 7/21 A kérdező kommentje:
utolsó: és hány éves volt mikor azt mondták?
2012. jún. 26. 13:21
 8/21 anonim ***** válasza:
3,és nem voltak ilyen súlyos tünetei.
2012. jún. 26. 13:29
 9/21 A kérdező kommentje:
rendben, de nekem 14 éves.
2012. jún. 26. 13:31
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
a kéz rázás "repkedés",szemkontaktus hiánya,a helytelen szóhasználat,kényszeres cselekvések,kerüli az érintést,előre-hátra hinta nagyon beszédes jelek.utolsó voltam.
2012. jún. 26. 13:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!