Hogyan tudnék segíteni a 10 éves kislányomon, aki ha alaki beteg lesz mellette ő stresszel idegeskedéssel válaszol? Fél hogy ő is beteg lesz, nem eszik, idegeskedik.
Én Angliában vagyok gyerek orvos ez sajnos eléggé gyakori mostanában mi is csak lessük.Olyan gyerekeket hoznak be hozzánk is aki nem megy iskolába SŐTTT volt olyan,hogy a nagycsoportos kislány azt,mondta, hogy Ő bizony nem megy oviba mert xy beteg és Ő is az lesz. Ez egy kis kori félelemből eredhet általában. Adj neki vitamint(lehetőleg valami jót)és mond neki,hogy ettől nem lesz beteg,ha neked nem hisz nyugodtan elviheted az orvosoz előtte,hívd fel a dokit és mond el neki mi a gond,biztos Ő is megfog erősíteni a gyerek előtt.A stresszre vannak gyerek csoportos foglalkozások pszichológusi centrumokban.Vagy esetleg valami enyhe nyugtató hatású tea és rengeteg-rengeteg türelem! :) De ezt most csírájában el kell folytani nem tudom,hogy jár fejlődésben a gyerek mennyire járatos az interneten mert ha felkerül és magának kezd betegségeket találni (hiperhondria) az nagyon nagy baj lesz!
39/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!