Cisztás fibrózisos gyermekek szülei. Mikor és milyen tünetekből derült ki gyermeketeknél a betegség? Hol voltatok kivizsgáláson? Melyik orvost ajánlanátok?
Csecsemőkorban is voltak tünetek? Mik?
Az én 9 hónapos kisfiamnál is felmerült a gyanú, ezért kérdezem.
Ezen az oldalon hasznosabb tanácsokat kaphatsz, akár orvosoktól, betegektől, beteg gyermekek szüleitől...
Nálunk még csak a székletvizsgálat van folyamatban, még verejtéktesztet sem csináltak.
A gyanú az állandó köhögései, a sok, zsírfényű széklete, az étvágytalansága, súlyállása, illetve, amikor éppen van étvágya, akkor a kevés gyarapodása miatt merült fel (egyre vékonyabb, már mindenki sajnálattal nézi, azt hiszik én éheztetem, pedig mindet megadnék érte, ha hízna!).
Ha megpuszilom egyébként sósnak érzem a bőrét, de szerintem az mindenkinek valamilyen mértékben sós, nem tudom, hogy kóros-e már amit érzek...
Egyelőre lisztérzékenységre fogják szűrni, ha az negatív, akkor irány a klinika, ott kivizsgálják mindenre, többek között erre is.
Én is remélem hogy nem ez a gond és drukkolok, hogy nálatok se az legyen.
Abból gondolom, hogy erre is gyanakodnak, mert erre utaló kérdéseket tettek fel.
Most már heteken belül kiderül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!