A kislányom allergiás asztmától szenved. Tanácsokat kérnék hasonló helyzetben lévőktől. Volt- e javulás amióta a betegség tar? Milyen gyógyszereket használtok?
Az asztma nem kinőhető betegség! Mindenki így mondja,pedig nem igaz.Az tény,hogy a tünetei elmúlnak idővel, de felnőtt korában újra előjöhetnek akár.
Hidd el tudom mert 18 éve vagyok asztmás.
Nálam javulás van, már nem fulladok, de nekem terheléses asztmám van.Férjemnek allergiás asztmája, ő kinőtte, de azt nem kívánom amit ő átélt gyerekkorában.Minden éjjel kint ültek vele a teraszon mert úgy fulladt és csak kint kapott levegőt.
Ha tudod vidd el száraz sóterápiára...ez az egyetlen megoldás!
Mert a tüdejét kell erősíteni:) Mondom én, ne sóbarlangba menjetek hanem száraz sóterápiára...a sóbarlang fityiszt ér:)Tapasztalatból mondom:)
Plusz, erősítés lufival:) Fújjon bele jó sokszor jó nagyokat és tágul a tüdeje, ezzel erősödik:)
Atkákat kiüzni, plüssöket fagyasztani,páárnát takarót váltani és sokat lenni friss hegyi levegőn...menjetek el a bükkbe egy hétre...csodát tesz:)
Az én húgom 4 éves korától allergiás asztmás. Most 25 éves, gyógyszerallergiája van (szalicilátokra, pl. algopiryn), állatszőr, pollen. Nagyon durván bedagad pici korától, egész testen vörös hólyagok, utána jön az arcdagadás, akkor irány a kórház, mert a kalciuminjekció már rég nem hat. Belenyomnak 1 szteroid injekciót, néha kettőt is. pedig nem jó a hormonoknak. Amellett szedte majd' 20 évig a zirtecet, azt is volt, hogy kettesével. A kalcium pezsgőtablettától "hány", annyira utálja, úgyhogy kalciuminjekciót szokott meginni ampullából. de általában, ha kezd dagadni, akkor csak a szteroid hat.
Allergiás asztmának diagnosztizálták 4 évesen, pl. a nyúltól rögtön besípol, fullad, zárt térben macskától is. Különböző befújói vannak, pl. pulmicort az egyik.
De pl. kinőtte a fehérjeallergiát. Nem ihatott tejet, kakaót, sajtot nem ehetett. Egyszer evett sajtot, kiderült, az az allergia elmúlt kb tízéves volt.
De emellett intenzíves nővér, annyi hátránnyal, hogy vigyáznia kell, ne kenje magára az infúziókat. Viszont ott a gumikesztyű, úgyhogy nem probléma. A mindennapi életben nagyon nem zavarja, amikor meg "rájön" az allergia, már tudja, hogy irány a doki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!