Ekcémás anyukák! Fiatok vagy lányotok örökölte tőletek az ekcémát?
Én úgy tudom, az ekcéma allergiás reakció valamire, amit a szervezet nem kíván elfogadni. Nem mindig találják meg, mitől jön ki.
Fiam ekcémás, apja is, de az apjánál nem tudjuk, mitől (a lábfején jön ki), míg a fiam tejallergia miatt.
Nálunk anyánál is előfordulnak ekcémás tünetek, apánál is, nálam is (lány vagyok), meg az öcsémnél is. A húgomat nem tudom. Egyik sem súlyos, de van. Viszont allergia szempontjából én vagyok a legrosszabb eset, és engem szoptatott anya a legrövidebb ideig, ha jól tudom. De néhány példából nem szabad következtetni, hiszen az allergiát nagyon sok tényező befolyásolja.
Az ekcémás kezedtől közvetlenül semmi baja nem lesz a gyerekednek, hiszen az ekcéma nem fertőző betegség, ahogy valaki már írta fentebb. Viszont nem használhatsz akármilyen gyógyszert a terhesség vagy szoptatás alatt. Szerintem ezt lenne érdemes figyelembe venned, mert ha nem kezeled az ekcémát, az neked és a gyerekednek is veszélyes lehet, mivel elfertőződhet a seb. Konzultálj az orvosoddal, hogy mit javasol, és ez alapján dönts.
"Én azt, hogy az anyatej megelőzi az ekcémát meg az allergiát, itt kilőttem."
Ha meg nem is előzi, legalább csökkenti az esélyét. Csak nagy mintákon végzett vizsgálatok alapján lehet ezt igazolni vagy cáfolni, néhány eset alapján nem.
ezt a butaságot már ne is haragudj :D
az ekcéma egy allergia, nem lehet örökölni!!! a hajlamot lehet de azt csak a nők örökíthetik, tehát olyan nincs, hogy nálatok a férfiak a nőkre örökítik!!! de nyugodtan beszélj egy bőrgyógyásszal!
én 30 éve vagyok ekcémás, elég súlyos, mármint az allergiám súlyos, ugye az ekcéma csak a tünete.
ételallergiás vagyok.
a terhesség nehéz volt mert nem használhattam szteroidokat, így nagyon sebes volt az egész testem, sima testápolóval kentem magam óránként, kipróbáltabb több homeopátiás szert és persze az allergiát okozó ételeket kerültem amennyire lehetett.
a babám hozzátáplálása orvosi felügyelet alatt történt, több orvos is segített és figyelemmel kísérte, szerencsére eddig nem allergiás semmire!
menj el allergiavizsgálatra és derítsd ki mire vagy allergiás, kerüld el és elmúlik vagy visszaszorul az ekcémád.
Hogy érzékenyek vagytok valamire, lehet, hogy ugyanarra, lehet, hogy másra. De hidd el, allergológus mondta, hogy az ekcéma egy tünet, egy jelzés, hogy valamit nem akar a szervezet elfogadni. Ezt a valamit (pl. laktóz-intolerancia) lehet, hogy örökölte, örökli valaki, de nem az ekcémát.
Anyám érzékeny volt a tejre, hasmenése volt két pohártól.
Fiam örökölte az érzékenységet, de rajta ekcéma formájában is kijön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!