Mit lehet lépni, anélkül hogy körberöhögnének, ha a párom megégett ételt ad a lányomnak, mert az rosszul viselkedett?
Tisztelt ×anya×3!
Szerintem annyi már kiderült, hogy
1.) a kérdező az apa, tehán valószínűleg nincs férje,
2.) a kérdés nem az volt, hogy belehal-e a gyerek abba, hogy égett aljú süteményt eszik, hanem hogy mit lehet lépni az ellen, hogy ez ne büntetés legyen.
A többi stimmel. :D
"A leírtak alapján a gyerek még nem képes önállóan ellátni magát, tehát kiskorú, és bűntetésként adott neki veszélyes ételt. Kiskorú veszélyeztetésére külön törvényi tényállás van !"
Az ilyen és ehhez hasonló válaszolóknak üzenem: én nem kevés ideje dolgozom büntetés-végrehajtási intézetben, de még senkivel sem találkoztam ott benn, akit azért ítéltek el, mert égett sütit adott a gyerekének :) :)
Mellesleg: kiskorú veszélyeztetése alatt az alábbiakat értjük (csak, hogy tisztázzuk):
1) Kiskorú veszélyeztetését valósítja meg az a kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti. (Na ez nem súlyos megszegés, ezzel az erővel minden szülőt, aki nem mindig 100%-osan neveli a gyerekét, és valljuk be, ki nem hibázik, börtönbe lehetne küldeni.)
2) Szintén kiskorú veszélyeztetését követi el a nagykorú személy, ha kiskorút bűncselekmény elkövetésére vagy züllött életmód folytatására rábír, vagy rábírni
törekszik.
3) A kiskorú veszélyeztetése akkor is megállapítható, ha nagykorú kiskorúval kényszermunkát végeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!