Mit lehet lépni, anélkül hogy körberöhögnének, ha a párom megégett ételt ad a lányomnak, mert az rosszul viselkedett?
Komolyan van aki ezt nem érti?
A "rossz" viselkedést fizikai kellemetlenség okozásával bünteti a kedves szülő. Most éppen nem veréssel, kukoricára térdepeltetéssel, sötét pincébe zárással, hanem kozmás étel megetetésével. Én hallottam már szándékosan túlsózott étel + vízmegvonás kombinációról is...
Ha a szülőtárs egyetért, elég nagy baj a gyereknek. Ha nagyon naiv optimista volnék, remélném, hogy a gyermekjólét jelzőrendszer majd időben működésbe lép, és megtörténnek a megfelelő lépések.
Ha nem ért egyet, sürgősen tisztázni kellene a nevelési elveket egymás között, mert elég nagy lehet a szakadék, ami nem fog jóra vezetni.
Nem az egyszeri megégett étel okozza az igazán nagy bajt, hanem az a lelki beállítódás, ami azt az ötletet adja egy szülőnek, hogy ezzel büntessen.
Mi is ettünk kozmás ételt, mikor a cserkésztáborban leégett egy kondérnyi tészta. De az nem büntetés volt, hanem logikus következménye annak, hogy nem figyelt akinek kellett volna. Más étel meg nem volt. Lehetett enni kozmásat, meg semmilyent.
"A hozzászólásaitokból az derült ki számomra, hogy az egész dolog valahol sántít és nincs kapacitás arra, hogy komolyan vegyék. Sántikálni fog tehát tovább."
Mi van? Ezt hogy érted? Valahol sántyt? Hát akkor ne hazudj... te kérdezel hazugságot aztán még neked áll feljebb?
Na én vagoyk a sokatt szidott 63%-os. Igazatok van, inkább b.ssza pofán a gyereket a szülő, lehetőleg ököllel, minthogy egy kicsikét égett husikát kapjon vacsorára, mert megbukott matekból. Elmondom mit nem tudunk:
- Szénné égett volt a kaja vagy csak kicsit jobban megsült a kelleténél?
- Mire kapta ezt a büntetést? Boltból lopott vagy eleresztett egy b.zd meg-et. Nagyon nem mindegy miért kapja.
- Mennyi idős a gyerek? Egy 3 éves gyerkőcöt túlzás büntetni, de egy 16 évesnek már lehetne egy kis esze és azt sem hiszem, hogy komolyabb lelki sérülése lenne ettől.
"Csupán" ezeket nem tudjuk nagyokosok. Rohadtul nem mindegy mik a körülmények.
63%-os:
- Nem fényképeztem le. Annyi biztos, hogy nagyon túl volt sütve.
- Feleselt emlékeim szerint. Vagy csak egyszerűen betelt a pohár.
- Pont a kettő között.
Kérdező, tiszteljél már meg egy normális tényleírással, ha lehetne. Pont a kettő között éves? 3-16 éves. Az nagyon jó, ezek szerint lehet négy is, de tizenegy is.
A nagyon túlsütött is relatív... van aki ilyen sápkórosra, majdnem nyersre hagyja a süti tetejét, és neki már a normál pirosra sütött is nagyon túl van sütve.
- a lány 9 éves volt amikor történt vele, hogy
- a süteményeknek FEKETE volt az aljuk és ő megette. A vasárnapi apukának pedig vigyáznia kell magára, mert könnyen pórul járhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!