Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Más is gyerek is ennyire fél...

Más is gyerek is ennyire fél amikor új szülőkhöz kerül?

Figyelt kérdés

Én vagyok az a gyerek.

Nem rég fogadott örökbe egy kedve házaspár, de félek, hogy ők is verni fognak, vagy majd ők is olyan dolgokat akarnak, majd velem csinálni. A másik ami talán még rosszabb lenne ezeknél, ha normálisak, és megtudnák, hogy eddig mik történtek velem.

Akkor szerintem el is szöknék tőlük.

2009. jún. 22. 11:55
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
Ha azon aggódsz hogy felált neked közben ,hát akkor azon ne aggodj!ez legyen a legkevesebb gond! attól még te nem élvezted,csak ez az élet rendje tudod hogy a hormonok elkezdenek dolgozni mégha nem is élvezed!
2009. jún. 25. 23:12
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

menj csak el pszichológushoz, és ha tényleg figyel rád és bizalomgerjesztő, akkor számolj be róla.

ha nem akarod hogy más megtudja kösd ehhez a feltételehez.

2009. jún. 26. 15:44
 33/44 anonim ***** válasza:
62%
Számomra nem egyértelmű ez az egész. Egyszer örökbefogadó szülőkről írsz,máskor nevelőszülőkről,a mostani szüleid esetében is. Akkor möst melyik? Mert óriási különbség van a kettő között. Rengeteg állami gondozott gyerekkel volt kapcsolatom,akiket nevelőszülők neveltek,
2009. jún. 27. 20:25
 34/44 anonim ***** válasza:
77%
Nekem nagyon nem egyértelmű,amiket írsz. Sok helyen igen-igen sántít. Én nagyon sok állami gondozott gyerekkel vagyok és voltam már évek óta kapcsolatban,de te olyasmiket írsz,ami nem egyértelmű. Örökbefogadó és nevelőszülökről is,akiknél már voltál. A kettő között óriási különbség van,örökbefogadás esetén nem változtatgatják a szülőket,annak nagyon komoly jogi útja és vonzata van. Ha te elszöktél ,nem vesznek el tőlük,csak nagyon indokolt esetben.Ha te senkinek nem mondtad el ezeket az állítólagos dolgokat,milyen indokkal vettek el az örökbefogadó szüleidtől? Nem beszélve arról.hogy az örökbefogadó szülő egy vasat nem kap a nevelésedért,minden költségedet ő viseli,mint a vérszerinti szülő. Mi érdekük fűzödne (ennyi örökbefogadó szülőnek) ahhoz, hogy mind fajtalankodjon veled,s ezért még fizessen is. Mert csak a hivatásos nevelőszülők kapnak fizetést a gyerekek neveléséért. Ők viszont nem 1-2 gyereket nevelnek,mert ezt is törvény szabályozza. Vagy a többiekkel is fajtalankodtak? Már rég tudnának róla az iskolában és a Gyámügyön. Még valamit. Sajnos,az a tapasztalatom,hogy ezek a gyerekek 12 évesen még ritkán tudnak ilyen helyesen írni, csak gratulálhatok azoknak a szülőknek,akik ilyen sokat elértek egy ennyi problémával küzdő gyereknél. Csak azt nem értem,ha ekkora hangsúlyt fektetnek az oktatásodra, a tanulmányi előmeneteledre,hogy tudják összeegyeztetni a fajtalankodással.Ja,és ezekre a gyerekekre inkább az a jellemző,hogy sokkal jobban tisztában vannak a jogaikkal,mint a többiek. A nevelőszülő csak hangosabban szól rájuk,már jelentik,ráadásul ettől függetlenül folyamatosan és rendszeresen ellenőrzik őket (a nevelőszülőket). Talán még azt elhinném,hogy akadt egy kivétel,aki ütött-vert,stb,no de hogy mind?Ha ennyire nem jó egy se,még mindig ott a lehetőség,hogy családotthonba vagy intézetbe menj.
2009. jún. 27. 20:46
 35/44 anonim ***** válasza:
94%
Kár, hogy így lepontoztátok az előttem szólót, mert rendesen összeszedte a fura dolgokat. Nekem sem 12 éves megrontott kisfiúnak tűnik a kérdező, bár lehet valaki koránál okosabb. Szerintem a feltett kérdések jók és tisztább lenne minden, ha a kérdező felelne rájuk. Ha meg kamuzik, hát az elég beteg dolog a részéről, akárhány éves is!
2009. jún. 30. 18:29
 36/44 A kérdező kommentje:

Azért nem válaszoltam mert már egy jó ideje be se kapcsoltam a gépet vagy ha igen akkor csak játszani, nem netezni, igazából nem is volt rá túl sok időm.

Az meg hogy hogy nevezem őket azért változó, mert azt fura mondani hogy az örökbefogadó szüleim, de azt se mondhatom hogy a szüleim. Egyébként csak hogy tiszta legyen, ők az első örökbefogadó szüleim, eddig mindig nevelőszülőknél voltam, bocs ha ez nem volt eddig tiszta, de még én sem tudtam hogy van köztök valami különbség, a saját jogaimat se ismerem nagyon, szerintem ez is h*lyeség hogy az ilyen gyerekek ismerik a jogaikat, hát képzeld van olyan aki nem.

De egyébként is már tök mindegy az egész mert már minden rendben van. Ja már apának, meg anyának hívom őket.

Az meg hogy ilyenekkel jön nekem a tag, hogy nem olyan vagyok mint egy átlagos árva hát pfff. Hogy tudok helyesen írni. Ember te hol élsz? Gépen tudok helyesen írni mert a fire foxban van helyesírás ellenőrző, jó mondjuk ezt pont eltaláltad hogy ha kézzel kell írnom abban tényleg sok a helyesírási hiba. :D

Na ennyi asszem később sem fogok sűrűbben feljönni mert kisebb gondom is nagyobb annál, hogy ti mit gondoltok rólam, hogy kamu, vagy sem meg, hogy nektek válaszolgassak.

2009. júl. 1. 11:23
 37/44 anonim ***** válasza:
50%
Szia!Engem konkrétan érdekelne őszintén,hogy mi van veled.Egyetértek veled,hogy az előző két-három válaszadó egy kalap alá vesz minden intézetes gyereket.Felháborító!Hogy érted,hogy otthon minden rendben?Elmondtad végre a szülőknek?22hetes kismama
2009. júl. 1. 15:45
 38/44 anonim ***** válasza:

Hello.Én is amondó vagyok,hogy el kell mondanod ami történt veled,nyugi senki nem fogja megkérdezni hogy "és te amu élvezetd?"-mert a normális ember első érzésre ezen megbotránkozik(már azon amit tettek veled,nem amit te éreztél),a még normálisabb pedig segít,és odafigyel rád.(a mostani nevelőszüleid is figyelnek rád,különben honnan vették vna észre h baj van,és segíteni akarnak az is tök jó.Meg hogy közben úgy hívod őket ahogy.)

Szóval a mondandóm lényege:

a többi gyerek érdekében,aki esetleg nem fogja azt érezni amit te éreztél,akiknek tényleg negatív élmény lenne,na őértük kérlek tálalj ki,mert ilyen embernek nem való gyerek.Gondolj bele,ők is ugyanúgy félnének továbbiakban mint te most,azok a mocskok meg csak élvezkednek meg örülnek.

2009. júl. 2. 01:07
 39/44 anonim ***** válasza:
Egyet értek az elozo két válasz adóval! Azért tényleg érdekelne,hogy,hogyan alakul a sorsod.Remélem ezek a "szulok" majd rendesen gondodat fogják majd viselni.Ha van egy kis idod,akkor írj,hogy mi újság van veled!Két gyermekes anya!!!
2009. júl. 4. 23:27
 40/44 anonim ***** válasza:
nagyon értelmesen írsz és gondolkozol korodhoz képest ! Nem csak etetsz minket ?
2009. júl. 7. 20:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!