Más is gyerek is ennyire fél amikor új szülőkhöz kerül?
Én vagyok az a gyerek.
Nem rég fogadott örökbe egy kedve házaspár, de félek, hogy ők is verni fognak, vagy majd ők is olyan dolgokat akarnak, majd velem csinálni. A másik ami talán még rosszabb lenne ezeknél, ha normálisak, és megtudnák, hogy eddig mik történtek velem.
Akkor szerintem el is szöknék tőlük.
ha valóban így volt, aki ezt tette veled, bűncselekményt követett el, és ha feljelentenéd, lecsuknák. megérdemelné, és nem bánthatna többé mást.
mellesleg ha szakemberhez mennél, valóban nem mondhatja el senkinek, amíg nem vagy veszélyes saját magad, vagy mások számára.
ami veled történt, valóban bűncselekmény, és az elkövető megérdemelné a börtönt!! ezt nagyon szigorúan veszik. tanúskodnod kellene- tehát más embereknek elmondani, hogy mi történt- ami marha szar, de a legtöbb ilyen r.hadék alak azért mászkálhat szabadon, mert senki se meri feljelenteni őket.
ne foglalkozz most azzal, hogy mit éreztél közben. mindenképpen szakemberrel kéne beszélned erről, és ha bizalomgerjesztő az illető, akkor ezt is elmondani. egy jó szakember tudni fogja, hogy miért van ez, és mit gondolj erről, illetve rá fog vezetni.
minél hamarabb menj szakemberhez (ezt valóban nem fogja elmondani senkinek, mert a te magánügyed). mert minél távolabbra kerül ez az emlék, annál nehezebben fogod tudni feldolgozni.
azt a roh.dékot pedig fel kéne jelentened.
roh.dékOKat
A nevelő szüleim meg tegnap este kérdezősködtek. Látták rajtam, hogy valami nincs rendben. Nem mondtam nekik semmit, csak hallgattam, és azt mondták hogy el fognak vinni egy pszichológushoz, mert amit ők sejtenek, hogy mi történt velem, azt csak egy ilyen tudja velem megbeszélni.
Szerintem tudják, nem mondták ki, de érzem, hogy tudják rólam.
Szakembernek nyugodtan mondj el mindent. Őt köti az Orvosi titoktartás.
Ha az új nevelő szüleidet jobban megismered légy velük őszinte űlj le velük és beszéld meg.
Esetleg hipotetikusan vesd fel a témát mintha egyik társad története lenne.
Esetleg keress levelező társat aki megértené a dolgot. Leírni lehet hogy könnyebb mint személyesen valakivel beszélni. És még nem is kell vele találkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!