Más is gyerek is ennyire fél amikor új szülőkhöz kerül?
Én vagyok az a gyerek.
Nem rég fogadott örökbe egy kedve házaspár, de félek, hogy ők is verni fognak, vagy majd ők is olyan dolgokat akarnak, majd velem csinálni. A másik ami talán még rosszabb lenne ezeknél, ha normálisak, és megtudnák, hogy eddig mik történtek velem.
Akkor szerintem el is szöknék tőlük.
Még mindig az előző vagyok.
Ezzel mire utalsz?: "Az hogy megtörtént, még nem is annyira gáz, de én élveztem, picit jó is volt, és ezt szégyellem.
El bírod te azt képzelni, hogy milyen lenne az nekem, ha megtudnák, hogy egy kis köcsög vagyok?" Szó szerint értetted, azaz szexuális vonatkozásában?
Más úgy elmondani hogyha nem ismernek, nem látják az arcom, nem tudják, hogy ki vagyok. Valahogy egy kicsit tényleg jobb ha beszélhetek róla, mármint most, hogy ezt így leírtam, valahogy picit jobban érzem magam. De ezt élőben sokkal kellemetlenebb, és nehezebb lenne. Csomószor elképzeltem már, mi lenne, ha egyszer találnék normális szülőket, és elmondanám nekik, és mindig olyanok jutottak eszembe, hogy undorodnának tőlem, ahogy néha még én is magamtól, vagy nem hinnének nekem.
Igen, azt sajnos, szó szerint értettem.
Nem fognak undorodni, hidd el.
Én elhiszem, hogy nagyon nehéz beszélni róla. Viszont te is hidd el nekem, hogy anélkül nem fogod tudni túltenni magad rajta. És a pszichológus tényleg tud segíteni. Én jártam pszichológushoz. Az én esetem más volt, nem is ez a lényeg, hosszú lenne.
Ha arc nélkül szeretnéd, próbálj interneten segítséget kérni szakembertől.
Ez egy gyermekpszichológus honlapja, írj neki a megadott e-mail címen. Bátran, amit itt leírtál.
Vagy hívd fel valamelyik számot ezen az oldalom. Akármelyik városét hívod, segítenek. Ezek a vonalak anonímok, nem kell megmondanod a nevedet, nem derül ki, hogy ki vagy, ha nem akarod.
Egy próbát megér.
De hidd el, ha személyesen beszélsz valakivel erről, akkor sem fog megundorodni tőled, nem fog semmi rosszat gondolni rólad. Még akkor sem, ha úgy érzed, kicsit még élvezted is.
És ahoz, hogy felnőtt korodban boldog lehess, lehessen majd igazi saját csládod és jól érezd magad velük, ahoz most kell segítséget kérned. Az első lépést azzal, hogy ide írtál, megtetted. most vagy írj annak, akinek ott az e-mail címe az első linken amit megadtam, vagy hívd fel valamelyik gyermek lelkisegélyes számot és beszélj valakivel onnan.
Kösz, de én inkább mégis csak hallgatok, egészen addig amíg biztos nem leszek benne hogy a mostani szüleim, megértenek majd, és ha majd az is tuti lesz, hogy nem undorodnak tőlem, vagy nem akarnak majd bántani miatta.
Akkor majd talán elmondom nekik, de nem biztos, remélem addigra már rég elfogom felejteni.
Meg erőt kell gyűjtenem ahhoz, hogy hangban elmondjam valakinek.
A kérdező kommentje:
Az hogy megtörtént, még nem is annyira gáz, de én élveztem, picit jó is volt, és ezt szégyellem.
El bírod te azt képzelni, hogy milyen lenne az nekem, ha megtudnák, hogy egy kis köcsög vagyok? -kérdező irta
ezt nem éretm!Téged szexuálisan zaklattak arra érted ezt?
Szerintem errőlis nyugodtan beszélhetsz!Nem fognak kinevetni emiatt!!!Nerkik van saját gyerekük?mertha nincs hát hidd el hogy egy szülő mennyire vágyik gyerekre!!!!!!Óha te tudnád. mi azért járunk dokirol dokira hogy legyen!és ha lesz bármi is legyen a hibája szeretni fogom!
szia. én elég sokáig vettem ki a részem a gyermekotthonok munkáiból. sok ismerősöm volt ott, nagyjából tiszta, hogy hogyan mennek a dolgok.
azt gondolom, nem kellene veled finomkodnom, hiszen a hozzád hasonló gyerekek pontosan tudják, milyen az élet.
szóval azt gondolom, hogy valóban legyél óvatos, főképp, ha előzetesen rossz tapasztalataid voltak.
ideiglenesen vagy náluk, ők hivatalos nevelőszülők? mondanál pár szót arról, hogy miért kerültél egyáltalán ilyen helyzetbe? mi történt az igazi szüleiddel? és az előző nevelőszüleidtől miért kerültél el?
szóval tudnod kell, hogy sajnos a múltad örökké hatással lesz a jelenedre és a jövődre. a személyiségedre. persze ezt akár a saját javadra is fordíthatod.
ha előzetesen homoszexuális élményed volt, és úgy érzed, hogy az tetszett neked, akkor el kell gondolkodnod a nemi identitásodon. nem biztos, hogy te is az vagy, de tekintsd úgy, hogy ha mégis, akkor nem kell bűntudatot érezned emiatt. ez nem undorító dolog. azok az emberek gondolják így, akikben szintén megvan, csak merik bevallani maguknak.
ha másban látják, megrémülnek tőle, hiszem ismerős számukra. és saját magukban nem merik felvállalni, ezért dühíti őket, ha szembesülniük kell vele.
akármi is a problémád saját magadban, a legegyszerűbb, ha nem hibáztatod magad (mert ez teljesen felesleges), és felvállalod a világ felé, hogy olyan vagy, amilyen. ez jó dolog. és csak így lehetsz nyertes az életben.
komoly hátrányból indulsz, így szükséged lenne az efféle ön-menedzselésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!