Nevelőintézet vagy sem?

Figyelt kérdés

Egyszerűen már nem bírok a 9 éves fiammal,hazudik sunyi és már lop is.Azon gondolkodom,hogy intézetbe adom.Elváltam az apjának nem kell én már kikészültem tőle.

Hogyan kell az intézetet elintézni?

2011. máj. 30. 20:10
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
94%

22F Szerintem vidd be én 20 évet voltam és olyan szinten helyrerázódtam bent hogy Boldog vagyok hogy bekerültem kb 2 éves koromban.

Nagyon kemény nevelést kap de ha van benne vér akkor Jó ember lesz a végén.

2011. jún. 14. 22:01
 42/48 anonim ***** válasza:
K. Oliver! Gondolom te állami gondozásba kerültél 2 évesen, mert a szüleid valamilyen okból nem tudtak eltartani. A kérdező nevelőintézetbe (régiesen javítóintézetbe) akarja adni, az olyan mint egy börtön gyerekeknek.
2011. jún. 15. 07:23
 43/48 anonim ***** válasza:
85%

07:23

Állami gondozás és a nevelő intézet fogalma ugyan az :)

20 évet vendégeskedtem igy némi tapasztalatot szereztem

namost:

azért mert egy gyerek rossz nemfog javitóba kerülni csak és kizárólag akkor ha kö kemény büncselekményt követ el amiért azt szabják rá hogy a gyermek (anyja) alkalmatlan a nevelésére ebben az esetben kimennek érte gyámhatóságtól és beviszik egy nevelőotthonba - gyermekotthonba - intézetbe teljesen mindegy hogyan hivjúk.

Ha Innen elkövet valaki keményet (pl csoportos garázdaság , leütéses rablás stb) akkór kerül egy úgynevezet kiskoruak(javitóintézet) ill fiatal korúak börtönébe Lásd Aszód vagy tököl az már teljesen más :) A kedves Édesanya nem oda akarja betenni egy kis nevelésre hanem egy nevelőotthonba ami eszméletlen kemény mondjúk úgy hogy keményebb ott felnőni mint börtönbe lenni.

Valóban nem helyes döntés és lehet ócsárolni az édesanyját DE nem mindenki vaskezü szülő és lehet hogyha akar akkor se tud, gondolom apa kell a gyere mellé aki megnevelné ahogy olvasom ez nincs.

Ha bekerül hamar észrefogja venni mi is az az "otthon szeretete" bármennyire is rossz otthon mindig jobb lesz ott a gyereknek mint nevelőotthonba.

6évesen olyan szinten fújtam a szabályokat hogy eszméletlen mert ha nemvolt valami úgy ahogy kellet akkor kaptunk rendesen és megmondom őszintén én nagyon örülök hogy bentvoltam mert igy normális ember lett belőllem aki nem egy otthon ülő "anya főztál már kaját" tipusu ember hanem 18 évesen már régen egy jolmenő informatikai cégnél voltam és tudtam tervezni a jövőmet aztán albérlet stb.

Ezt a "ő még kicsi nemtudja mit csinál " szöveget meg el se kezdjuk mert ha iyeneket csinál akkor nagyon is tudja :) csak minden szülő vajként bánik a gyerekekkel mostanába egy 14 éves már Ős dohányosnak számit , drogoznak stb Ennyit erről a mai fiatal szülők 70% egy Szó szerint Senkiházi aki a gyereknevelésről annyit semmit se tud. ( Tisztelet akivétel)

sajnos ezek tények egy kis szaros 12 éves kölyök "kur.a anyázza " le a tanárokat na bekerülne csak az elosztóba ahol vendégeskedig kb 3 hónapot visszasirná az előző életét és 2x meggondolná hogy hogy beszél és mit csinál.

Ha erős vagy és van célod bent akkor leszel valaki .

2011. jún. 16. 21:06
 44/48 anonim ***** válasza:
63%

Zseniális anya vagy. Kicsit kezelhetetlen a gyerek , te meg inkább lemondasz róla, gratulálok.

Egyébként csak, hogy tisztába légy a fogalmakkal...

A nevelőintézet a javitóintézet szinonimája, majdnem ugyanaz mint a fiatalkorúak börtöne, csak kicsit kulturáltabb hely. Ha jártál volna már ilyen helyeken, talán megmozdul benned némi anyai érzés, és nem akarod ilyen helyekre küldeni a gyereked. Amúgy javitóba csak bírósági végzéssel lehet bekerülni, 14 éves kortól. 14 éves kor előtt speciális gyerekotthonok vannak arra a célra, ha a fiatal valami brutalitást csinál és adott esetben kiemelik a családból. Ide is csak ügyészi javaslattal lehet bekerülni. Nem úgy van, hogy te majd megunod és bevágod valahová, mint egy megjavitandó hűtőszekrényt. Vannak a sima gyerekotthonok is a szakellátásban, ott az állami gondozottak vannak, megint olyan családok gyerekei, ahol már ki kellett emelni a gyereket, mert a szülő nem tudta felnevelni....

Amire te gondolsz szerintem az a bentlakásos iskola, mint egyik járható út. Vannak mindenféle vallásos iskolák, ide tényleg csak úgy be lehet adni a gyereket. De jól gondold meg, ha beadod egy ilyen iskolába, lehet, hogy egy életre eltaszitod magadtól.

Én azt is megértem, hogy nehéz vele. Pszichológussal próbálkoztatok már?? Tényleg nem normális, hogy egy kilenc éves gyerek lopjon, hazudozzon, megértem, hogy anyaként ki vagy készülve. Menjetek, pszichológushoz, nevelési tanácsadóba, lehet, hogy egy speciális iskola is jót tenne, ahol direkt nehezen kezelhető gyerekekkel foglalkoznak, képzett pszichopedagógusok. Még csak 9 éves, ne mond le róla, bármi történhet még...Alakulhat a gyereked jobb és rosszabb irányba is, a végkifeljett pedig nagyban múlik rajtad is !!

(egy szakember)

2011. jún. 24. 12:00
 45/48 anonim ***** válasza:
szerintem próbálj nyugodtan higgadtan, türelmesen elbeszélngetni a gyerekkel. nem egyszer, hanem többször is. szerintem ezeket mind csak figyelemfelkeltés céljából csinálja. egy 9 éves gyerek nem azért lop, hazudik, mert "rossz",hanem mert hiányzik valami az életéből, életviteléből, amit neked kell pótolnod....én így látom. a nevelő, javító és egyéb intézet nem megoldás!
2011. jún. 29. 10:00
 46/48 anonim ***** válasza:
Szerintem beviheted.
2011. júl. 1. 12:44
 47/48 anonim válasza:
90%

Egy szóval sem tudom megszólni az édesanyát. Nekem olyan problémás fiam volt, aki meghurcolt engem először az iskolában, utána a polgármesteri hivatalban, azután az intézetben, azután a biróságon, utána a börtönben, és a mai napig mindenki hibás csak ő nem. Azt mondja, ugyan már az a kis bűn, tudod te anyu hány kisgyerek csinál olyat ? ( pénztárcám sorozatos ellopása minden pénzemmel ) Amiket kicsi gyermekkora óta tett, azért csakis engem hibáztat. Az apjának nem kellett, engem állandóan meglopott, a nevelőapját megverte és biróságra küldte hazug vádakkal, olyan és annyi probléma, amit én sosem láttam hallottam még . Amikor azt mondtam szót fogadsz vagy mész a nevelő intézetbe, láttam hogy szomoru, és nem érti, de ugyan ugy folytatta a lopást. nem hibáztatom magam. Az édesapja ellenem nevelte amikor már járt hozzá. Minden tette mögött ott volt az apja. később elmondta. igenis, aki 9 éves, és már lop is, tudja hogy lop, nehogy azt gondold hogy nem tudja mit tesz. Nagyon sok durva hozzászólást olvastam ellened, akinek volt gond a gyermekével, csak az tudja mi az amiről irsz.

Később született még két fiam, a második házasságomból, semmi gond nem volt velük. Ide irni is szégyellem, hogy mennyire hülyének nézett engem a fiú gyerek, és én mindig megbiztam, hogy többé nem lesz gond. Lett. ma, felnőtten, már van egy kisfia, és azt is ugy neveli, hogy a rendőrök hülyék, rendőrbemutató volt az iskolában oda nem engedte, stb. A gyermekét sem engedi hogy a tövény szerinti a normális életre tanitsam. Már nem is akarom.

Tudok olyan tanárnőről, aki nevelő intézetben nőtt, és normális felnőtt, ma már édesanya. nehogy azt gondolja bárki is, hogy onnan csak bűnözők kerülhetnek ki.

2014. márc. 22. 18:36
 48/48 anonim válasza:
91%

Érthetetlen a sok édesanyát gyalázó hozzászólás. Az édesanya jól látja miben hibázik a gyermeke. nem bir vele, vagyis nevelné, tanitaná a normális életre, a gyermek nem fogad szót.

Azok a hozzászólók, akik csak leszólták az édesanyát, jobban tették volna, ha megtartják maguknak a megjegyzéseiket.

2014. márc. 22. 18:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!