Nevelőintézet vagy sem?

Figyelt kérdés

Egyszerűen már nem bírok a 9 éves fiammal,hazudik sunyi és már lop is.Azon gondolkodom,hogy intézetbe adom.Elváltam az apjának nem kell én már kikészültem tőle.

Hogyan kell az intézetet elintézni?

2011. máj. 30. 20:10
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
86%
Ezekkel a szűkszavú kommentekkel azt érted el nálam, hogy úgy érzem, nagy KAMU az egész kérdés.
2011. máj. 31. 10:27
 22/48 anonim ***** válasza:
100%
10:08-asnak üzenném, hogy egy KISKUTYÁT SEM LEHET KITENNI az út mellé, sem akkor, ha rosszalkodik, sem akkor, ha már nem kell. Ez nem volt jó hasonlat.
2011. máj. 31. 10:57
 23/48 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy nem lehet(és mélyen elítélem azokat, akik ez csinálják), de lassan odáig jutunk, hogy a gyerekekkel is így bánnak, nem csak szegény kutyákkal...
2011. máj. 31. 11:03
 24/48 anonim ***** válasza:
74%

Én nem ítélkezem - ellentétben sok válaszadóval. Láttam már én olyan gyereket, aki minden példás szülői segítség, nevelés ellenére kezelhetetlen volt...

Első körben (ha még nem tetted meg) fordulj a családsegítőhöz, nevelési tanácsadóhoz, védőnőhöz. Ilyeneknek kell lennie minden iskolában/településen. Fordulj hozzájuk bizalommal, láttak ők már cifrább dolgokat is, hidd el, tudnak segíteni neked is.

2011. máj. 31. 11:15
 25/48 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem intézet helyett keress elöbb egy szigorú bentlakásos iskolát. Ilyet pontosan nem tudok hol vannak de léteznek. TAlán több haszna lenne.
2011. máj. 31. 16:41
 26/48 anonim ***** válasza:
100%

Tudom,milyen nehéz helyzetben lehetsz, én is sokat foglalkozom gyerekekkel, és hát akad köztük olyan, hogy annyira nem tudom,mit csinálhatnék, hogy legszívesebben sírva fakadnék.

Viszont intézetbe könyörgöm semmiképp ne add!

Az én barátom (és a barátai zöme is) intézetis volt, finoman szólva sem volt könnyű gyerekkora, és hiába volt ő alapból jógyerek, ott olyan farkastörvények uralkodnak, hogy ott maximum a durvaságra és bizalmatlanságra nevelik a gyerekeket, de jóra nem.

Próbáld inkább másik suliba íratni, a környezetváltozás sokszor jót tesz.

Millió oka lehet annak, hogy kezelhetetlen ördögfiókaként viselkedik, javaslom, vidd el egy szakemberhez, mert én így látatlanban nem tudok csak tippelni. (Az én tippem, hogy a probléma forrása az apjával való nemlétező kapcsolata.)

Egy szakember meg fogja mondani, hogyan terelheted jó útra!

Ne add fel, 9 éves még nagyon fiatal, képlékeny egyéniséget takar.

Esetleg nyárra küldd táborba, de a legfontosabb, hogy annyit foglalkozz vele, amennyit csak lehet.

Minden gyerek álma a biztonság, a szeretet.

Ebből sosem lehet elég!

Kitartást kívánok!

Ha mégis a nevelőintézet mellett döntenél, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot előtte (elég ide írnod egy kommentet), mert nagyon szeretnék segíteni, és talán tudok is!

2011. máj. 31. 20:51
 27/48 anonim ***** válasza:
Nem lehet csak úgy lepaszolni, a gyámügy se veheti el még akkor sem ha a szülő egy idóta, a nevelési tanácsadoba meny el ott ingyenes pchiologiai kezelést kaphatok mindketten.
2011. máj. 31. 21:55
 28/48 anonim ***** válasza:
Szerintem előbb pszichológushoz kéne vinned, nem intézetbe. Próbálj segíteni magatokon!
2011. jún. 1. 12:25
 29/48 A kérdező kommentje:

Sajnos senki nem tudja rajtam kívül,hogy mi is történik itthon az iskolában azért mert nem írtam regényt hogy miket csinál gyermekem attól senki sem ítélkezhet vagy mégis,de azért főbe nem lövöm magam kedves...

4 éve,hogy nem élek együtt az apjával nagyon jó gyermek volt soha semmi gond nem volt vele viszont most már nem bírok vele senki sem tud már tanácsot adni sem a pszihologus sem a szüleim pedig először hozzájuk fordultam.

Szerintem MINDENKI tesz mond olyan dolgokat amiket késöbb megbán...

Szeretem a gyermekemet és nem adom senkinek,csak segítségre lenne szükségem...

2011. jún. 1. 12:29
 30/48 A kérdező kommentje:
tegnap 20:51-es kommentje kérlek SEGÍTS
2011. jún. 1. 12:31
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!