Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák hogy lehetnek ennyire...

Anyukák hogy lehetnek ennyire rosszindulatúak?!

Figyelt kérdés

900 fős kis településen lakunk. Szeretem, mert mindenki ismer mindenkit, mindenki kedves a másikkal, ténsleg igazi közösségnek ismertem meg eddig ezt a helyet, embereket.

Született ide 2 gyerekünk, 3 és 6 évesek. A helyi oviba járnak.

Az oviba 2 csoport van, mind a kettő vegyes. 1-1 óvónővel, 2-2 dadussal.

Nagyon szeretnek a gyerekeim ide járni.

Lassan 1 éve, tavasszal költözött a faluba egy család. Anya, apa, fiuk. Most lesz 6 éves ő is.

Ekkor felbojdult az ovi élete. Ez a kisfiú verekszik, dührohamai vannak, problémás. Az első hónapokban már sokan jelezték az ovi fele, hogy a gyereküket bántja. Aztán jött a nyáriszünet, elfelejtődött. Azóta pedig én nem hallottam nagy bajt a fiúról.

A gyerekeim sem meséltek, mástól sem hallottam. Abban a hitben éltem, ez rendeződött.

Pénteken volt szülői. Hát ott meglepődtem.

Az óvónő fel óra alatt elhadarta a mondanivalóját és ennyi. Van e kédrés, nincs.

Örültem, ennyi volt. Hát nem.

Egyik, egyszem apuka felállt, hogy hol van a fent említett kisfiú anyukája? Jelentkezett. Apuka tök normálisan elmondta, hogy az ő kislánya folyamat lilafoltos, sokat sír otthon mert oviba a kisfiú bántja. Szeretne erre megoldást találni, közösen. Tényleg le a kalappal elötte, nagyon kultúráltan kezelte.

Óvónők vették át a szót, hogy felvettek plusz egy személyt a kisfiúhoz, továbblépzésekre járnak. Ha dührohama van, anyuka hazaviszi, mindenben partnerek.

Viszont ennek ellenére néha sajnos akadnak olyanok, mikor a kisfiú bántja a másikat akár 1 pillanat alatt.

Én tök megértettem a helyzetet, szerintem teljesen jól kezelik.

Erre a következő 1 óra arról szólt, hogy kb az összes anyuka fellázadt, mint a piacon ordibáltak össze vissza. Vigyék el a gyereket, bolond az a gyerek, gyógyszerezzék be, stb.. esküszöm nekem volt kellemetlen. Anyuka végigsírta.

Az óvónők mentették az egészet amennyire lehetett, de a habzó szájú anyukák meg se hallották.

Hogy lehetnek ennyire embertelenek az anyukák?! Hogy beszélhetnek így egy beteg gyerekről?! (Ott tudtam meg, adhd-s)

tegnap 13:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
43%
Majd ha a te gyerekedet harapja, úti meg, löki le a csúszda tetejéről, úgy, hogy nagyobb bjaa is lehet, majd rajossz.. Leszrom hogy adhd sni vagy btmn, nincs joga bántani másokat!!!
tegnap 13:41
 2/20 anonim ***** válasza:
60%
1es majd ha a te gyerekedet utálja ki egységesen mindenki akkor nyilaktozz.
tegnap 13:44
 3/20 anonim ***** válasza:
58%

Miért viselkedik így? Nyilván ennek vagy családi oka van, vagy felzárkóztatasra szorul. Ennek ah a baj nagyon széles skálája van a BTMN, ADHD, SNI-s és az azon belüli kategóriák..addig nem fogják megérteni mások, amíg nem képzelik magukat az anyuka helyébe, akinek a gyereke problémás. Nyílván ő is szégyeli, szeretné, ha beilleszkedne, talalna barátokat. Az abnormálist mindig elítélik. Sajnos ez van.

Gondolom ezek alapján, amit elmondtál segítik a szülőket. Szakszolgálatot nem írtál. Drasztikus esetben speciális intézményben tanulhat.

tegnap 13:59
 4/20 anonim ***** válasza:
78%
Megértem a szülőket hisz kaptak egy idegbeteg gyereket és ilyen gyereknek speciális intézmény kéne,de megértem a beteg gyerek anyját is,mert sajnos vidékena speci intézmény esélytelen sőt városban is. Nehéz helyzet.
tegnap 14:03
 5/20 anonim ***** válasza:
34%

Igen gusztustalan hànyingerek a nők.

Férfi vagyok már apuka.

10 évvel ezelőtt körülbelül még nem volt gyerekem repültem haza .

És volt egy kisbaba aki sokat sírt és körülnéztem a férfiak tök nyugodtan velem együtt nem foglalkoztak vele,akik meg elègedetlenkedtek,pofàztak ,ugattak azok mind nők voltak.Egy Basel-Budapest járat (rövid nincs 2 óra).

Azóta apa vagyok,és nagyon együtt tudok érezni az ilyen szülőkkel meg gyerekekkel akik ilyen gondokkal küzdenek.

Az a kisfiú is a normális gyerekek közé való attól mert több gond van vele az átlagnál,majd alakulni fog.

Ahová a fiam jár ott is van problémàsabb gyerek ,és a problémás gyerek nagyon sokat fejlődött a jó óvónők kezei között,jár TSmT-re úszni meg az óvónők is akarják,hogy fejlődjön .

Bolond , gyógyszerezzèk be...

És ezek nevelnek gyereket.

tegnap 14:11
 6/20 anonim ***** válasza:
77%

Könnyű úgy ítélkezni, hogy nem a te gyerekedet veri lilára folyamatosan (nem folyamat, az mást jelent). Ha jövő héten kinyomja a gyereked egyik szemét, te sem azt fogod mondani, hogy nem baj, van másik.

Nyilván nem az a megoldás, hogy a szülőin nyilvánosan megszégyenítik az anyát, de ez az ovi hibája, nekik kellett volna már ezt réges-régen megoldani.

tegnap 14:34
 7/20 Miss Lady ***** válasza:
55%
Ha dührohamai vannak akkor telefonálnak az anyjának, hogy vigye haza? Hát én is szívesen verekedtem volna, ha hazavittek volna érte..
tegnap 14:38
 8/20 anonim ***** válasza:
73%

"És volt egy kisbaba aki sokat sírt és körülnéztem a férfiak tök nyugodtan velem együtt nem foglalkoztak vele,akik meg elègedetlenkedtek,pofàztak ,ugattak azok mind nők voltak"

Mondjuk az átlag férfit amúgy sem érdekli más gyerek sírása, a nő meg a saját gyerekebol indul ki, aki szinte mindig tökéletes, ergo a síró anya gyereke azért ilyen, mert nem nevelik.

Amúgy kérdező, valóban, xar a helyzet és mindkét fél érthető. Anyuka, akinek problémás a gyereke azért, mertmo mindent megtesz, amit csak tud, de a gyereken ez nem segít, meg q bántalmazott gyerek anyja is, aki meg simán a saját gyerekét félti. Ha jól belegondolsz, abban a pillanatban, ahogy a tiédet bántaná folyamatosan, te se védenéd.

Sarkitva: a komoly mentális beteg, mondjuk egy bipoláris vagy skizofrén nem büntethető, mert nincs tudatában a tetteinek és annak következményeinek, de ez marhára nem vigasztalja azt, akinek mondjuk a gyerekét halálra verte.

tegnap 14:47
 9/20 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos én is ezt tapasztalom. A lányom is SNI-s és az elején voltak gondok vele, indulat kezelési problémái voltak. A szülők primitív, trágár módon viselkedtek, elhordták mindennek a lányomat, meg hogy miért nem viszem speciális intézménybe. Holott kódja sem volt, fel sem vették volna. Csak egy anyuka volt, akik nem bántott, sőt mellettem állt. Az ő fia is SNI-s volt, még problémásabb. Igaz nem agresszív, csak egyfolytában ordítozott. Az óvónők és az intézmény vezető teljes mértékben mellettem álltak. Csak ők értették meg, milyen egy problémás gyerek. Sajnos ez így van. Amíg nem tapasztalja meg vmi, csak ítélkezni tud. Aztán kiderült, hogy egy másik kisfiú is SNI-s, azóta az anyuka már máshogy bánik velem, sokkal elfogadóbb lett.
tegnap 15:11
 10/20 anonim ***** válasza:
57%

9es ez baromira nem lehet(ett) könnyű, annyi buta anyuka van aki kapott egy átlagosan,időben fejlődő gyereket és veri a mellét,hogy ő milyen jól csinál mindent.

5ös voltam

tegnap 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!