Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Anyukák hogy lehetnek ennyire...

Anyukák hogy lehetnek ennyire rosszindulatúak?!

Figyelt kérdés

900 fős kis településen lakunk. Szeretem, mert mindenki ismer mindenkit, mindenki kedves a másikkal, ténsleg igazi közösségnek ismertem meg eddig ezt a helyet, embereket.

Született ide 2 gyerekünk, 3 és 6 évesek. A helyi oviba járnak.

Az oviba 2 csoport van, mind a kettő vegyes. 1-1 óvónővel, 2-2 dadussal.

Nagyon szeretnek a gyerekeim ide járni.

Lassan 1 éve, tavasszal költözött a faluba egy család. Anya, apa, fiuk. Most lesz 6 éves ő is.

Ekkor felbojdult az ovi élete. Ez a kisfiú verekszik, dührohamai vannak, problémás. Az első hónapokban már sokan jelezték az ovi fele, hogy a gyereküket bántja. Aztán jött a nyáriszünet, elfelejtődött. Azóta pedig én nem hallottam nagy bajt a fiúról.

A gyerekeim sem meséltek, mástól sem hallottam. Abban a hitben éltem, ez rendeződött.

Pénteken volt szülői. Hát ott meglepődtem.

Az óvónő fel óra alatt elhadarta a mondanivalóját és ennyi. Van e kédrés, nincs.

Örültem, ennyi volt. Hát nem.

Egyik, egyszem apuka felállt, hogy hol van a fent említett kisfiú anyukája? Jelentkezett. Apuka tök normálisan elmondta, hogy az ő kislánya folyamat lilafoltos, sokat sír otthon mert oviba a kisfiú bántja. Szeretne erre megoldást találni, közösen. Tényleg le a kalappal elötte, nagyon kultúráltan kezelte.

Óvónők vették át a szót, hogy felvettek plusz egy személyt a kisfiúhoz, továbblépzésekre járnak. Ha dührohama van, anyuka hazaviszi, mindenben partnerek.

Viszont ennek ellenére néha sajnos akadnak olyanok, mikor a kisfiú bántja a másikat akár 1 pillanat alatt.

Én tök megértettem a helyzetet, szerintem teljesen jól kezelik.

Erre a következő 1 óra arról szólt, hogy kb az összes anyuka fellázadt, mint a piacon ordibáltak össze vissza. Vigyék el a gyereket, bolond az a gyerek, gyógyszerezzék be, stb.. esküszöm nekem volt kellemetlen. Anyuka végigsírta.

Az óvónők mentették az egészet amennyire lehetett, de a habzó szájú anyukák meg se hallották.

Hogy lehetnek ennyire embertelenek az anyukák?! Hogy beszélhetnek így egy beteg gyerekről?! (Ott tudtam meg, adhd-s)

tegnapelőtt 13:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

És szegény másik kislánnyal ki lesz a megértő? Aki folyamatosan gyepálva van, meg sír mert bántja ez a kisfiú?

Mindkét oldalt értem amúgy, sajnálom a problémás gyereket is, a szülőjét is. De az a helyzet, hogy a leírtak alapján nem jól kezelik ezt a helyzetet. Hiszen akkor nem tudna így terrorizálni más gyereket. Nem is értem ha vettek fel mellé plusz embert, akkor hogy tud még másokat bántani. Ha az én gyerekemet bántaná folyamatosan, én is rohadt dühös lennék. És nem érdekelne milyen kódja van vagy nincs, vagy hogy fejlesztés alatt van. Azt igenis oldják meg, hogy ne bánthasson másokat. Az integráció is csak addig működik amíg nem megy a többi gyerek kárára. Itt egy kislány fizikailag-lelkileg folyamatosan bántalmazva van a kisfiú által. (Meg ezek szerint több is ha a többi anyuka is nekiállt balhézni.) Nyilván a stílus más kérdés, de ha a gyerekik védelméről van szó, akkor sokaknál elgurul a gyógyszer. Attól még hogy adhad-s, nem lesz jobb azoknak akiket megver. Ha a te gyerekedet verné meg, te is háborognál, csak mint írtad a tiedet pont nem szokta. De elég önző dolog részedről, hogy emiatt nem gondolsz bele azok helyzetébe akiket meg igen.

tegnapelőtt 15:32
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Az én gyerekem volt kiborulós, néha megütött mást. Majd lett később bántalmazott, mikor már helyrejött.

Én is partner voltam 4 órát járt be, annyit muszáj volt. Nem kellett neki speciális intézmény, rohadtul okos volt, talán ettől is borult ki gyakrabban, több volt a konfliktusa. Ennek ellenére próbáltuk, és ott rosszabb lett. Több problémás gyerek összezárva, ott több a konfliktus, ezért több a kiborulás és súlyosabb a verekedés. Mivel az enyém alacsony és gyenge volt, egy erősebb gyerek úgy nekilökte az asztalnak, hogy a gerincén seb lett az asztal élétől. Az a gyerek rosszabb, nehezebb volt az enyémnél. Magántanuló volt 1 évig, pár napot járt csak ilyen helyre. Ott is utálták, mondták, hogy nem illik oda, nyilván közrejátszott, hogy végigharapta a tanári kar egy részét.

Utáltam a helyet, csupa rosszindulatú, hozzá nem értő ember egy olyan helyen, ami alapvetően kudarcra van ítélve és képzeljétek, még a képességeit is lehúzták. Rosszabb difer eredményt írtak be és hiába tudta a másodikos anyagot elsőben, rossz bizonyítványt kapott az elsős anyagból. Undorító volt az egész, de én is láttam, hogy ott kb megőrült. A normális helyen is a problémás gyerekekkel voltak konfliktusai, csak ezt szépen elhallgatták az óvónők és a tanárnő..mert azoknak a gyerekeknek nem volt ilyen látványos a problémája.

Namindegy. Aztán megjavult és hibátlan gyerek lett. És más típusú, adhds(gyógyszermentes) osztálytársa szexuálisan is zaklatta, de többször láttam, hogy random nekiment mindenkinek rugdosással. Néztem az udvar melletti padról, mikor kint voltak, egy-két órát. Volt többször, hogy neki háttal álló gyereknek, még csak nem is szólt senki hozzá, valami korábbit torolhatott meg. Az enyém legalább konfliktusoknál borult ki.. az a gyerek nem, semmi nem kellett hozzá. Nem csak az enyémmel volt ez, mindegyiket gyilkolta, az én gyerekem is tele volt sérüléssel, fojtogatta is meg minden. Az osztály utálta a gyereket, pedig tele volt más adhdsokkal is, de ők nem ilyenek voltak. Én elvittem onnan az enyémet. Most is adhdsokkal jár egy osztályba, autikkal, de azok nem olyanok. Itt is van verekedés, a legnehezebb gyerek papír nélküli, ő van "kiutálva" a fiúk közül, de ránézel, és látod, hogy nála sem oké valami. Nagyon gyenge helyzetfelismerésben, szociálisan, gyorsan mozog, sokat mozog, hirtelenek a reakciói, sokat beszél furcsa hangsúllyal, sokat hazudik.. nehéz gyerek.Verekedés itt heti 3x van, de egész más.. itt nem dühből mennek egymásnak, hanem tudatosan, kivéve ezt a kisfiút. De ő sem annyira durván elvakult, mint az enyém volt, vagy mint a másik osztályból. Ez a gyerek totál el van fogadva, csak nem kedvelik.

Namindegy. Igen, verekedős adhdsnak adnak gyógyszert, de az nem szedál. Abban segít neki, hogy jobban megértse mi folyik körülötte, rendszerezi a gondolatait, szépen össze tudnak állni, reálisabban látja tőle a világot. Ha nem adhds, akkor ideges lesz tőle(mint az enyém volt). Mi is próbáltuk, mert láttuk másnál, hogy totál normális lett tőle a gyerek. Nem szedált, normális. Hát nálunk nem jött be, olyan volt, mintha speedezett volna, járt a lába, sokat, gyorsan beszélt, nem tudott ülve maradni, kicsit megszállott volt és sokkal dühösebb, ingerlékenyebb.

Senki sem bírja, ha bántják a gyerekét, és akinek ilyen gyereke van, igyekszik együttműködni. Megoldás felhozni a városba, vidéken általános sötétség uralkodik, és az sem jó neki, ha sokáig olyan helyen van, ahol utálják. Ki kéne próbálni a gyógyszert, illetve többször kéne ovit váltani.

tegnapelőtt 18:27
 13/20 anonim ***** válasza:
75%

Én mindkét felet megértem. Nálunk szinte minden csoportban van "papíros" gyerek, a miénkben is. Az sni-s gyerek szüleit is megértem, nem könnyű ez, de azokét is, akiket ezek a gyerekek állandóan bántanak. Tegye mindenki a szívére a kezét, ki nézné jó szemmel, hogy a gyerekét valaki állandóan gyepálja a közösségben, ahova jár? Alpári stílust és megszégyenítést senki nem érdemel, de ezt is az óvónőknek kellett volna rövidre zárni, nem hagyni elfajulni a vitát, pláne nem egy órán keresztül ezt hallgatni.

Nálunk minden csoportban, ahol van papíros gyerek, van egy ped. asszisztens is, aki vele foglalkozik, állandóan a sarkában van, így nem bánthat másokat, mérséklődnek a kitörései, tudja fejleszteni, stb. Ilyen formán akit számon kell kérni, az az ovi és nem az anyuka.

tegnap 08:39
 14/20 A kérdező kommentje:

Járnak fejlesztésekre, pontosan én nem tudom hova. Az óvónők szerint sokat javult a helyzet.

Mellette heti 2*2 órában az oviban is kap fejlesztést.

Voltak szakszolgálatnál, ott feketén fehéren leírták a papírjára, hogy integrált oviba kell járnia, az tesz jót neki.

Nyilván ha az én gyerekem bántaná, én sem örülnék. De Nem is kiáltanám ki bolondnak, meg ordítoznék, hogy azonnal vegyék ki.

Vidéken lakunk, ez tény. De 10km-re van város, be is hordanák a szülők oda speckó oviba. De nem veszik fel, mert nem kap hozzá meg valami papírt, mert mint írtam, integrálni kell.

Anyuka tényleg partner, ha az óvónők látják, szakad a cérna már hívják az anyját, aki 1 utcányira otthon dolgozik és viszi is haza.

Illetve ami nekem még fura, anyukák ordibálták, hogy a gyerekük retteg oviba menni, mert félnek a kisfiútól. Ehhez képest A csoportba feltett képeken is a kisfiú mindig játszik valakivel és az óvónők is mondják, hogy pont a legnagyobb szájúak gyerekei azok, akik elvannak a kisfiúval.

tegnap 09:15
 15/20 anonim ***** válasza:
58%

"Nyilván ha az én gyerekem bántaná, én sem örülnék. De Nem is kiáltanám ki bolondnak, meg ordítoznék, hogy azonnal vegyék ki."

Nem tudhatod mit vált ki belőled, ha veled is megtortwnik.

tegnap 09:17
 16/20 A kérdező kommentje:

De, tudhatom.

Mert pont csütörtökön vittem a kicsit a sürgősségire agyrázkódás gyanújával, mert lelökték a mászókáról.

Vagy mert a nagyon minden héten van lila folt, mert egy másik fiúval állandóan veszekednek.

tegnap 09:19
 17/20 anonim ***** válasza:
42%

Patkànyok az ilyen szülők.

Hal Istennek az óvoda se tart örökké,kipècèzni egy kisgyereket akinek problémâi vannak...

tegnap 12:22
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem sokat segít a dolgon, hogy problémái vannak, attól még bánt másokat.

Én is tartok fogyatékosnak súlyos adhdst, és nem érzem magam rosszul miatta. Más adhdsokat meg nem.

Van akinek a problémái egyszerűen túl nagyok, de be kell illeszkednie így is. Nevetséges lenne elvárni, hogy válasszák ép értelem mellett a speciális oktatást, húzzák le a jövőjét a klotyón szakmunkásként, akinek az élete arról fog szólni, hogy ideges a semmin és gyorsan börtönbe vagy pszichiátriára fog kerülni, ahol leszedálják.

Az egyetlen megoldás erre a gyógyszer. Az adhdsok gyógyszere nem szedál és nincs hosszútávú hatása, kiürül teljesen estére, mint egy fájdalomcsillapító. Jó a gyerek sérült agyának, BOLDOG lehet tőle és Önálló! Egész más ember lesz, ha hatékony gyógyszerrel érik a mindennapok, mert depis, keserű, önutáló lesz, ha sok negatív éri, amiket fel sem fog.

A gyereke érdeke, hogy gyógyszert szedjen. Nem szedál!! jó neki! Ha meg nem, nem kell szedni, abba lehet hagyni egyből, utána már át lehet rakni egymibe..

Ismerős adhds ripedont és ritalint is szed, önmagában a ritalin nem volt elèg neki.

tegnap 13:09
 19/20 anonim ***** válasza:
Azon kívül hogy szentté avatod magad mit szeretnél? Nalunk is van a családban aki nem sni meg mittudomén hanem értelmi sérült és igen agresszív is volt gyerekként. De basszus nem az volt a megoldás hogx a többit gyepálhatja. Majd ha a tiedet verik rajössz. Mi olyan hihetetlen abban hogy félnek a gyerekek tőle? Bármilyen hihetetlen azoknak is fel kell dolgozni hogy bármikor bánthatják őket, és bizony okozhat frusztrációt szorongást. Sajnálom a kisfiút meg minden de nehigymár a többinek kelljen rettegni.
tegnap 14:20
 20/20 A kérdező kommentje:

Miért avattatnám magam szenté? mert én nem rúgok bele anyukába, nem köpködöm meg? ugyan...

Senki nem mondta, hogy az a megoldás, hogy a többit bánthatja. Nem, nem bánthatja... Neki sem joga semmivel sem jobban mint egy másik gyereknek. Épp ezért kapja a fejlesztéseket, Van mellette +1 személyzet.

Nem hihetetlen, hogy félnek tőle a gyerekek. De az viszont hihetetlen számomra, hogy otthon azt adja elő, hogy fél, az oviban meg puszi pajtások.

Az én kislányom is fél egy másik fiútól, de messziről el is kerüli, nem ül le vele tornyot építeni.

tegnap 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!