Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kinek a dolga? (ovis alvás)

Kinek a dolga? (ovis alvás)

Figyelt kérdés

A probléma: kisfiam nem akar aludni az oviban délután, és az a baj, hogy csak akkor marad csöndben ha az ovónéni ott ül mellette végig, különben játszana vagy hangosan beszélne.

Azt a tanácsot adták, hogy fektessem le később, keltsem korábban, szóval ne aludjon éjjel 12 órát és akkor el fog aludni. Megtettem semmi hatása nem volt a délutáni alvásra, csak annyi hogy délután már nem bírok vele annyira fáradt, nyűgös hisztizik mindenért és szinte minden nap bealszik vacsi közben. Ezt elmondtam az oviban, erre annyi volt a válasz, hogy majd rááll erre, és hát aludnia kell, mert ők nem érnek rá vele foglalkozni, mert naplót töltögetnek stb... De várják az ötleteimet, hogy hogyan lehetne elaltatni?!

Ezen kívül én már nem érek rá minden ebédre menni érte vagy ott ülni délután mellette hátha elalszik. Egyedül nevelem segítségem nincs. Dolgoznom meg kell, hogy ne halljunk éhen :S

Mondjam azt hogy oldják meg, végülis ők a pedagógusok... vagy ez az én dolgom? Ez megy 2 hónapja.

2010. dec. 5. 16:03
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:

Az én fiam sem alszik az oviban, az óvónők egy pár napig próbálták simogatni, de nem vált be. Most azt csinálják, hogy külön rakják az ágyát, a szoba egy kis eldugott részébe, távol a többiektől.

Szerintem az oviban az óvónők dolga lenne elaltatni a gyerekeket, elvileg altatásnál még 2 óvónőnek kell bent lenni, plusz ott vannak a dadusok is.

Az a válsz, hogy nekik a naplót kell töltögetni szerintem elfogadhatatlan. A napló kitöltése max. 5 percet vesz igénybe, csinálják meg akkor, amikor már nincs bent gyerek.

2010. dec. 15. 13:33
 42/44 anonim ***** válasza:

Én anno oviban rajzolhattam, meg logikai feladatokat oldozgattam alvásidőben. :) De akkor már nagycsoportos voltam.

Aztán év vége felé kihisztiztük, hogy nekünk nagycsoportosoknak és a nagy nagycsoportosoknak ne kelljen aludnunk... és helyette az udvaron játszottunk :D:D

Beszéld meg vele, hogy próbáljon aludni, vagy ha megengedik hogy játsszon, akkor halkan csinálja, mert a többiek is szeretnének pihenni.

Viszont ha hozzászokik hogy mindig bemész hozzá, az nem jó, mert soha nem fog nélküled elaludni...

2010. dec. 22. 22:19
 43/44 anonim ***** válasza:

Meg lehet oldani az óvodán belül is, hogy csendben mardjon a gyerek, hiszen az óvonőknek nagy tapasztalatuk kell, hogy legyen ilyen dolgokban. Ez pusztán fegyelmezési, vagy szebben fogalmazva nevelési kérdés, amit mindenképpen szükséges megoldani egy gyerekcsoport életében. (Ahogy a kérdező gyerekével is történt.) Ha kezdő az óvónéni, akkor kérjen tanácsot az idősebbtől!

Más: általában igaz, hogy a fejlettebb, magasabb intelligenciájú gyerekek kevesebbet alszanak. Vagy azért, mert más jobban leköti őket (pl. játék a plüssmacival) vagy azért, mert érzékenyebbek a külső zajokra, fényekre. Na, az ilyen gyerekeket az ovónénik nem szeretik, mert sokat kérdeznek, nagy a fantáziájuk, nem engedelmeskednek az értelmetlen parancsoknak, stb. Lehet, kedves Kérdező, hogy még gondod lesz az oviban!

2010. dec. 28. 10:14
 44/44 anonim ***** válasza:

Énsem aludtam sohasem az oviban. Egyetlen egyszer sem.

Bár értem 3kor jött a nagyi amikor végzett, és bármikor átmehettem hozzá mert csak egy folyosóval odébb volt a munkahelye:)

Amúgy amíg vártam csak feküdtem vagy segítettem az óvónőknek.

2011. aug. 13. 01:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!