Kinek a dolga? (ovis alvás)
A probléma: kisfiam nem akar aludni az oviban délután, és az a baj, hogy csak akkor marad csöndben ha az ovónéni ott ül mellette végig, különben játszana vagy hangosan beszélne.
Azt a tanácsot adták, hogy fektessem le később, keltsem korábban, szóval ne aludjon éjjel 12 órát és akkor el fog aludni. Megtettem semmi hatása nem volt a délutáni alvásra, csak annyi hogy délután már nem bírok vele annyira fáradt, nyűgös hisztizik mindenért és szinte minden nap bealszik vacsi közben. Ezt elmondtam az oviban, erre annyi volt a válasz, hogy majd rááll erre, és hát aludnia kell, mert ők nem érnek rá vele foglalkozni, mert naplót töltögetnek stb... De várják az ötleteimet, hogy hogyan lehetne elaltatni?!
Ezen kívül én már nem érek rá minden ebédre menni érte vagy ott ülni délután mellette hátha elalszik. Egyedül nevelem segítségem nincs. Dolgoznom meg kell, hogy ne halljunk éhen :S
Mondjam azt hogy oldják meg, végülis ők a pedagógusok... vagy ez az én dolgom? Ez megy 2 hónapja.
Az óvónők dolga, szerintem. Amúgy én sem tudtam elaludni az oviban, de olyankor odamentem az óvónénikhez és segítettem nekik pl. bábokat készíteni, vagy beszélgetni. És senkit nem zavart.
18/L
én sem aludtam oviban soha. de én tudtam csendben lenni, feküdtem az ágyban.
az óvonéninek és neked együtt kellene megoldanotok ezt, pl egyik nap menj be az oviba délutáni alvás előtt és magyarázzátok el a gyereknek, hogy nem baj, ha ő nem álmos, de a többiek csak akkor tudnak aludni, ha csöndben van. adjatok neki olyan játékot, ami lefoglalja de nem zajos.
Köszi a válaszokat. Én is így gondoltam, de már teljesen elbizonytalanítottak, ráadásul nem valami segítőkészek.
(helyesírás jav: haljunk éhen és nem halljunk )
Szerintem ha rajtad látják az együttműködést,de még sincs változás,akkor az ő dolguk megoldani...
Az én fiam sem aludt az oviban,szóltak,hogy "zavarja a többieket",megtehettem tehát délben hazahordtam.A férjem viszont fel volt háborodva, ugyanis az ő idejében ugyan ebben az oviban (szinte ugyan ezek az óvónők)azzal a 4-5 gyerekkel aki 3 csoportból nem tudott aludni 1 óvónéni rajzolt egy irodában,folyosón,vagy tornateremben,a többi meg tudott kávézni...(igaz más rendszer volt még akkor)
Igaza is volt,és ha akit nem tudnak délben hazavinni,mert dolgozik mindkét szülő?!Az a gyerek menjen le a térképről??
Ha nagyon bepörgetnek,akkor bármennyire konfliktus kerülő vagy nyugodtan mond meg,hogy ne haragudjanak ennyit tudsz tenni,oldják meg legyenek szívesek,mert te megtetted amit tudtál a többi már az ő gondjuk.
Még hogy menj oda és altasd el!
Köszi mindenkinek. Nem is az, hogy konfliktuskerülő vagyok, csak mivel nem is ez a körzeti ovink, nem akarom, hogy kitegyék a fiam. Mert ugye még én lehetek hálás hogy felvették.
De most felbátorítottatok, és már amúgy is nagyon belefáradtam ebbe az állandó idegeskedésbe, hogy odaérek-e időben érte, vagy mikor elégelik meg a cégnél az állandó lógást stb... Úgyhogy holnap megmondom, hogy hajrá lehet hasznosítani az ovpedes ismeretek és csináljanak vele valamit. (persze finoman, de határozottan)
Az "altatás" nem pedagógia feladat. Otthon hogy alszik a gyerek? veled, vagy egyedül? Minden alváshoz kötött körülmény adott az oviban? Pl. alvó rongy, állatka, amivel otthon alszik, cumi.... stb.
Ha egy gyerek megtanulja, hogy otthon egyedül (szülő, tv, ringatás nélkül) elaludjon, akkor ennek az oviban is mennie kell. Azokkal a gyerekekkel szokott baj lenni, akik nem egyedül alszanak el este sem. Nálatok mi a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!