Kinek a dolga? (ovis alvás)
A probléma: kisfiam nem akar aludni az oviban délután, és az a baj, hogy csak akkor marad csöndben ha az ovónéni ott ül mellette végig, különben játszana vagy hangosan beszélne.
Azt a tanácsot adták, hogy fektessem le később, keltsem korábban, szóval ne aludjon éjjel 12 órát és akkor el fog aludni. Megtettem semmi hatása nem volt a délutáni alvásra, csak annyi hogy délután már nem bírok vele annyira fáradt, nyűgös hisztizik mindenért és szinte minden nap bealszik vacsi közben. Ezt elmondtam az oviban, erre annyi volt a válasz, hogy majd rááll erre, és hát aludnia kell, mert ők nem érnek rá vele foglalkozni, mert naplót töltögetnek stb... De várják az ötleteimet, hogy hogyan lehetne elaltatni?!
Ezen kívül én már nem érek rá minden ebédre menni érte vagy ott ülni délután mellette hátha elalszik. Egyedül nevelem segítségem nincs. Dolgoznom meg kell, hogy ne halljunk éhen :S
Mondjam azt hogy oldják meg, végülis ők a pedagógusok... vagy ez az én dolgom? Ez megy 2 hónapja.
?????
utolsó:ez meg mi?hogy jön ide???
Magánoviba megoldják, de az 3 e ft /nap. Egyik ismerősömnek jár oda a gyereke és mivel a pici csakis babakocsiban és tologatás közben alszik el napközben, így ők tologatják non-stop...:(..mindig a pénz az úr...
Szerintem nekik kellene megoldani a fiad alvását, mégis csak ők a szakemberek. Bár pár éve egy mezítlábas éretségivel is lehetett bárki ovónő, most gyorsan elvégeztek egy gyorstalpalót, mert ott sokkal könnyebb melegedni mint mondjuk anyagi felelősséget vállalni egy cégnél. Nem azt mondom, hogy nem lehet idegörlő x gyereket nap mint nap ellátni, de erre szerződtek, oldják meg! Ha nem tudják altatni, akkor foglalják le..nekem eza véleményem.
Amíg a gyerek ébren van, addig vele kell foglalkozniuk, nem a napló töltögetésével. Akkor sajnos a napló marad későbbre, hisz azt se csinálhatják meg, hogy bocs most nem megyek popsit törölni, mert írok.
Én is azt tapasztalom, hogy a pedagógusok egyre többet hárítanak, hogy kinek mi a feladata, és egyre kevesebbet vállalnak magukra. Nekünk azért kell nevtanba járnunk, mert Ő nem tud kijönni a gyerekkel (érdekes senki másnak nincs vele baja), de inkább azt mondja, hogy az ő problémáját mi oldjuk meg otthon....
Állj a sarkadra, csak udvariasan. Igenis az ő problémájuk, ha nem alszik BENT, nem a tiéd, aki NEM VAGY OTT.
Az óvónőknek manapság már EGYETEMET kell végezni, elvileg PSZICHOLÓGIÁT, és PEDAGÓGIÁT tanulnak (mondjuk olyat is, amilyet, egy gyenge hármas érettségivel már fel is vagy véve...). És akkor old te meg a gyerek elaltatását? Ez komolyan mondom nevettséges...
Itt többen is írták hogy náluk úgy oldják meg, hogy amelyik gyerek nem akar aludni, azt kiszik tornaterembe/folyosóra rajzolni. Ezt miért nem tudják megoldani? Naplótöltögetés mellett nem lehet pár rajzoló gyerekre odafigyelni? Egyébként is miért kell a gyereket alvásra kényszeríteni, ha egyszer nem akar? Miért hiszik az emberek hogy ők jobban tudják hogy a gyereknek mennyit kell aludni, ennie, stb? Ha éhes, hát eszik, ha álmos, alszik...Nem értem miért kell azt feltételezni a gyerekről hogy az alapvető biológiai szükségleteivel sincs tisztában...Nem szellemi fogyatékos, hanem gyerek!
Anno én se tudtam aludni az óvodában, mégis csukott szemmel kellett feküdnöm az ágyban, a játékokat is elvették. Mintha büntetésben lennék... Sőt, annyira "idegesítettem" azzal az óvónőket hogy nem aludtam, hogy wc-re se engedtek ki, mert azt hitték csak azért kéretszkedek ki mert nem akarok aludni. Csak akkor engedtek ki, amikor már sírtam, annyira kellett... Ez mégis mi??? Hogy az alapvető szükségleteiben korlátozzák a gyereket? (és ezt játszották velem akkor is amikor hólyaghurutom volt, amiről TUDTAK, ugyanis anyukám szólt nekik!!! Mégse engedtek ki a wcre a szemétládák.)
A probléma az hogy úgy látszik, az elmúlt 20 évben mit se változott a kedves óvónők hozzáállása...Szégyellhetnék magukat, undorító, lusta népség, kávézni fontosabb mint papírt meg zsírkrétát adni annak a pár gyereknek a kezébe, akik nem tudnak aludni??? Az ilyenek minek mennek óvónőnek?
23/N
Összeesküvés-hívő.
LoL!
Eléggé meredek tényekre ilyet mondani.
Másfelől tapasztaljuk, hogy az oktatási rendszer egyre kevésbé éri el a célját. Már persze attól függ, hogy mit tekintünk célnak.
USA-ban van olyan, hogy az óvodába felvételiznie kell a gyereknek. Ennek vajon mi az értelme?
Mivel nem kapunk semmi normális magyarázatot így muszáj az embernek keresni.
Mo. viszonylatban a felső 15%-ba tartozom ami az IQ-m kérdését illeti. Már amennyiben ez a mérőszám bármit is jellemez.
Ha belegondolsz tényleg groteszk, hogy 10 ismerősömből (akik rendelkeznek felsőfokú végzettséggel) 9 azt mondja, hogy köze sincs a munkájához az életében addig tanultaknak, illetve aminek véletlen van azt meg tudta volna tanulni annál az adott cégnél 1 hónap alatt.
AZ Egyetem/Msc 5 éve kontra max negyedév betanulás.
Az első lépés ehhez a remek kondicionáláshoz az óvoda.
És még mindig van olyan ember aki haragszik a gyerekére, merthogy a zhja nem ötös lett hanem 3-as.
Érdekes, hogy az "összeesküvés hívőknek" ahogy roppant konstruktív barátunk meg is jegyezte, van imidzse, már az emberek körében, ráadásul semi-negatív és főleg sztereotíp. Ezt a véletlent. Biztos senki nem segített, semmilyen pszichológiai jelenség nem játszott közre abban, hogy erre a csoportra is úgy reagálnak az arctalan és fejtelen tömegek, ami a mindenkori vezetőknek nagyban kedvez.
Amikor George Bush bejelenti a híradóban, hogy "We won't tolerate any conspiration theories..."
Akkor azért lehet gondolkozni. Ez kicsit olyan, mintha ezzel valami Gyurcsány Feri-féle karakternek üvöltenéd vissza, hogy: Yeeeeees, YEEEEEEEEES, Wooohoooo, WE WONT TOLERATE.........
Persze van ami nevetséges szintet üt az összeesküvés elméletek közül.
De azért mindenre ráhúzni az összelm. jelzőt ami elüt az ismereteidtől. Beletapos a komfortzónádba. De főleg a híradó sosem mondja be.
Még eltelik 2 generáció és az is összelm HÍVŐ. Mmilyen kifejezés ez egyáltalán? Hívő. Mintha máris magában hordozná azt, hogy csak hamis lehet, meg kevéssé épelméjű aki a hivatalostól eltérő állásponton van.
Nem értitek, hogy hogy jön ide a link? Remélem nem is sikerül eljutni a szintézisállításnak arra a szintjére.
Minden kornak megvan a maga hülyesége. 300 év múlva utódaink úgy fognak mosolyogni rajtunk, mint mi a reneszánsz elgondolásokon.
Csak nyugodtan legyetek. Nincs semmi gond. Inkább átállok én is arra az oldalra, akin mosolyogni fognak 300 év múlva. Majd még a végén valami kapcsán megjegyzik a nevem ne adj Isten!
Nincs elcsúszva az önkritikai érzékem, így tudom, hogy erre persze nagyon kis esély lenne eleve.
DE! Meggyőztetek. Tuggyátok mit? Az a baj a pedagógijával mostanába', ho nincsen elég pénz. Ha több pénz lennebennejobblennenemhe? DE!
szerintem mások is eljutottak a szintézisállítás magasfokához megértve az idézeteket például "Íme a dilemma lényege: a modern iskoláztatás semmilyen maradandó értéket nem ad a látványosan elvesztegetett életidőért vagy az elszalasztott lehetőségekért cserébe. A gyerekek tudják ezt, a szüleik tudják ezt, ön is tudja, én is tudom, .... bla bla. ez sajnos még nem oldja meg a kérdező problémáját.
Egyéb iránt kedves utolsó, Te konkrétan a szintézisállítás magasröptű és a valóságtól kissé elrugaszkodott tettén kívül mit javasolsz mit tegyünk? Írassuk ki a gyerekünket? Bízzuk Rád? Hogy szintézist tudjanak állítani?
Az USA-ban nincs is óvoda, egyik angolszász országban sincs, gyermekmegőrzők vannak (nálunk is megjelentek magán...valami néven), ahol NEM PEDAGÓGUSOK és nem oktatási intézményként tőrődnek a gyerekekkel-egyszerű gyerekmegőrző, mint a nagyáruházakban.
A másik pedig, hogy magam is egyetemre járok, tanári szakra. Kezdve azzal, hogy a szak neve angol irodalom- és irodalom vizsga előtt 10-ből 9 emberke nem érti miért tanul az egyetemen irodalmat és az irodalom tanulás, miért angol nyelvű irodalmi művek olvasását jelenti. Én meg csodálkozom, ha valaki jelentkezik egy ilyen nevű szakra: angol irodalom, mi a fenét gondolt az agyában, mit fog ott tanulni? Tehát ez az értelmi színvonal egy mai magyar egyetemen. (és ez sajnos a legtöbb egyetemre elmondható)
A pedagógia oktatás meg a kritikán aluli jelzővel túlértékeltem, nevetséges. Nagyon meg kéne erőltetnem magam, ha egyetlen értelmes és hasznos dolgot kéne felidéznem. Egyet tudok, miért viselkednek úgy az idősek ahogy, de ez meg nem tartozik az oktatáshoz.
Na mindegy.
Az biztos, hogy nagyon-nagyon alaposan át kell gondolni ki hova járatja a gyerekét, mert sokat számít. Egy életre tönkre tudja tenni az egyébként tehetséges gyereket egy rossz pedagógus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!