Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kinek a dolga? (ovis alvás)

Kinek a dolga? (ovis alvás)

Figyelt kérdés

A probléma: kisfiam nem akar aludni az oviban délután, és az a baj, hogy csak akkor marad csöndben ha az ovónéni ott ül mellette végig, különben játszana vagy hangosan beszélne.

Azt a tanácsot adták, hogy fektessem le később, keltsem korábban, szóval ne aludjon éjjel 12 órát és akkor el fog aludni. Megtettem semmi hatása nem volt a délutáni alvásra, csak annyi hogy délután már nem bírok vele annyira fáradt, nyűgös hisztizik mindenért és szinte minden nap bealszik vacsi közben. Ezt elmondtam az oviban, erre annyi volt a válasz, hogy majd rááll erre, és hát aludnia kell, mert ők nem érnek rá vele foglalkozni, mert naplót töltögetnek stb... De várják az ötleteimet, hogy hogyan lehetne elaltatni?!

Ezen kívül én már nem érek rá minden ebédre menni érte vagy ott ülni délután mellette hátha elalszik. Egyedül nevelem segítségem nincs. Dolgoznom meg kell, hogy ne halljunk éhen :S

Mondjam azt hogy oldják meg, végülis ők a pedagógusok... vagy ez az én dolgom? Ez megy 2 hónapja.

2010. dec. 5. 16:03
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
19%
Nem bántásként mondom, de az ovi nem kötelező (csak az adott tárgyév dec. 31. ig,az 5. életévüket betöltött gyerekek számára és akkor is csak az ebédig) Szóval ha az óvónők nem bírnak vagy nem akarnak bírni a gyerekkel akkor igen is mondhatják hogy vidd el ebéd után. Senkit nem érdekel hogy dolgozol és hogy nem tudnátok megélni ha nem dolgoznál. Sajnos ez nekik kedvez. Nálunk is volt olyan gyerek aki nem aludt délben és nem bírták sehogy sem rávenni hogy csöndbe legyen, ezért szóltak a szülőnek, hogy el kell vinnie ebéd után mert a többi 26 gyereket zavarja. Volt a vezetőnél az anyuka, de semmit nem tudott tenni. Most fizet egy nénit hogy haza vigye a gyerekét ebéd után és vigyázzon rá amíg ő dolgozik. Tök sok pénzt kifizet érte, de nem tudott mit csinálni. Sajnos!
2010. dec. 7. 07:56
 22/44 anonim ***** válasza:
69%
Ha már felvették, nem tehetik ki a gyereket. Azt se követelhetik, hogy az anyuka vigye el ebéd után. A pedagógus dolga, hogy megoldja.
2010. dec. 7. 08:56
 23/44 anonim ***** válasza:
65%

Azta ennyi értetlen választ!

Erre már nem is lehet mit írni.

Annyi, hogy amint beadod az oviba a gyereket onnan az óvónő feladata MINDEN.Az altatás is ugyanúgy mint a foglalkozások.Ezt is tanulják a fősulin.

Meg van a rendje:elcsendesedés besötétítés halk mese szinte duruzsolva.És NEM a dadus csörömpölése.Úgy persze, hogy nem tud pihenni.

2010. dec. 7. 10:30
 24/44 A kérdező kommentje:

Uccsó neked nagyon köszi :D

Nem bántásként mondom, de az ovi nem kötelező (csak az adott tárgyév dec. 31. ig,az 5. életévüket betöltött gyerekek számára és akkor is csak az ebédig) Szóval ha az óvónők nem bírnak vagy nem akarnak bírni a gyerekkel akkor igen is mondhatják hogy vidd el ebéd után. Senkit nem érdekel hogy dolgozol és hogy nem tudnátok megélni ha nem dolgoznál. Sajnos ez nekik kedvez. Nálunk is volt olyan gyerek aki nem aludt délben és nem bírták sehogy sem rávenni hogy csöndbe legyen, ezért szóltak a szülőnek, hogy el kell vinnie ebéd után mert a többi 26 gyereket zavarja. Volt a vezetőnél az anyuka, de semmit nem tudott tenni. Most fizet egy nénit hogy haza vigye a gyerekét ebéd után és vigyázzon rá amíg ő dolgozik. Tök sok pénzt kifizet érte, de nem tudott mit csinálni. Sajnos!

Erre meg csak annyit tudok mondani, hogy pl az meg nem feltétele az oviba való felvételnek, hogy szobatiszta legyen a gyerek.

És mégis megkövetelik, de ellenpélda erre meg az, hogy szinte minden 3 évest felvesznek oviba ha kéri a szülő és nem fél napra.

2010. dec. 7. 16:46
 25/44 anonim ***** válasza:

csak ott a másik oldal, anyukám ovis konyhán dolgozott és felhívta a figyelmemet rá, hogy az ilyen szülőket (oldja meg az óvónő, az ő dolga)utálják és sajnos a gyereket is. És nem kell nagy dolgokra gondolni csak az utálat, amit érez a gyerek. Pont most volt itt egy anyuka, aki panaszkodott, hogy a gyerekével hogy bánnak az oviban. http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

Úgyhogy persze az ő dolga és lehet erre hivatkozni, de ez kétélű fegyver.

2010. dec. 7. 19:40
 26/44 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondtam és nem is mondom, hogy csak az ovi feladata az ott töltött idő alatt a gyerek beszabályozása hiszen egyértelmű, hogy ez nem megy szülői azaz otthoni támogatás nélkül. Csak amikor a szülő pl én tényleg mindent megtesz sőt még erején felül is azért hogy mennyen és erre az a válasz, hogy ha nem megy akkor nem tudják mi lesz meg jó lenne ha én megoldanám... akkor nem érzem az ovi támogatását illetve együttműködését csak azt hogy én meg a fiam vagyunk a hülyék vagy ufok vagy stb.

Én most is próbálok segíteni amennyit lehet, minden nap ovis meséket olvasok meg nézünk, hogy hogyan kell ott viselkedni, de ott ülni vele vagy elmenni érte nem tudok.

De úgy látszik most összeszedték magukat az oviban is, mert már második alkalommal tudták megoldani, hogy bár nem aludt a csöppöm, de a többi gyereket nem zavarta, tehát ahogy már írtam, ovis részről eddig nagy nem akarás volt... mert gondolom nem a gyerek változott egyik napról a másikra.

2010. dec. 7. 20:40
 27/44 A kérdező kommentje:

Bakker asszem egyre durvábbakat írok: mennyen ??? jujj

szóval: menjen

2010. dec. 7. 20:49
 28/44 anonim ***** válasza:
Ügyes voltál. jól tetted, hogy megmondtad. tapasztalatom azt mutatja, hogy sok bölcsőde és óvoda azt várja el a szülőtől, hogy minimum egy dajkát is adjon be a gyereke mellé, mert ők képtelenek ellátni a feladatukat. vagy ha ez mégsem megy, akkor 3 perc alatt gyártanak valami okot, amivel hazaküldik a gyereket délben. és tényleg megtehetik. mégiscsak jobb nekik, hogy a "kedvencekkel" legyenek délután kiscsoportban, minthogy nevelni is kelljen. szerintem kevés ovi van, ami a gyalázatos kategórián felül van.
2010. dec. 7. 21:14
 29/44 A kérdező kommentje:
Köszi :D
2010. dec. 7. 22:59
 30/44 anonim válasza:
0%

vigyázz azzal hogy mi a jó s mi nem az!

[link]

2010. dec. 8. 18:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!