Ovis gyereknél jelentkező dühkitörést hogyan lehet jól kezelni?
Próbáltam türelemmel,szeretettel,elfogadással,néha még ezek is hatástalanok voltak,viszont ha elvesztem a türelmemet és megemelem a hangom akkor sírni kezd keservesen,akkor viszont teljesen kivagyok lelkileg,hogy hogyan lehettem ilyen vele.
Tegnap odáig fajult a dolog,hogy sírni látott,mert annyira fájt amiket mondott,nagyon csúnya szavakkal illetett a dühkitörése alatta,amit saját tehetetlensége miatt érzett,mert nem sikerült neki valami.A férjem kimenekítette a helyzetből,elvitte egy fél órára,nagyon zavartan jött haza azt figyelve,hogy sírok e még.ÉN megbuktam gyereknevelésből :-( .
Nem buktál meg, csak kicsit túlreagálod! Az óvodás korra jellemzők a dühkitörések, amit a gyerek frusztrációjából adódó feszültség okoz. Ki így viseli, ki meg úgy... Az egyik gyerek feladja, befordul, a másikat ez cselekvésre ösztönöz, a harmadik meg "őrjöng"... Ez függ a habitusuktól. Attól, hogy a szülők megtanították-e a Néhány jó cikk a témában: [link]
Szia!
Ne irj butaságokat!NEM BUKTÁL MEG GYEREK NEVELÉSBÖL!!!!
Az én fiamnál 3 évessen kezdödtek a dühkitörései most 8 éves lesz és a pszichologus után akihez 3 éve járunk,most már Pszichiáterhez is kell mennünk.Az iskolát tavaly kezdte és egyre rosszabb volt a helyzet egyszerűen nem tudott uralkodni magán! második héten már az igazgatói irodában ültem!!Mi most enyhe nyugtatott szedünk,és igy majdnem hogy teljesen más a viselkedése!Ne magadat okold,hidd el ezeket a köröket már én is lefutottam,nem sok eredménnyel!
Feltétlenül ajánlom,hogy menjetek el egy gyermek pszochologiai rendelésre mert ott még csirájában sikerülhet elfolytani a dolgot!Ott nem kap semmiféle gyógyszert,Csak beszélgetnek vele,és játékosan próbálják kideríteni,hogy mitől van ez!
Remélem megoldódik a problémátok,addig is kívánok nagyon sok türelmet és kitartást nektek!
Üdv:Évi
10:57-nek!
Nem gondolom,hogy ez nevelés kérdése!Speciel az én fiam egyáltalán nincs elkényeztetve,sőt sokkal szigorúbb vagyok vele mint lennem kellene!Egyke gyerek,de nincsen elkapatva!
A gyerekeknek ez a hobbijuk, feszítik a húrt. De szerintem nincs abban semmi baj, ha a gyerek látja, hogy anya is kiborul néha. Látod, legalább meghökkentetted, mert mikor hazajött, zavartan figyelte, hogy sírsz-e még. Szerintem ha már végképp nem bírod tovább, és elsírod magad előtte, az csak azt jelenti, hogy nem játszol szerepet, hanem természetes vagy, úgy viselkedsz, ahogy valóban érzed magad. Miért lenne ez rossz? Az esetek nagy százalékában úgyis türelmes vagy vele. Ez meg legalább hat rá.
A hozzáértő szakemberek munkája pedig biztosan segíteni fog, addig is sok türelmet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!