Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » F70 (enyhe értelmi fogyatékos)...

F70 (enyhe értelmi fogyatékos) BNO kóddal milyen iskolába járhat a gyerek?

Figyelt kérdés

Esetleg akinek ilyen kódot kapott a gyereke, hova sikerült beíratni? (nyilván nem konkrétan az iskola neve a lényeg, hanem a típusa.)

És milyen a tanrend az átlaghoz képest?

Lányom szeptemberben kezdené az iskolát, eddig minden szakember mást mondott, és eléggé elbizonytalanodtam.

(A szakszolgálati felülvizsgálat még nem történt meg, arra várunk.)

jan. 19. 08:28
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem meg a szakszolgálat fogja eldönteni, integrálható-e vagy szegregált kell neki, nem a gyk népe.
jan. 30. 17:08
 42/53 anonim ***** válasza:

40# de, biztos több volt.

[link]

Másrészt utolsónak igaza van. A pedagógiai szakszolgálatnál úgyis kivizsgálják és ott majd kijelölik az iskolát is.

jan. 30. 17:10
 43/53 anonim ***** válasza:
46%
Azért a szakszolgálatra nem tamaszkodnék 100%-osan. Az ő vizsgálatuk után elvittem maganba, teljesen más eredményt kaptak. Sőt a szakszolgalat nem is azt a területet vizsgálta, amit kellett volna, úgyhogy fellebbeztem és kértem a logopédiai osztályt, a szakszolgálat a normál iskolát akarta volna.
jan. 30. 17:15
 44/53 anonim ***** válasza:
100%
Igazából amint elkezdi az iskolát, úgyis ki fog derülni, hogy jó helyen van e adott intézményben vagy sem. Ha nem, még mindig lehet máshova vinni.
jan. 30. 17:20
 45/53 anonim ***** válasza:
100%
44-nek maximálisan igaza van!
jan. 30. 20:41
 46/53 A kérdező kommentje:

Ha érdekel valakit, ma volt a felülvizsgálat első fele.

Nagyon meglepett az eredmény.

83 pontot ért el, (ami ugyan kicsit átlag alatti, a memóriára irányuló feladatok lettek elég gyengék, többi területen sokat fejlődött nagyon), az F70 ezáltal le fog kerülni.

Az SNI-kód marad, az iskolát a pedagógiai vizsgálat után megbeszéljük, ebben maradtunk.

febr. 17. 14:50
 47/53 anonim ***** válasza:
Gratula, így tovább!! :D
febr. 17. 14:53
 48/53 A kérdező kommentje:
Köszönjük :)
febr. 17. 15:00
 49/53 anonim ***** válasza:

Na ez az!

Én is gratulálok, nem szent az a szakszolgálat "szakértői" vélemény, az idő, a fejlesztések, de környezeti tényezős, hatások, ingerek sokat számítanak.. de leginkább az idő. Ugyanabban az időpontban 5 ugyanolyan képzettségű szakember nem képes egyforma eredményt adni, mert ezek nagyon szubjektív dolgok, még az iqteszt is. WISC vagy mi volt a tesztetek neve, ugye? Az mér részterületek szerint.

febr. 17. 15:43
 50/53 anonim ***** válasza:
53%
Remélem még olvassa az, aki ilyen diagnózissal egymibe rakta a gyerekét. Bár az enyéimet is olvasták volna, nálunk is mélyből sikerült szupereket elérni. Az idő rengeteget számít, és nem olyan tévedhetetlenek a szakemberek, ha szubjektív véleményt kell mondani a megfigyeléseik alapján. A legjobbakat kívánom a gyereknek!
febr. 17. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!