Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » F70 (enyhe értelmi fogyatékos)...

F70 (enyhe értelmi fogyatékos) BNO kóddal milyen iskolába járhat a gyerek?

Figyelt kérdés

Esetleg akinek ilyen kódot kapott a gyereke, hova sikerült beíratni? (nyilván nem konkrétan az iskola neve a lényeg, hanem a típusa.)

És milyen a tanrend az átlaghoz képest?

Lányom szeptemberben kezdené az iskolát, eddig minden szakember mást mondott, és eléggé elbizonytalanodtam.

(A szakszolgálati felülvizsgálat még nem történt meg, arra várunk.)

jan. 19. 08:28
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

Legnagyobb gyerekem tavaly ballagott a körzetesből, a másik most másodikos, az ő osztályából 5 SNI-s gyerek távozott tavaly óta, az érintett szülők szerint nem igazán foglalkozik senki ezekkel a gyerekekkel.

Ezt az iskolát az óvónőnk sem javasolja.

“ Ami nem készségtárgy, azt neki más módszerrel és lassabb tempóban kéne tanulnia, integrált gyerek kap kb 3 db fejlesztő órát, aztán oldják meg. A tanító néni tanítja az összes elsőst, nem tud minden órán 2 félét tanítani olvasásból, írásból meg matekból. A gyógypedagógus pedig nem fog tudni a heti 3 órájában mindent megtanítani.”

Pontosan erről van szó, emiatt a kérdés, hiába veszik fel papíron…

Csak azt sem szeretném, ha a szegregált visszahúzná esetleg.

jan. 30. 16:01
 32/53 anonim ***** válasza:
0%
Szegregáltból azért ritkábban van esély az önálló életre.
jan. 30. 16:04
 33/53 anonim ***** válasza:
65%

Biztos rohadt nehéz lesz de ha képes rá jàrjàtok a normális utat, lehet évet is ismétel de ha kijárja a sulikat már nem lényeg, hogy milyen jegyek voltak, lehet még simán sikeres az életben.

Van olyan is aki 8-10 évig járja az egyetemet

jan. 30. 16:15
 34/53 anonim ***** válasza:
Kérdező, én ,, csak " diszkalkuliás vagyok+sántítok jobb lábra, de normális IQ-val. Ma már ugyan egyetemista vagyok, de színigaz, amiket hallottál. Az állami fejlesztés semmit sem ér. Az iskola keretein belül én is jártam ,, kötelező fejlesztésre", de semmit nem ért, még hátráltatott is, mert nem tudtam helyette a többi órámra készülni. Az nem fejlesztés, hogy az összes diszest egybe tesszük és hangosolvastatjuk a gimis (!!!) diszkalkuliást és megkérdezzük, melyik a kocka, melyik háromszög, meg mondja fel az abc-t... Mert velem ilyenek voltak. Az osztályom is kicsinált, néhány tanárral együtt, akik folyton teherként bántak velem. Öngyilkos akartam lenni az iskola miatt, ki is maradtam onnan. Később, esti gimiben érettségiztem le, ahol szerencsére már békén hagytak és segítettük egymást felnőttként. Onnan mentem tovább egyetemre, humán szakon, de ha ki kell vonni egymásból két számot, a mai napig idegbeteg leszek, és még mindig az újjaimon vagy telefonnal kell számolnom, huszonévesen! Pedig integrált iskolában kaptam fejlesztést. :D Most képzeld el, ha velem, aki ép értelmű, így bántak, akkor a te gyereked mit kapna egy integráltba?
jan. 30. 16:34
 35/53 anonim ***** válasza:
Egyébként én azt mondom, menjen speciálisba, a normál tananyagot nem bírná követni. Még sima tanulási zavarokkal is rohadt nehéz, nem még alacsonyabb IQ-val. A tanakos osztályban ugyanazokat tanulják, mint normálban, csak lassabban. Esetleg utána talán, nagyon talán bepróbálhattok egy nagyon gyenge színvonalú esti gimit, de az a baj, hogy az enyhe IQ mindenhol ki fog ütközni, a munkában is. Komplexebb szakmát így nem fog tudni ellátni. Az egyetem meg ekkora IQ-val esélytelen. Normális intelligenciájú embereknek is kihívás, mit csinálna ott egy értelmi fogyatékos? :(
jan. 30. 16:40
 36/53 anonim ***** válasza:
Ja és vannak normális szakmák, amiket ki lehet tanulni szakmunkásban és vesznek fel enyhe értfogy diagnózissal. Nem egy suli van, ahol lehet pl szakácsnak, eladónak, virágkötőnek tanulni ilyen diaggal. A szakács ráadásul még jól is keres.
jan. 30. 16:47
 37/53 anonim ***** válasza:
52%

Ne hallgass az ilyenekre mint a 35-ös,ne írd le rögtön a gyerekedet .

Én világom életemben lassabban fogtam fel a dolgokat mint mások de hàl Istennek anyám normális iskolàba járatott meg tartott a jó irányba ,tanult velem hetedikes koromig .

24 éves koromban a talpamra álltam elindultam nèmet nyelvterületen vagyok, állampolgár lettem 16 év után .

Itteni viszonylatban is picit többet keresek az átlagnál .

A fiammal is nehéz lesz de próbáljuk a normális úton terelni.

33 voltam.

jan. 30. 16:55
 38/53 anonim ***** válasza:
77%
Meg kell nézni a szegregaltat. Most vannak nyílt napok, de én még azt is megcsináltam, hogy néztem kintről az iskola udvarát, hogy milyen gyerekek járnak oda. Láttam, hogy nekem megfelel a színt és beirattam.
jan. 30. 16:57
 39/53 anonim ***** válasza:
37#: a gyerek IQ-ja 67!!!!! Ezzel nem lesz szegényből vezérigazgató, miért szenvedtetnéd? Normál iskolában csak kudarcélményei lesznek. 🤷🏻‍♀️
jan. 30. 16:59
 40/53 anonim ***** válasza:
0%

39 nem biztos,hogy anno nekem is több eszem vagy IQ -um volt mint neki.

Én is szenvedtem a tananyaggal.

Leckét írtam meg nagy nehezen tanulgattam.

Meg kell próbálni, lehet lesz egy két jó barát vagy tanárnő aki àtlenditi a nehéz pontokon.

37 voltam

jan. 30. 17:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!