Tapasztaltatok már olyat, hogy az óvónő elküldte a gyerkőcöt a pedagógiai szakazolgálathoz vizsgálatra, aztán végül nem kapott semmi kódot a gyerek?
Azt, hogy nincs felettes szerv, aki felülvizsgálná őket, csak az állam.
Ha aláírtad, nem tudsz visszakozni, de azért próbáld meg. Ha két fejlesztő szerint iskolaérett, vidd. Fene se tartaná problémás közegben direkt olyan mellett, akiben nem bízom.
"Mert ehhez mindenképp meg kell adniuk a BTMN staatuszt?"
A szakszolgálat csak úgy tudja visszafogni, ha megadja.
De nyilván enélkül is lehet halasztást kérni (csak nem feltétlenül adják meg).
Viszont itt biztos, hogy nagyon félrement a kommunikáció.
1, elég bajuk van a szakszolgálatoknak anélkül is, hogy olyanokat vizsgáljanak, akik nem szorulnak rá.
2, ha normálisan elmondtad volna az óvónőnek, hogy ti nem is biztos hogy maradtok, nem szórakozna ezzel, mert mégis mi érdeke fűződik hozzá?
Ha valóban utál, miért segítene a maradásban?
Utolsó azért, hogy el tudja mondani, hogy neki milyen nehéz gyerek jutott és sajnáltatni magát, hogy ezzel küzd. Vannak ilyenek, akik képzelt dolgokon szeretnek nyafogni figyelemért, mártír típus:)
Vagy lehet, hogy utálja a gyereket, de azért normális óvónő és tényleg van gondja a gyereknek, jót akar neki. Én is vagyok így egy gyerekkel, barátnőm gyereke, cuki, értelmes égetnivalóan rossz és veszélyes, de azért támogatom, hogy integrálódjon, mert ez a gyerek érdeke, hogy beilleszkedjen a társadalomba, nem pedig, hogy csupa tanakos sérülttel legyen.
"De nyilván enélkül is lehet halasztást kérni (csak nem feltétlenül adják meg)." Igen, ez a kulcs, enélkül nem nagyon akarják majd megadni. Viszont ha szerinted nincs baja kérdező, akkor vidd suliba. Évet is ismételhet akár, nem lesz nyoma!
"Igen, ez a kulcs, enélkül nem nagyon akarják majd megadni."
Ezt mondjuk nem tudom, hogy honnan veszed, a statisztika mást mutat és a személyes tapasztalatom is más. Nálunk a fél csoport halasztott és 10-ből 1 csak btmn-nel (az én gyerekem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!