Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Tapasztaltatok már olyat,...

Tapasztaltatok már olyat, hogy az óvónő elküldte a gyerkőcöt a pedagógiai szakazolgálathoz vizsgálatra, aztán végül nem kapott semmi kódot a gyerek?

Figyelt kérdés
nov. 4. 08:30
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Szakszolgálat függő. Nálunk az egyik még az erősebb autit sem küldené a megyei szakértői bizottság elé, másik meg már egyből SNIt kiállt, ha egy gyerek hangosabb/elevenebb.

Lutri az egész. Amúgy ja, nincsenek jogaid, tőlük függ, ha kódoltatni akarják és nem engeded(és a suli/ovi küldött) rádküldik a gyermekvédelmet, ha meg nem akarják kódoltatni, akkor meg lebeszélnek róla(mint engem próbáltak). Én hülye meg csakazértis akartam az SNIt, mert azt mondták az oviban, hogy az kell, mikor úgy ítélték meg nem kell neki. Aztán másik helyen már úgy ítélték meg, hogy egymiben lenne a helye:D Annyira, de annyira ostobaság a rendszer..

nov. 4. 17:20
 12/38 anonim ***** válasza:
23%

Telebeszélik a szülő fejét az óvodában, hogy kérje ki a kódot, mert az majd milyen jó lesz a gyereknek, mert kap fejlesztést.

Nekünk nem akartak adni, csak btm-et kapott a gyerek. Elvittem magánban pszichiáterhez, aki adott szakvéleményt, ezek alapján mentünk a Szakértői Bizottsághoz, így megkapta a fiam az sni-t. Bevittem az óvodába, első kérdés:

-Na, mit mondtak, integrálható?

-Ja, igen, és az óvodának kell hozzá utazó gyógypedagógust hívni.

-Ja, hát azt nem tudunk.

Erről ennyit.

Szóval kinek jó, ha nem kap kódot a gyerek? Kb. mindenkinek. Nem azért küldi az intézmény, hogy segítsen, hanem azért, mert abban bíznak, hogy kiírják a gyereknek a speciális intézményt. Na, de ha nem írják ki, akkor nem akarnak továbbra sem foglalkozni vele.

Persze kivéve ha nagyon súlyos a helyzet, akkor nem lehet mit tenni. De arról már tudnátok.

nov. 4. 17:26
 13/38 anonim ***** válasza:
12%
Igen, a 12esnek igaza van, sokszor szabadulnak így meg a problémás gyerekektől, de azért utazót a legtöbb helyre tudnak küldeni.. más kérdés, hogy viselkedésgondon nem tudnak segíteni.
nov. 4. 17:36
 14/38 anonim ***** válasza:
29%

12-es vagyok. Kivertem a balhét, aztán végül lett utazó gyógypedagógus. De hogy mi történt a foglalkozásokon, máig homály fedi.

Heti 4 órát írtak ki neki, az teljesen biztos, hogy annyit nem kapott. A suliban már jobban el tudta mesélni a gyerek, hogy mi történt. 1-8. osztályig összevonva tanultak a gyerekek. Az elsősnek még oké, de a 8.-as szerintetek ebből mit profitált? És még egy egész jó gyógypedagógust kaptunk, ő fel is mondott. Megmondta, hogy a rendszer úgy rossz, ahogy van, és ő ezt nem akarja tovább kiszolgálni. Utána egy idős bácsikát kaptunk, ő aztán nem is próbálkozott. Nincs tanterv, nincs osztályzás, nincs kimenet. Senki nem ellenőrzi, hogy mi történik azokon az órákon.

Szóval a legjobb, ha inkább magánban viszed fejlesztésre, ha szükséges.

nov. 4. 17:44
 15/38 anonim ***** válasza:
Engem elküldtek kislány koromban ilyenre. Semmit nem kaptam. 30 éves koromban derült ki, hogy autista vagyok.
nov. 5. 03:40
 16/38 anonim ***** válasza:

12esnek:

Akkor ott nagyon kevés fejlesztésre szoruló gyerek van. Nálunk évfolyamonként vonják össze, de tudom, hogy van, ahol az alsósokat kollektíven, úgy jön össze 6 fő. Nálunk az énfolyamon volt 12 fő, őket két csoportra szedték:)

Mindenhol más a papíros gyerekek száma, mert a szakszolgálatok nem egyezményesen döntenek, az iskolai tanárok nem egyezményesen küldenek, a szülők meg nem nagyon együttműködőek..mert az egész nem konkrét dolgokon alapszik, hanem szubjektív megfigyeléseken és nem mindenki ugyanúgy vesz észre dolgokat és sokan nem is akarják észrevenni a nyilvánvalót, mások meg a legkisebb jelre papírt írnak. Amíg nincs egyezményes megfigyelési rendszer, addig az egész csak vicc.. akinek tanulási baja van, annak még az a csoportos is hasznos, akinek meg nincs, azon az egyéni sem tud segíteni, mert más viselkedése nem lesz tőle.

nov. 5. 06:16
 17/38 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat. Hát nem tudom, az enyémmel mi lesz. Az óvónő állandóan panaszkodik rá, most nagy csopis, eddig egy pici jó szót sem kaptunk. Csak hogy minden baja van szegénynek. Mindig kitalált valamit, és nekünk mindig meg kellett cáfolni. Jártunk már pszichiáternél is vele, ő semmi gyanúsat nem látott. De konkrétan, mintha az óvónő egy másik gyerekről beszélne nap hosszat nekünk, aki nem tudja az irányokat, nem tud rajzolni, színezni, nem játszik másokkal, nem tudja a napokat... Nos, ez teljes ellentéte annak a gyereknek, aki itthon van. Most járatom alapozóra, ő meg csak jót mond róla. De imád is a gyerek oda menni, sosem hallottam, hogy oviba ennyire menni akart volna valaha is. Na mindegy... Kételkedem. De az ovoneni rokona fogja nézni, szóval szerintem ő akkor is kap, ha nem kell neki, mert mindig mondta ovoneni h nem abban az oviban van a helye.
nov. 5. 08:52
 18/38 anonim ***** válasza:
65%

"De az ovoneni rokona fogja nézni,"

És ezt hogy?

nov. 5. 08:54
 19/38 anonim ***** válasza:
59%

15-ös vagyok.

Otthon én is másképp viselkedtem. Be nem állt a szám, oviban pedig azt sem tudták, hogy nem vagyok néma. Soha nem voltam képes a kortársaimmal érdemben kapcsolatot teremteni.

Ha a gyerek is autista vagy bármi más, szerintem jobb ha kódot kap. Nagyon sokan vagyunk ép értelmű autisták, akik gyermekkorban semmilyen fejlesztést nem kaptunk. A felnőttek pedig már le vannak szarva a rendszerben. Az autisták átlag életkora nem hiába 36 év. Én is már kétszer felvágtam az ereimet és egyszer begyógyszereztem magam. Alig ismerek közülünk olyat, aki nem jár pszichiáterhez legkésőbb 25 éves korától.

nov. 5. 10:29
 20/38 A kérdező kommentje:
Autizmusra vizsgáltattuk már, azt kizárták. Ezt a szálat éppen nem is bolygatják már, most mást keresnek nála.
nov. 5. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!