Hogyan induljak el egy autista gyerekkel aki végig hisztizi az utat?
Nem értem, a nagy 5 éves vagy a kicsi? Mindkettő óvodás? A kicsinek van autizmus diagnózisa?
Nem vagy egyedül, sok szülő kerül ebbe a helyzetbe, aki sérült gyereket nevel, hogy a gyerek már túl erős, de még nem hallgat a szóra.
Az első feladat, hogy erősítsd meg a lelked. Te nem egy átlagos gyereket nevelsz. Ha úgy tetszik, nem normálisat - szó szerint nem esik bele a normába, szélsőséges eset. Nem csoda, hogy a viselkedése is extravagáns, szokatlannak hat. Amíg másnak súlyosan nem árt, ne érezd magad rosszul miatta.
A második lépés, hogy keresd meg a lehető legerősebb babakocsit. Esetleg gyereknek szánt kerekesszéket. Ha nagyobb súlyra van tervezve, jobban fogja bírni az ugrálást is. Bekötni lehet úgy is, hogy hámot adsz rá és azt karabinerezed be (legalábbis a mi hámunkon van erre karabiner, a kocsinkon pedig D-gyűrű a derekánál).
A harmadik, hogy az autista gyerek pszichológusával vagy pszichiáterével megbeszélve alakíts ki jutalmazási rendszert. Az elején akár félpercenként kaphat egy nyomdát, öt nyomdáért egy csillagot, öt csillagért egy matricát. Az én gyerekem azt is szereti, ha a kezére nyomdázom, úgy egész nap viselheti a jutalmat. Én alapvetően próbáltam kerülni a jutalmazást, mert tudtommal pszichológiai okokból nem ideális ha a jutalom mért tesz a gyerek csak erőfeszítést, de ha ez kell a túléléshez, akkor ez kell. Két gyereked van és te is számítasz, nem teheted az egyik gyerek szempontjait mindenki más elé.
Szia! Hány éves és milyen szinten van? Beszél? Beszédértése milyen?
Amúgy tudsz vele kommunikálni, megérti, hogy hová mentek és miért?
(A hisztiből kizökkenthető?)
"
A nagy fiam ezt nem csinálta vagy legalábbis nem ennyire és ő megértette amit elmagyaráztam neki de a kicsi egyszerűen nem érti meg fel se fogja"
Nem értem, miért kellett törölni, úgyhogy megkérdezem újra: a gyerek tényleg autista vagy csak neveletlen? Mert nem hiszem, hogy egy autista gyerek esetén ezt nem érti a szülő...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!