Ha a gyerek leveri magát a földre, és boltban, másnál vagyunk, és nincs lehetőség kívárni míg vége, akkor hogy a legpraktikusabb kezelni ezt a helyzetet? Ilyenkor érdemes engedni a hiszti targyának?

Mennyi idős a gyerek?
Nálunk ez szerencsére abszolút nem jellemző ilyen helyeken, de ha mégis előfordul nyilvános helyen, én ott sem zavartatom magam... Maximum annyit csinálok, hogy felveszem és arréb viszem, ahol kevésbé zavar másokat (2,5 éves, 17 kg, annyi a szerencsém, hogy nem rúg-vág, csak bömböl és visít).
Én biztos nem engednék, vagy elterelem a figyelmét, vagy várok, míg megnyugszik (esetleg úgy teszek, mintha nem figyelnék rá, de ezt persze nem mindenhol lehet megcsinálni).

4!
Ne foglalkozz vele! Szerintem minden szülő jár így, nem vagytok egyedül.
Ha van gyereke, akkor valószínűleg valami olyasmit gondol, hogy "szegény anyja/apja", vagy azt lesi, hogy mit reagálsz, hátha kap egy jó tippet :)
Ha pedig tudatosan gyermekteken, akkor lehet, hogy alapból idegesítik a gyerekek, szinte mindegy, hogy épp bőg vagy cukin magyaráz...
(Ha pedig csak lesz gyereke, akkor legalább tudja, hogy mire számítson 😀)

Ja igen, azt a verziót kihagytam a gyerekesektől, hogy "de jó, hogy az enyém már túl van ezen/még kicsi" 😀

Pont nemrég láttam hasonlót vásárlás közben, az én egyetlen gondolatom az volt, hogy hála a magasságos égnek, hogy mi ebből már kinőttünk. 😂 Eszembe nem jutott, hogy az anyja mit csinál rosszul, még ha hibás is lett volna, tényleg nem érdekelt, csak örültem, hogy nálunk ez már nincs.
Én ha ilyen volt, vittem tovább. Volt, hogy a vállamon őrjöngött. Általában figyeltem, hogy ne legyen túlingerelve vagy fáradt, de hisztinek én sose engedtem. Nem mindig lehet megúszni, hogy mások előtt produkálja magát, olyankor is ki kell tartani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!