Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha a gyerek leveri magát a...

Ha a gyerek leveri magát a földre, és boltban, másnál vagyunk, és nincs lehetőség kívárni míg vége, akkor hogy a legpraktikusabb kezelni ezt a helyzetet? Ilyenkor érdemes engedni a hiszti targyának?

Figyelt kérdés
ma 08:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős a gyerek?

Nálunk ez szerencsére abszolút nem jellemző ilyen helyeken, de ha mégis előfordul nyilvános helyen, én ott sem zavartatom magam... Maximum annyit csinálok, hogy felveszem és arréb viszem, ahol kevésbé zavar másokat (2,5 éves, 17 kg, annyi a szerencsém, hogy nem rúg-vág, csak bömböl és visít).

Én biztos nem engednék, vagy elterelem a figyelmét, vagy várok, míg megnyugszik (esetleg úgy teszek, mintha nem figyelnék rá, de ezt persze nem mindenhol lehet megcsinálni).

ma 08:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne engedj attól. Vedd fel, és vidd arrébb.
ma 08:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor sem érdemes engedni a hiszti tárgyának. Azzal nem segítesz. Én is azt csinálom ilyenkor, mint a #1, hogy kicsit kivonom a közegből, amennyire lehet, vendégségben bevonulunk egy nyugis-csendes szobába összebújni, boltban egy eldugottabb sarokba, ahol olyasmik vannak, ami őt nem érdekli annyira, vagy csak úgy általában kevésbé vagyunk útban és kb ennyi. Csak azért, mert közönség van, biztosan nem fogom visszavetni a korábbi hónapok véres küzdelmével elért eredményeimet :D Főleg, hogy a hiszti sosem az extra szelet tortáról meg a harmincmilliomodik játékról szól, amire aktuálisan nemet mondtál, mindig más oka van- éhes, fáradt, túlingerlődött, stb. Ezeken nem fog egyáltalán segíteni, ha engedsz a hisztinek, sőt.
ma 08:22
 4/18 A kérdező kommentje:
2,5 éves. Nagyon kellemetlen, hogy mások közben jönnek-mennek, és nézik, hogy mit örjöng a gyerek.
ma 08:30
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
4# jajj sz@rd már le. Igaz, nekem még csak kb másfél éves a fiam, de azért ő is tud már hisztizni. Földhöz ugyan nem veri magát (otthon ez is előfordul/, mert tricikliben van, de ordít, sír, ha valami nem tetszik neki. Életkori sajátosság, ez van. Én nem foglalkozok azzal, hányan néznek meg érte. Vagy nincs gyerekük, vagy van, de már nagyobb, és elfelejtették, milyen a dackorszak, vagy természetesen az ő gyerekük ilyet sooosem csinálna :D miért foglalkoztat annyira idegenek véleménye?
ma 08:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

4!

Ne foglalkozz vele! Szerintem minden szülő jár így, nem vagytok egyedül.

Ha van gyereke, akkor valószínűleg valami olyasmit gondol, hogy "szegény anyja/apja", vagy azt lesi, hogy mit reagálsz, hátha kap egy jó tippet :)

Ha pedig tudatosan gyermekteken, akkor lehet, hogy alapból idegesítik a gyerekek, szinte mindegy, hogy épp bőg vagy cukin magyaráz...

(Ha pedig csak lesz gyereke, akkor legalább tudja, hogy mire számítson 😀)

ma 08:35
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Ja igen, azt a verziót kihagytam a gyerekesektől, hogy "de jó, hogy az enyém már túl van ezen/még kicsi" 😀

ma 08:37
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Pont nemrég láttam hasonlót vásárlás közben, az én egyetlen gondolatom az volt, hogy hála a magasságos égnek, hogy mi ebből már kinőttünk. 😂 Eszembe nem jutott, hogy az anyja mit csinál rosszul, még ha hibás is lett volna, tényleg nem érdekelt, csak örültem, hogy nálunk ez már nincs.

Én ha ilyen volt, vittem tovább. Volt, hogy a vállamon őrjöngött. Általában figyeltem, hogy ne legyen túlingerelve vagy fáradt, de hisztinek én sose engedtem. Nem mindig lehet megúszni, hogy mások előtt produkálja magát, olyankor is ki kell tartani.

ma 08:46
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy érdemes engedni. Meg fogod, arrébb viszed, kiemeled a helyzetből. Boltban volt, hogy otthagytam mindent (pénztárosnak szóltam, hogy visszajövök), kivitték, megnyugtatták, visszamentünk. Autista az egyik, úgyhogy nem is átlagos hisztijei voltak, hanem kőkemény kiborulás.
ma 09:05
 10/18 A kérdező kommentje:
Teljesen igazatok van🙂 Tudom én, csak bekapcsol az emberbe a "jaj mit mondanak" működés.
ma 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!