Ha a gyerek leveri magát a földre, és boltban, másnál vagyunk, és nincs lehetőség kívárni míg vége, akkor hogy a legpraktikusabb kezelni ezt a helyzetet? Ilyenkor érdemes engedni a hiszti targyának?

A gyerekkel foglalkozz, ne azzal, hogy mit gondolnak mások. :) Elég, ha egyszer engedsz, hidd el utána rendszeresek lesznek a nyilvános jelentek. Ha érzi, hogy ezzel nem ér el semmit, akkor egyre ritkább lesz az ilyen szitu.
Engem abszolút nem zavar, ha nyilvános helyen hisztizik egy gyerek. Az szokott a fejemben járni, hogy "csóró szülők". :D
Én a saját esetünkben szintén nem zavartatom magam, meghallgatom, megvárom, hogy vége legyen, majd megyünk tovább (pl. én még egy boltból sem fordultam ki hiszti miatt, pedig a gyerekem tud alkotni). Ha nagyon nem jó helyen vagyunk ilyen szempontból, akkor én is max annyit teszek, hogy felveszem és elmegyünk olyan helyre, ahol nem zavarunk.

3,5 éves a lányom. Simán csinálja a mai napig.
Én akár a tömött bolt közepén is fogom és otthagyom. Elmegyek pár lépéssel arrébb, hogy én még lássam, de ő már nem lát. 2-3percig még megy a produkció, majd felpattan mintha mi sem történt volna, és keres.
Ha nem kap figyelmet, úgy már nem is éri meg a cirkusz.
Hogy érdekelnek-e mások? pont leszarom. Ha mindig otthon hagyom, mert mi lesz ha megint hisztizik alapon, sosem fogja megtanulni a szabályokat.
Ha én látok ilyet: részvétem. Üdv a klubban :D Mélységesen együtt érzek.
Van egy 6évesem is. Hála isten nála ez sosem fordult elő. A kicsi meg kb duplázik.

Mindent leteszek a kezemből, leguggolok hozzá, jó szorosan megölelem, és a fülébe suttogom, hogy szeretem, de nem kaphat meg mindent, úgyhogy én még azt is szeretem, ha nem követelőzik.
Van, hogy percekig eltart amíg teljesen megnyugszik, van hogy elég az ölelés. De mindig megvárom, hogy ő mozduljon először.
Előfordult, hogy a boltban egy hölgy megkérdezte, mégis mit mondtam neki, mert végignézte a műsort és kiváncsi volt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!