Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 9 éves autista gyerek...

Ha egy 9 éves autista gyerek azt mondja ebéd közben teljesen komolyan, hogy....?

Figyelt kérdés

Azt mondta, miközben hirtelen abbahagyta az evést egy pillanatra, hogy ő legszívesebben meggyilkolná az összes embert a világon. Még rá is kérdeztem, hogy "te ezt komolyan gondolod" ?

Azt mondta,teljesen komolyan gondolja, és hogy ő azt szeretné, ha meghalna mindenki. Lány.

Ezt mennyire kell komolyan venni? Jelenthet olyat,hogy az autizmusa mellett mondjuk komolyabb pszichiátriai gondja is van?

Nem gondolom teljesen komolyan ezt,de azért elgondolkodtam rajta.

Mert autizmus ide vagy oda, ez akkor sem normális.

Amúgy normál iskolába jár. Okos. De nagyon aszociális, simán belekezd a buszon vagy a strandon a medencében abba, hogy "minden ember hülye és azonnal szálljanak le/menjenek haza".

Szerintem jól neveltük, én is pedagógus vagyok(voltam), az oviban is dicsérték,milyen jól nevelt kislány. Rengeteget foglalkoztunk vele,hogy valamennyire megértse a világ működését. NAGYON NEHEZEN MENT NEKI.

Mit gondoltok? Lehet ez "normális", és az autizmusa része, vagy fordulhat komolyabbra is a dolog?

Engem folyamatosan fizikailag bántalmaz,látszólag megérti, hogy fáj és nem szabad, de igazából nem érez semmit.

Tudom,hogy az autisták bajban vannak az empátiával. DE: Én dolgoztam autista fiatalokkal. Egyre se volt ez jellemző. Senkire. Hogy a másiknak direkt fájdalmat okozzanak, és ez boldoggá tegye őket.

aug. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
Egyébként mi újság kérdező? Történt valami változás?
nov. 12. 09:19
 62/67 A kérdező kommentje:

Hát nem sok minden. Beszéltem a két fejlesztőpedagógussal,akik foglalkoznak vele az iskolában.

Ők még az autizmus kódot is le akarták róla vetetni. Azt mondták,hogy teljesen felesleges neki a kód,mert minden feladatot megold,mindent tud,nem tudnak rajta mit fejleszteni.

.

Na igen,mert a lányomnak szociális fejlesztés kellene. Azt meg megmondták a Szakszolgálatnál a múltkor, hogy olyan nincsen. Csak értelmi fejlesztés. Ami nekünk felesleges tényleg.

De nagyvonalakban elmondtam,hogy vannak gondok a gyerekemmel , és eszem ágába se jut levetetni a kódot. Amúgy se csinálnak ilyet.

Pszichiátertől és a Szakszolgálattól is van autizmus diagnózisa. Pervazív zavar.

Úgyhogy semmi. Nem is ismerik a gyerekemet,úgy maszkol az iskolában.

Persze hazafele már jön az összeomlás meg este altatásnál. Ez nagy stresszel jár neki. Ott lenni, viselkedni, emberek közt lenni.

De szeret oda járni,és jól is megy neki a tanulás.

A magán pszichológus azóta se hívott újra.

nov. 12. 13:07
 63/67 anonim ***** válasza:
Neked kéne vinni magánban pszichiáterhez, ott csak foglalkoznak vele.
nov. 12. 13:18
 64/67 A kérdező kommentje:

Pszichológushoz vinném magánba. De egyszerűen vissza se hív. Pedig egy ismerős pszichiáter hívta fel nekem a pszichológust.

Amúgy meg pszichiáterhez se lehet bekerülni. Magánba itt egyáltalán nem. Sajnos. Új betegeket nem vállalnak magánellátásban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye...nem Budapest.

nov. 12. 14:29
 65/67 anonim ***** válasza:
Fura, nálunk a nevtanban van szociális kommunikáció fejlesztés (legalábbis úgy tudom, és oda btmn-nel is lehet menni), meg az óvodában is van autizmus specifikus fejlesztés (de csak sni-vel). Nem hinném, hogy más megyékben kevesebb lenne az autista gyerek. Mondjuk a pénz az ellátórendszerben lehet hogy kevesebb.
nov. 14. 11:44
 66/67 A kérdező kommentje:

20 hónapos korától csak fejlesztéseket kapott suliig. Rengeteget. Tényleg.

Itt nincs Nyíregyházán ilyesmi, megmondták a múltkor. Elhordani meg más városba nem tudom a suli miatt.

Amúgy kétségbeejtően rossz a fejlesztés itt az autistáknak 8 éves kortól.

Addig szuper. Tényleg. 5 csillagos. De az iskolásoknak már egyenlő a nullával.

Azért akarta a 2 gyógypedagógus levetetni a kódot róla, hogy nekik ne kelljen foglalkozni a lányommal. Elképesztő.

Mintha az óvónő anyám reggel hazaküldte volna a gyerekeket.

nov. 14. 11:53
 67/67 anonim ***** válasza:
55%

Suliban mindenhol rossz az auti fejlesztés, Bpn elit részein is.

Klinikai szakpszichológus aki elvileg kompetens autiknál, sima pszichológus nem.

Tudom folyton leszólnak, de mi lenne ha nézetnél vele filmeket? Az én lányom a sèrülteket utálja, már mindenhogy beszéltem vele erről, semmi empátia irányukba(szerintem amúgy a szegregált bölcsis és az alapítványi sulis értelmi sérült/súlyosabb autikkal való rossz élmények miatt, illetve a fejlesztésen a nem teljesen integrálásba való autik miatt normál suliban.. egy pillanat alatt èszrevesz).

Szóval most kitaláltam, hogy keresek pár ilyen tèmájú filmet, hogy ébredjen benne empátia irányukba. Keresnék könyvet is, de az egerek és embereken kívül nem ismerek másikat, az meg nem 11 évesnek való egyáltalán. Biztos a tiéd is sírt már filmen, kicsit gondolkozok rajta, hogy melyik lenne jó, és lehozom ide. Elsőre a 12es korhatáros az élet szép! Ugrik be, zsidó téma, de ha ott nem szereti meg az apukát, akkor senkit:) az én gyerekem 9 évesen már látta, sőt talán egy részletét korábban is.

A másik nagyon jó a boldogság nyomában. Na azt 8-9 évesen látta és imádta. Rengeteg filmet nézettem vele és hatalmas mennyiségű jó könyvet olvas, mind hatással van a személyiségének fejlődésére. Az kevés, amit a suliban lát és az utcán, illetve szoktunk jótékonykodni(csak pénz) de hagyom, hogy ő adja mindig, visszaküldöm 5-10 métert, és akkor önállóan élheti meg az élményt. Most sitcomokat nézünk, albundyt:). Felismeri a rossz viselkedést “ennek meg mibaja?” De azért röhög:) vagy “de szemét” és ekkor is nevet. Amit nem ért magyarázom.

Ennél jobb fejlesztés nincs okos, szociális helyzeteket kicsit nehezebben átlátó autinak. Kép, hang, beszélgetés okosan. “Te mit szólnál, ha ezt csinálnám veled? Ez történne veled az milyen lenne?” Vagy ha te lennél a kövér nő? Szeretik egymást? Pl kapásból rávágja nem. De aztán a végén még ki is mondják összebújva. Az emberek szerethetik egymást akkor is, ha nem mindig viselkednek kedvesen, sőt szemétkednek és szivatják egymást.

Újakat tanul folyamatosan, csak lásson elég mintát.

nov. 16. 06:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!