Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 9 éves autista gyerek...

Ha egy 9 éves autista gyerek azt mondja ebéd közben teljesen komolyan, hogy....?

Figyelt kérdés

Azt mondta, miközben hirtelen abbahagyta az evést egy pillanatra, hogy ő legszívesebben meggyilkolná az összes embert a világon. Még rá is kérdeztem, hogy "te ezt komolyan gondolod" ?

Azt mondta,teljesen komolyan gondolja, és hogy ő azt szeretné, ha meghalna mindenki. Lány.

Ezt mennyire kell komolyan venni? Jelenthet olyat,hogy az autizmusa mellett mondjuk komolyabb pszichiátriai gondja is van?

Nem gondolom teljesen komolyan ezt,de azért elgondolkodtam rajta.

Mert autizmus ide vagy oda, ez akkor sem normális.

Amúgy normál iskolába jár. Okos. De nagyon aszociális, simán belekezd a buszon vagy a strandon a medencében abba, hogy "minden ember hülye és azonnal szálljanak le/menjenek haza".

Szerintem jól neveltük, én is pedagógus vagyok(voltam), az oviban is dicsérték,milyen jól nevelt kislány. Rengeteget foglalkoztunk vele,hogy valamennyire megértse a világ működését. NAGYON NEHEZEN MENT NEKI.

Mit gondoltok? Lehet ez "normális", és az autizmusa része, vagy fordulhat komolyabbra is a dolog?

Engem folyamatosan fizikailag bántalmaz,látszólag megérti, hogy fáj és nem szabad, de igazából nem érez semmit.

Tudom,hogy az autisták bajban vannak az empátiával. DE: Én dolgoztam autista fiatalokkal. Egyre se volt ez jellemző. Senkire. Hogy a másiknak direkt fájdalmat okozzanak, és ez boldoggá tegye őket.

2024. aug. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
Az lesz. Ismerek egy jó pszichiátert,igaz,ő felnőttekkel foglalkozik,de tanácsot fogok rőle kérni,mi legyen.
2024. aug. 17. 22:02
 22/67 anonim ***** válasza:
10%
Én is autista vagyok és én is úgy érzem. Úgy tűnik, neki jók (jobbak) a képességei és tehetséges, és azt érzi, hogy a nyomorékok lehúzzák a szintjükre. Nincs ezzel semmi gond, csak zavarja a sok hülye barom akiket úgy hívnak hogy többség.
aug. 18. 00:37
 23/67 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a pszichológus és a pszichiáter együttesen fontos. Nem helyettesítik, hanem kiegészítik egymást, mert a pszichiáter "csak" gyógyszerez, a pszichológus beszelteti és beszél hozzá.
aug. 18. 05:56
 24/67 anonim ***** válasza:
68%
Tudom, hogy mindenki ellenzi a gyógyszert, mert a máj, stb, de inkább a lányod mája legyen az áldozat, mint lekéseljen 20 másik ártatlant szeptemberben... kérlek, tedd meg a szükséges lépéseket, ne bagatelizáld el. Lehet olvasott valamit és ihletet kapott..
aug. 18. 07:04
 25/67 anonim ***** válasza:
43%

Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy komoly baj van a háttérben, de abban igen, hogy szakembernek kéne foglalkozni a lányoddal. Az ismerős pszichológust kérdezd meg, hogy kit ajánl. Én nem arra gondolnék rögtön, hogy pszichopata, hanem arra, hogy valamilyen konkrét problémáját megfelelő segítség hiányában nem képes rendezni.

Az, hogy az autisták ne lennének képesek érzelmekre vagy empátiára, nettó hülyeség. Autistáknak ne mondjatok ilyeneket mert nagyon sértő. (Nyilván a legsúlyosabb esetek között lehet akire igaz, de egyáltalán nem általános.)

aug. 18. 08:22
 26/67 anonim ***** válasza:
38%
Tudom, hogy egy anya bármi legyen, a gyerekét szereti a legjobban a világon, és kva nehéz helyzetben is lehetsz, hiszen iszonyú lehet beismerni, hogy a gyerekeddel nagy baj van. Viszont durva lesz, amit írok, de azokat az anyákat viszont ez nem fogja vigasztalni, akinek a gyerekeit esetlegesen a tied öli meg :/ lehet, hogy az egész kezelhető, de minél hamarabb intézkedni kell! Minden jót kívánok!
aug. 18. 10:43
 27/67 anonim ***** válasza:
0%
Ha már azt mondják,hogy az autistáknak nincsenek érzéseik. Na de akkor miért mond olyat,hogy de jó lenne lövöldözni?( ez nyilvánvalóan boldoggá tenné, a boldogsàg viszont érzés,érzelem ,nem?)
aug. 19. 03:17
 28/67 anonim ***** válasza:
28%

9 éves, milyen gyakran foglalkoztatja ez? Nem kedvel SENKIT? De tényleg senkit, vagy mi?

Az enyém utálta a kövér beszólogatós buta gyereket a volt osztályából. Mondta, hogy szeretné, ha meghalna. Elsőre nem érdekelt, másodszorra már rászóltam, de néha feljött(amikor piszkálta a gyerek). Na akkor eljátszottam a gondolattal, hogy megöljük. Semmi extra, mondtam, hogyha nagyon utálja és tényleg ilyen rossz, fogjuk a mérgező virágot az utcán, belerakjuk sütibe, megkínálja vele, és akkor nem lesz többé, meghal. Az elején tetszett neki az ötlet, majd mondtam ilyeneket: Jó lesz, mert akkor képzeld el, hogy egyik nap nem fog bejönni. Ott lesz a helye üresen, először senki sem fogja tudni, hogy miért hiányzik. Örülni fognak neki, hogy nincs, majd másnap már kérdezgetik, hogy mi van vele. Nem lesz ott senki, akinek egyes a dolgozata, a másik gyerek lesz a legbutább az osztályban. Szép lassan mindenki elfelejti, miket mondott, hogy ő volt a legerősebb, elfelejtik a hangját, hogy hogy néz ki, ki is volt az, majd véletlen megtalálják az ottfelejtett cipőjét és senki se fogja tudni, hogy kié.

Valami ilyesmit mondtam, elég hamar elsírta magát és iszonyúan bánta a dolgot, soha többet ilyen nem jött fel nála, megfontolja miket mond(már csak utálkozik:)

Azt tudom, hogyha rossz történik az enyémmel, hajlamos kivetíteni minden hasonlóra, pl nem akar odamenni, ahol rossz történt, vagy más közelébe menni, akivel korábban sérelem érte(régen nem volt egyáltalán megbocsátó, tartogatta a sérelmeit hónapokon át). Illetve végletes volt nagyon, és a saját sérelmeit súlyosabbnak élte meg, mint másokét. Kivéve, ha valakivel szimpatizált, akkor az ő sérelmeit is személyes sértésnek vette:)

Én javaslok pár nevelő célzatú filmet, könyvet, ami megsíratja és elindít benne érzelmi folyamatokat. Az enyémet is rakta ki klinikai szakpszichológus, személyes tapasztalat, hogy a legtöbb "szakember" nem ért ahhoz, amit csinál, más meg a pályára termett, de nincs megfelelő végzettsége(prekopcsilla), így észreveszik és támogatják szakemberek.

Én jó klinikai szakpszichológust javaslok, nem ilyen jöttment bölcsészt a szakszolgálatból, oda az kerül, aki futottak még kategóriás. Nálunk is vacak volt a fejlesztősdi. MAGÁNBAN keress dokit, vagy szerezz olyan lakcímet, amihez híresebb körzetes gyermekpszichiátria tartozik, senki sem fogja lecsekkolni, hogy tényleg a vadaskerthez, a bethesdához vagy a heimpálhoz tartoztok e, vagyis ott éltek-e, elég a lakcímkártya, ha ismerős bejelent. Ne hagyd annyiban, ha nincs pénz, oldd meg okosan, hogy a legjobb állami támogatás járjon neki. A szakszolgálat nem ér semmit, csak a tanulási zavaros gyerekeken tudnak segíteni valamennyit, de inkább az elhanyagoltakon segít.

Egyébként ha történetet él át, nézve vagy olvasva, fejlődik lelkileg és elég erről beszélni, így egy rész neked könnyebbség.

Síratós gyerekfilm a híd therabítia földjére, az enyém hamarosan meg fogja nézni, 10 éves.

Amúgy saját tapasztalat alapján minden furcsa viselkedést autizmus alá sorolnak, inkább az a gond, hogy pszichopaták, adhdsok, autik, más érzelmi zavarosok, személyiségzavarosok, sima "sérültek", beszédproblémások, mind mind autizmus alatt futnak, ha már eltérés van a kommunikációban, szociális kapcsolatok terén(ezen mindig sokkot kapok, hisz a kommunikáció alapja a szociális kapcsolatoknak) és a rugalmas viselkedés terén(ez is marhaság, mert az első kettő hatással van a viselkedésre, aki nem tudja rendesen kifejezni magát, gondja van a barátkozással, mert nem tudja megértetni magát, az nyilván nem fog rendesen viselkedni), egyből auti.. Sőt, aki túl értelmes, vagy nem annyira értelmes, náluk is mindegyik gondot okozhat, mert vagy őt nem értik, vagy ő nem ért..

Namindegy. Szóval engem nem érdekel ki mit mond, te is tapasztaltál jósok dolgot, a gyerekem érdekelne, kinek milyen tapasztalata van vele, ez alapján én leszűrnék valamit és az alapján keresgetném neki a legjobb megoldást, fejlesztősdiben is. Pedagógus vagy, tudod te is, hogy sokan alkalmatlanok a szakmára, mégis lediplomáztak, nem is értem, hogy gondolhatod, hogy majd egy gyógyped vagy egy pszichológus mindig kompetens lesz.. pláne ilyen szubjektív megfigyeléseken alapuló dolgoknál. Cseréld le, ha nem ért hozzá. Az egyik egyből észrevette az én gyerekemen, hogy rájátszik és a semmin szenved(teátrális viselkedésű), a másik babusgatta érte, mert szenved szegény, ne adjunk neki megterhelő feladatokat 7 évesen, mint a széken ülés 5 percig:D.. szrt sem tudnak..

Az embert nézd, és azok közt válogass, akik a nehezebb esetekre szakosodtak, legalább az érdeklődésük meglesz abba az irányba, de ott is válthatsz nyugodtan. Szóval klinikai szakpszichológus lesz a ti embereket, a gyereknek meg sok érzelmileg mély és felkavaró filmet és könyvet adj, mint a kincskereső kisködmön pl. Az enyém a falnak vágta, mikor meghalt a kislány az elején, és azt mondták a tesóra, hogy nem jó gyerek már, mert nem osztozott és ezért nem szól a körtemuzsika. Szép lassan nekiállt, nem hagytam, erőltettem, most tök jól beállt, idilli az életünk majdnem mindig. Ismerősi körben sokan sokféleképpen jártak, van szociopata kissrác, aki lop, csal, hazudik és kikészít mindenkit, sehol sem tűrik meg 10 évesen, de ő is auti kód alatt fut.. van, aki pl taposta a rovarokat, verekedett, ő viszont 10 évesen egésznapos a suliban és bírják, nagyon érzékeny lett. Az enyém dühkitöréses volt és hol túlérzékeny, hol érzéketlen, most ő is tök rendben van, már szeretik a suliban is.

Ne csak beszélj vele, had éljen át helyzeteket történetek alapján, és utána beszéljetek!

aug. 20. 11:23
 29/67 anonim ***** válasza:
45%
Autista vagyok. Rendkívül sértő, hogy egyes hozzászóló(k) lelketlen, empátiára képtelen pszichopatának tartanak mindannyiunkat. Akármelyik iskolába jártam, az egyikben enyhén down-kóros osztálytársam is volt, az úgynevezett normálisak közül kerültek ki a legnagyobb állatok. Engem is minden nap megaláztak, fizikálisan és lelkileg bántalmaztak hosszú éveken át. Egyáltalán nem csodálom, ha egy neurotipikusnak elege van az emberiségből.
aug. 20. 20:32
 30/67 anonim ***** válasza:
Kérdező, melyik városban éltek?
aug. 20. 20:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!