Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 9 éves autista gyerek...

Ha egy 9 éves autista gyerek azt mondja ebéd közben teljesen komolyan, hogy....?

Figyelt kérdés

Azt mondta, miközben hirtelen abbahagyta az evést egy pillanatra, hogy ő legszívesebben meggyilkolná az összes embert a világon. Még rá is kérdeztem, hogy "te ezt komolyan gondolod" ?

Azt mondta,teljesen komolyan gondolja, és hogy ő azt szeretné, ha meghalna mindenki. Lány.

Ezt mennyire kell komolyan venni? Jelenthet olyat,hogy az autizmusa mellett mondjuk komolyabb pszichiátriai gondja is van?

Nem gondolom teljesen komolyan ezt,de azért elgondolkodtam rajta.

Mert autizmus ide vagy oda, ez akkor sem normális.

Amúgy normál iskolába jár. Okos. De nagyon aszociális, simán belekezd a buszon vagy a strandon a medencében abba, hogy "minden ember hülye és azonnal szálljanak le/menjenek haza".

Szerintem jól neveltük, én is pedagógus vagyok(voltam), az oviban is dicsérték,milyen jól nevelt kislány. Rengeteget foglalkoztunk vele,hogy valamennyire megértse a világ működését. NAGYON NEHEZEN MENT NEKI.

Mit gondoltok? Lehet ez "normális", és az autizmusa része, vagy fordulhat komolyabbra is a dolog?

Engem folyamatosan fizikailag bántalmaz,látszólag megérti, hogy fáj és nem szabad, de igazából nem érez semmit.

Tudom,hogy az autisták bajban vannak az empátiával. DE: Én dolgoztam autista fiatalokkal. Egyre se volt ez jellemző. Senkire. Hogy a másiknak direkt fájdalmat okozzanak, és ez boldoggá tegye őket.

aug. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

50!

Nem vagyok gyodon,ezt honnan veszed??

Emelt családit és gyest kapok rá.

aug. 21. 22:55
 52/67 A kérdező kommentje:
12 órában dolgoztam eddig váltott műszakban.
aug. 21. 22:57
 53/67 anonim ***** válasza:
60%

Autista, nyilván nem lesz tökèletes, de már elég jó 9 éves autista gyereknek. Normál suliban be van illeszkedve, az ő érdeke is, hogy rendszeresen és sokat járjon általánosba, itt meg tökéletesre hangolás a cél.

A kérdezőnek meg.. ha sok negatív társul valamivel, össze fogja kötni, hogy azt nem kellene, illetve autik jobban “félnek” erőfölénynél ép értelemmel. Nyilván, csak ha van miért, és nem ártana, ha te szorítanád meg a kezét, mielőtt elkapja egy nyíregyi romacsapat, felétek nagyon sok az alacsonyan képzett és a roma..

Egyszer szól be rossz embernek vagy rossz ember gyerekének a suliban és annyi, téged is elkaphatnak.. az egy rossz környék. Lefogod a kezét, ha üt, és rászorítasz. Nem várhatod, hogy úgy tanuljon, mint egy átlag gyerek, mikor nem az, igazítsd a módszereket hozzá. Beszélgetni nem elég, filmek kellenek, és bizony az erőfölényt sem érti, amíg nem tapasztalja. Nyilván nem kell megütni meg sérülést okozni, de a kezét nem árt..

Illetve mi még azt szoktuk, ha veszélyes embert lát, megfogja a kezem és rászorít, én meg mondom, hogy igen vagy nem. Ez pici szorítás. Egyre többször találja el, ez kiválthatná nálatok a kiabálást, ha jelezheti neked máshogy.. talán.

aug. 22. 05:13
 54/67 anonim ***** válasza:
20%
Nem hiszem, hogy olyan sok nyíregyházi vesebeteg 8,5 éves autista lenne az oldalon és más kérdésnél pont írtad, hogy kapod a gyodot. És hogyhogy mi nem kapjuk.
aug. 22. 11:03
 55/67 A kérdező kommentje:

Az én lányom NEM vesebeteg! Nem tudom, honnan vetted ezt.

Sok szervének van baja. Nagyjából egyforma mértékben. A veséje se betegebb mint a többi.

Soha,sehol nem írtam olyat,hogy kapom a GYODot. Ugyanis MOST fogom megigényelni. De az egész napos iskola miatt valószínűleg meg se adják. Érdeklődő kérdést tettem már fel emiatt. De csak szeptembertől tudom megigényelni,mert az iskola igazgatójának ki kell töltenie a papírt.

aug. 22. 11:13
 56/67 anonim ***** válasza:
Ha kötelező, megadják! Nálunk 3ig kötelező bent lenni, màshol meg 4ig! Úgy, hogy délután csak “tanulószoba” van. Nekem azt kellett kérvényeznem, hogy elhozhassam órák után, és már nagyon csúnyán néztek rám, mert gyoddal is bent kellene lennie a kötelező időre, de semmit sem csinálnak bent.
aug. 24. 07:02
 57/67 A kérdező kommentje:

56!

Majd meglátom. Vagy igen, vagy nem.

aug. 24. 11:46
 58/67 anonim ***** válasza:
0%
en beadnam valami olyan helyre ahonnet csak hetvegen lehet kihozni. de az is lehet hogy egyszeruen feladnam a szuloi jogaimat is vigyek el adoptalasra vagy allami gondozasba. johetnek a lepontozasok a franc se kinlodna mar 8 eve egy ilyennel aki a vegen majd legyilkol valakit. enram egyszer emelne kezet utana soha tobbet mert akkor latna amikor a hata kozepet. es lehet jajveszekelni soha nem birnek szeretni egy ilyet akar en szultem akar nem. sajnallak kerdezo azt hiszem sulyos pszichopata es csak ido kerdese mikor tesz valami szornyuseget. undorito.
nov. 12. 08:20
 59/67 A kérdező kommentje:

58!

Most visszafogom magam,és ezt nem kommentálom.

Képzelj ide mindent is! 🤬🤬🤬🤬🤬🤬

nov. 12. 08:36
 60/67 anonim ***** válasza:
71%
Ne foglalkozz az 58assal, szegény nagyon buta, mert nem tudja, hogy egy-egy gyerekkorában használt kifejezése/tette miatt ő is végezhette volna többször "diliházban" leszíjazva. Szerencsére nem így működik a világ:D
nov. 12. 09:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!