Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 9 éves autista gyerek...

Ha egy 9 éves autista gyerek azt mondja ebéd közben teljesen komolyan, hogy....?

Figyelt kérdés

Azt mondta, miközben hirtelen abbahagyta az evést egy pillanatra, hogy ő legszívesebben meggyilkolná az összes embert a világon. Még rá is kérdeztem, hogy "te ezt komolyan gondolod" ?

Azt mondta,teljesen komolyan gondolja, és hogy ő azt szeretné, ha meghalna mindenki. Lány.

Ezt mennyire kell komolyan venni? Jelenthet olyat,hogy az autizmusa mellett mondjuk komolyabb pszichiátriai gondja is van?

Nem gondolom teljesen komolyan ezt,de azért elgondolkodtam rajta.

Mert autizmus ide vagy oda, ez akkor sem normális.

Amúgy normál iskolába jár. Okos. De nagyon aszociális, simán belekezd a buszon vagy a strandon a medencében abba, hogy "minden ember hülye és azonnal szálljanak le/menjenek haza".

Szerintem jól neveltük, én is pedagógus vagyok(voltam), az oviban is dicsérték,milyen jól nevelt kislány. Rengeteget foglalkoztunk vele,hogy valamennyire megértse a világ működését. NAGYON NEHEZEN MENT NEKI.

Mit gondoltok? Lehet ez "normális", és az autizmusa része, vagy fordulhat komolyabbra is a dolog?

Engem folyamatosan fizikailag bántalmaz,látszólag megérti, hogy fáj és nem szabad, de igazából nem érez semmit.

Tudom,hogy az autisták bajban vannak az empátiával. DE: Én dolgoztam autista fiatalokkal. Egyre se volt ez jellemző. Senkire. Hogy a másiknak direkt fájdalmat okozzanak, és ez boldoggá tegye őket.

aug. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 1/67 A kérdező kommentje:
Ja, és intézményben tökéletesen maszkol,tökéletesen viselkedik. Csak itthon ilyen, a nagyszülőknél, a tágabb rokonoknál. Az óvodában 1 óvónőt bántott néha. A suli eddig problémamentes.
aug. 17. 18:09
 2/67 anonim ***** válasza:
23%
Picurboszi? Mit öregíted, még csak 8,5!
aug. 17. 18:17
 3/67 anonim ***** válasza:
100%

Minden autista mas es mas. A mienk pl. total kozvetlen. Imadja mindenki. Minket persze kikeszit a hulyesegeivel.

Gondolom jartok fejlesztesre es van pszichologusotok, pszichiateretek.

Erdemes beszelni vele errol szerintem, hogy ez lehet veszelyes e. Nem tudom, hogy tanitjak e neki az empatiat. Ha magatol nem is erti de betanulni be tudja, hogy elfogadjak. Bar nem kotelezo, hogy egyutterezzen masokkal. Az a gond ha agressziv meg ezek a gyilkos gondolatok engem is zavarnanak.

aug. 17. 18:42
 4/67 anonim ***** válasza:
88%
Autista fórumokon a fórumozó autisták szerint hülyeség, hogy ők ne lennének képesek empátiára. Különösebben nem ijednék meg attól, ha egy gyerek - autista vagy sem - ilyet mond, de azért odafigyelnék rá pluszban egy darabig. Ha van pszichológusa, vele is biztos megbeszélném, tudjon róla. A gyerekkel pedig részletesen kifejtetném a kérdést, abból el lehet dönteni, hogy valójában van-e bármilyen veszély vagy ez csak a gyermeki fantázia (és mondjuk az autizmusa miatt kevésbé cenzúrázza, hogy mit oszt meg veled).
aug. 17. 19:13
 5/67 anonim ***** válasza:
95%
Nem szeretnélek megbántani, de nekem ez alapján inkább tűnik pszichopatának a kislány, mint autistanak. :/ én ezzel mindenképpen komolyan foglalkoznék. Van, aki itt azt írja, ő nem igazán foglalkozna ezzel, de én meg azt mondom, hány olyan sztori van, hogy egy gyerek/tini mészárlásba kezdett a suliban... :( bocsi. Az is lehet, hogy azért vannak ilyen érzései, mert sokan bántják, de ezzel mindenképpen melyrehatoan kell foglalkozni!
aug. 17. 19:22
 6/67 anonim ***** válasza:
88%

És te mit mondasz erre? Nézel mint Rozi a moziban, vagy legalább arra van eszed, hogy ahányszor felhozza elmondd neki, hogy miért nem ölünk embert?

Egyébként a mögöttes cél, hogy szeretne kevesebb embert maga köré, teljesen normális.

Autista lányom tökéletes világképében sem szerepelnek sok ember. Neki elég lenne, ha a világ apa-anya-tesó- és a nagyiból állna, plusz állatok és kész. De ebből a célból még sose mondta, hogy na akkor ki is nyír mindenkit. Minket se ver és az empátiát is gyakorolja. Igaz, sokszor még mindig nem tudja, hogy bizonyos érzelmek mellé milyen arckifejezés dukál. Van hogy mosolyogva mondja, hogy kar hogy fáj a fejed, pedig nem akar vele rosszat.

9 lesz a hónap végén.

aug. 17. 19:26
 7/67 anonim ***** válasza:
23%

lássuk be, rengeteg pszichopata egyszerűen csak gyerekkorában nem diagnosztizált autista... mit vársz tőle, nem képes az érzelmekre és legkésőbb mióta papírja van a fogyatékosságáról, csak azt hallja, hogy ő mennyivel jobb és különlegesebb bárkinél. persze hogy szívesen megölne mindenkit, senki nem jelent neki semmit, de mindenki útban van, aki nem az ő seggét nyalja egész nap.

keress neki egy ápolóotthont jól záródó nagykapuval.

aug. 17. 19:46
 8/67 A kérdező kommentje:

Nem kap már fejlesztést,mert már nem ovis. A suliban van fejlesztés, de ott csak írnak számolnak,pedig neki nem arra van szüksége.

Mint írtam, a pszichológusa kirakta.

Azóta is kérem a Szakszolgálatot,hogy adjon pszichológust, de eddig még nem kaptunk.

Az iskolában nincs.

Pszichiáterhez akkor kell mennünk,ha lejár a MÁK kártya. Állandó pszichiátere nincs, csak a szakértői vizsgálatok előtt kell mennünk.

Én is elgondolkodtam már azon párszor, hogy ezek pszichopata vonások.

De most én mondjam a szakembernek,pszichológusnak, pszichiáternek?? Én,a laikus? Ők a szakemberek!! Nekik kéne észrevenni. De őt meg se szólítjaa pszichiáter általában. Csak engem kikérdez és annyi.

aug. 17. 20:04
 9/67 A kérdező kommentje:

7! Senkitől nem hallja azt,hogy ő jobb és különlegesebb bárkinél. Teljesen azonos más gyerekkel,csak máshogy működik az agya. Ezt szoktuk neki mondani. Miért lenne jobb? Hm? Nem jobb. Az hamis kép. Ezzel a mai nézettel én nem értek egyet. Nem jobb, de nem is rosszabb!!! Más. Ez az igazság.

Az a lényeg, hogy érezze,ő is ugyanolyan, mint más gyerek.

Természetesen mindig elmagyarázom neki,hogy ez miért nem helyes. Nagyon sok időt szánok arra,hogy megértse a világot. Sokat beszélgetünk nagyon. Nagyon sokat.

Pl volt olyan gyógypedagógus, aki azt mondta,ez teljesen felesleges, mert ő úgyse ért meg semmit.

?? Már hogy a nyavalyába ne értene? Csak sooooook idő. Nagyon sok. 120 oldalról kell megközelíteni mindent és elmagyarázni. De megérti.

aug. 17. 20:12
 10/67 A kérdező kommentje:
Rengeteg idő és türelem.
aug. 17. 20:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!