Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy 9 éves autista gyerek...

Ha egy 9 éves autista gyerek azt mondja ebéd közben teljesen komolyan, hogy....?

Figyelt kérdés

Azt mondta, miközben hirtelen abbahagyta az evést egy pillanatra, hogy ő legszívesebben meggyilkolná az összes embert a világon. Még rá is kérdeztem, hogy "te ezt komolyan gondolod" ?

Azt mondta,teljesen komolyan gondolja, és hogy ő azt szeretné, ha meghalna mindenki. Lány.

Ezt mennyire kell komolyan venni? Jelenthet olyat,hogy az autizmusa mellett mondjuk komolyabb pszichiátriai gondja is van?

Nem gondolom teljesen komolyan ezt,de azért elgondolkodtam rajta.

Mert autizmus ide vagy oda, ez akkor sem normális.

Amúgy normál iskolába jár. Okos. De nagyon aszociális, simán belekezd a buszon vagy a strandon a medencében abba, hogy "minden ember hülye és azonnal szálljanak le/menjenek haza".

Szerintem jól neveltük, én is pedagógus vagyok(voltam), az oviban is dicsérték,milyen jól nevelt kislány. Rengeteget foglalkoztunk vele,hogy valamennyire megértse a világ működését. NAGYON NEHEZEN MENT NEKI.

Mit gondoltok? Lehet ez "normális", és az autizmusa része, vagy fordulhat komolyabbra is a dolog?

Engem folyamatosan fizikailag bántalmaz,látszólag megérti, hogy fáj és nem szabad, de igazából nem érez semmit.

Tudom,hogy az autisták bajban vannak az empátiával. DE: Én dolgoztam autista fiatalokkal. Egyre se volt ez jellemző. Senkire. Hogy a másiknak direkt fájdalmat okozzanak, és ez boldoggá tegye őket.

2024. aug. 17. 18:07
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 A kérdező kommentje:

40!

Már szinte le lettünk állítva a sok fejlesztés miatt, merthogy túl sok helyre jár a gyerek!

Magánhoz szinte lehetetlen bekerülni nálunk.

Szakszolgálatnál is ki kellett vernem a balhét, hogy bekerüljön pl a szorongó csoportba. Vagy a pszichológushoz.

Úgy vannak vele a szakemberek,mivel jól veszi az akadályokat a gyerek, kb 115-120 az IQ-ja, nem foglalkoznak vele érdemben.

Végigcsináltuk a korai fejlesztést 20 hónapos korától 3 éves koráig.

Utána kapta az oviban és a Szakszolgálatnál a fejlesztést 4 éven át. Kétszer járta a nagycsoportot.

Az iskolában pedig csak olyan fejlesztés van,hogy feladatlapokat kap.

Mivel iskolakotthonos oktatásban van, 15:45-ig órája volt elsősként. Másodikos korában se lesz máshogy.

Onnan nem hozhatom el hamarabb.

És mivel nagyon gyenge az idegrendszere, nagyon fáradékony az iskolában. Mire megyek érte, teljesen lefárad. Akkor már hova vigyem?

Nem az van,hogy ott van 13-ig, 14-ig,és utána szabad a délután...

A pszichiáter 6 évesen már gyógyszerezni akarta. De azt nem hagytam,mivel nem tudtuk,megy-e suliba,vagy visszamarad.

Mivel én is pedagógus vagyok, hidd el,mindent megtettem érte és kijártam neki,amit csak a város nyújt. Mindent.

Egészségileg sincs rendben, rengeteget voltunk kórházban. Nagyon sokat.

Az is egy csoda, hogy egyáltalán idáig eljutottunk,hogy normál iskolába jár,és nem maradt vissza a fejlődése a sok kórház miatt.

Mert 2 éves korában még ez volt a szakemberek véleménye róla: értelmi visszamaradás a kórházi tartózkodások miatt. Innen kezdtük!

Most meg az évfolyam legjobbja lett. Azt mondták az óvodában,csak nekem köszönheti,mert annyit foglalkoztam vele és vittem mindenhova.

Állandóan változik. Az,hogy autista, az biztos és megkérdőjelezhetetlen. Remélem, ahogy nő majd,és érik az idegrendszere, folyamatosan formálódni fog.

aug. 21. 15:26
 42/67 anonim ***** válasza:

Hol laktok kb, hogy nem tudtuk magánba bekerülni?

Én vidékről vittem fel Budára diagnózis miatt, kb 60km-re, illetve Székesfehérvárra is vittem a gyereket gyógypedagógushoz szintén 60-70km-re innen.

A kikérdezős dolgokat online csináltuk, csak akkor kellett odamenni amikor a gyereket kellett megnézniük.

aug. 21. 15:34
 43/67 A kérdező kommentje:

42!

Nyíregyháza

aug. 21. 16:00
 44/67 A kérdező kommentje:

42!

De nem is tudnám vinni,mivel iskolaotthonos oktatásban van. Egész nap vannak órái 15:45-ig. Ezt már leírtam. Utána meg túl fáradt. Konkrétan sírásig fárad. Sokszor a buszon már sír hazáig,hiába volt jó a napja. El is mondja,hogy azért, mert nagyon fáradt.

aug. 21. 16:02
 45/67 anonim ***** válasza:
63%

Egyéni tanrendet nem lehet kérni, hogy eljöhessen 2-kor? Persze ha a te munkaidődbe belefér, hogy elhozd. Hidd el, otthon kettesben seperc alatt bepótoljátok a kimaradt anyagot. Maszkolni fárasztó, lehet hogy sok neki napi 8 órában. Így esetleg a pszichológus is beleférne.

Ugyanakkor nekem egyre inkább az az érzésem, hogy igazából nem tervez ő tettlegesen bántani senkit. Attól még senkinek se lett baja, hogy valaki a halálát kívánta gondolatban vagy szóban. Szerintem pár alkalom egy pszichológusnál elég lenne arra, hogy _téged_ megtanítson helyesen reagálni ezekre, megfogalmazni a mögöttes érzéseket ("kellemetlen ez a nagy tömeg, szeretnéd ha lenne egy saját külön buszunk") esetleg akár teljesen irreális alternatív ötleteket adhatsz ("bárcsak eleredne az eső és csak mi maradnánk a strandon", "mindenkinek más dolga támadna és csak mi lennénk a buszon").

aug. 21. 17:12
 46/67 anonim ***** válasza:
39%

Tehat ha iskolaba jar es faradt, akkor mar nem lehet elvinni sehova, akkor nem.lejet kivenni a sulibol 1 napra es semmi.

Csoportokban tobben is kerestek es talaltak Nyiregyhazan, Debrecenben stb pszichologust pszichiatert. Kotve hiszem, hogy egy sincs.

Szerintem kifogast kifogasra halmozol. Ha nem akarsz foglalkozni a problemaval, akkor azt mondd!

aug. 21. 17:14
 47/67 anonim ***** válasza:
35%

Ezt a paranoiást ki kellene tiltani az oldalról, csak kötekszik majdnem minden kérdés alatt.

Sok helyen volt a gyerek, az iskolaotthonos rendszer durva, pluszban még kell otthon verset tanulni is, Nyíregyen tényleg elég gáz a felhozatal(bocs, de keletmagyarországi települések közt is rossz..)

Nem kell sehova cipelni 4 után, max heti egyszer péntekre lehetne berakni egyet. Ezen szerintem klinikai szakpszichológus tudna segíteni, ilyen van nyíregyen is, de, hogy milyen.. nekünk kettőből nulla volt normális itt bpn.. Ha tud maszkolni a suliban, máshol miért nem csinálja? Idővel majd képes lesz rá, a gondolatait pedig úgy tereld, ahogy írtam, úgy fog fejlődni.

Amúgy nagyon bizarr, hogy csak másodikos lesz 9 évesen, nem csak kicsit van lemaradva, gyerekem barátnője így most volt negyedikes(negyedikben töltötte a 10et), nálunk meg harmadikos volt 9 évesen, pedig az enyém is ráhúzott egy évet oviban. Valahol kiesett neki még egy-két év szerintem, dehát ez legyen a legnagyobb gond, legalább beilleszkedett valahova. Gyilkos lehet az átlagosnál picit magasabb iqval csak 20ig számolni és pár betűt venni..

Na, de még mindig úgy gondolom, hogy nem pszichopata és semmi baja nem lesz, ha nyomatékosan kéred, hogy viselkedjen máshol is úgy, mint a suliban, csak a szobájában engedje el magát. Én a csapkodást/verést mindenképp erőfölénnyel rövidre fognám, ülj rá, ha ki van bukva, amíg nem hagyja abba(ne a tüdejére) és szorítsd a kezét, hogy kicsit fájjon neki, mert mérgében csökken a fájdalomérzete, hajtja az adrenalin.

aug. 21. 20:37
 48/67 A kérdező kommentje:
A gyermekpszichiáter is azt mondta,hogy szorítsam meg a kezét...
aug. 21. 20:54
 49/67 anonim ***** válasza:
86%

47-es, szerintem te vagy a paranoiás, ahol egy anonim oldalon meg tudod állapítani, hogy ki kicsoda.

Lehet itt játszani a hülyét, igazából nem az én gyerekem hangoztatja, hogy meg akar ölni mindenkit, meg mindenki takarodjon el tőle, meg nem is az én gyerekem veri az anyját meg a beteg nagyanyját 9 (!!) évesen. Valóban semmi baj nincs vele és majd kinövi minden komolyabb segítség nélkül....

aug. 21. 20:55
 50/67 anonim ***** válasza:
85%

"Onnan nem hozhatom el hamarabb"

Ez hazugság.

Minden iskolából el lehet hozni hamarabb igazgatói engedéllyel.

Be is b...na, hogy csúnyán fogalmazzak, ha nem engednék, amikor elsőben heti kétszer vittük logopédushoz, kétszer gyógytornára.

Masodikban maradt a heti kettő fél kettes gyógytorna és volt hogy a suli kért, hogy hozzuk el, mert nem bírja erővel.

Iskolaotthonos iskola.

Te meg ráadásul még gyodon is vagy, el tudnad hozni minden nap is.

aug. 21. 21:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!