Autista gyerekek szülei, hogy bírjátok ezt elviselni?
10es vagyok.
Megértelek,kérdező. Az én lányom még csak 6 éves,de ma is kék bal karral jöttem dolgozni....
10-11es vagyok. Ezt most írtam ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__probl..
Az a baj,hogy a szülő magára van hagyva. A hivatalos fejlesztés egy nuku. 20 hónapos korától jár. Semmit nem ér.
Tegnap az Aldiban összevert,le kellett fognom. A 6 éves lányomat,értitek? Egy 6 éves ügyes, okos kislányt...ez a baj. Lesz ő még nagyobb is..
Hát na erről beszélt a gyógypedagógus is.
Előbb utóbb olyan erősek lesznek, hogy elverik a saját anyjukat.. onnantól úgy is intézet a vége vagy nyálcsorgatósra nyugtatózás.
Kedves 14-es
Pedig úgy megnézném a képedet ha egy hónapig a két auti gyerekemmel lennél összezárva.
Senki nem mondta, hogy nekik nincsenek érzéseik.
Viszont nem lehet velük együtt élni. Szerintem ez senkitől nem elvárható, és nem kell bűntudatot kelteni a szülőben, ha nem bírja tovább.
Én megértelek, és valószínűleg már sokkal korábban intézetbe adtam volna. De van egyáltalán intézet? És mi lesz vele, ha már ti nem tudjátok fizetni? Sokkal magasabb állami szerepvállalás kéne.
Kedves 15-ös
Neurodiverz emberekkel élek együtt 23 éve. Gyere nézd meg a képemet, de szólok előre, hogy nem fogsz látni szánalmas siránkozást miatta.
"Senki nem mondta, hogy nekik nincsenek érzéseik"
Valóban, csak épp az írásaitokban egy hangyaf#sznyi megértést sem lehet felfedezni, nem próbáljátok magatokat beleképzelni a helyükbe és nem akarjátok megismerni a működésüket sem.
De, lehet velük együttélni. Nagyon sok embernek megy. Csak meg kellene tanulni beszélgetni egymással.
Amikor úgy döntöttetek, hogy gyereket vállaltok, azzal abba is beleegyeztetek, hogy nem lesz tökéletes a gyerek. Lehet, hogy ilyen lesz, lehet, hogy olyan, lehet, hogy amolyan. Ha ezt valaki nem tudja vállalni, akkor nem kellene gyereket vállalnia.
17 na nagyon örülök, hogy vannak emberek akik élvezik az autistakkal való együttélést. Kár, hogy nem önként kell rá jelentkezni! Csak úgy tolonganank!
Na persze tudom, hogy megy ez, pár felnőttként diagnosztizált aspi szokta csak előadni magát hogy ő aztán tudja mi a neurodiverzitas, meg mit érez a többi autista... Az igazán problémásak meg nem az autizmus miatt olyanok ám, hanem a komorbid állapotaik miatt. Amik kb 50-60% -ban együtt járnak.
Végül feledkezzünk meg arról az aprosagrol is, hogy az autisták 5%-a lesz képes önálló életre. Nem, az nem önállóság, hogy anyuci 40 évesen is elerakja az alsó nadrágot, hogy ne pucéran induljon dolgozni. Tudom, a "legtöbb autista nem ilyen".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!