Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálok rosszul, mit tegyek?

Mit csinálok rosszul, mit tegyek?

Figyelt kérdés

1.5 éves, de mindenért rángatózik, sír,sikogat, nem beszél még hogy értsem,nem akar aludni, csak ha pl egy órát hurcolom, pedig 14 kg, de ha el is alszik fél óránként szopik, nem tudom elvenni tőle, mert akkor nem is aludna. Veri bele a fejét az etetőszékbe, a fogát ébren csikorgatja izomból, egész éjjel vergődik mióta megszületett.

Próbáltam nagyon kedves,szerető,elmagyarázó, odaadó módon a dolgokat,

Teljesen hoggyadtan, de csendben maradva,

Keményen, hodegen, most anya a főnök,

Hogy nem veszem fogyelembe,

De egyik se jött be.

Velünk alszik, mindenben próbálom, hogy mindenkinek jó legyen, de már megőrülök lassan.

Hogy tudom elaltatni úgy, hogy ne kelljen cipelnem?

Mot csináljak, hogy ne kapjon rángatózva dührohamot mindenért?

Meddig tart ez a korszak?

Mikor kezd el aludni?

Áh nagyon nehéz. Még sétálni se tudok vele, pedig megy már, de nem engedi hogy a kezéhez érjek. Sikogat, fut, esik kel. Kivagyok eléggé. Védőnő szerint ő ilyen. Nade ennyire?

Itthon teljesen harmónikus, nem csapongó, nem hangoskodó, szeretetteljed család vagyunk, nem tettetve, hanem igaziból.

Miért ilyen ez a gyerek?

Nem fél semmitől. Ha nem figyelnék kicsit már lehet 50szer kórházba ment volna. Mindig a bajt keresi. Fut az ágyon, pedig esett már le. Se főzni, semmit nem tudok tőle, csak ha vigyáz rá valaki.

Nem érti, hogy nem szabad, vagy letojja ...

Ötlet? Vagy valami baja van?

2022. ápr. 19. 00:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján nem tűnik vészesnek a hiszti - ebben a korban normális, hogy ha valamit tiltanak nekik, hisztiznek. Még jó sokáig nem fogja tudni kontrollálni az érzelmeit. Ha hagyod, hogy addig hisztizzen, amíg akar, és csak arra vigyázol, hogy magában vagy másban ne tegyen kárt, akkor mit csinál?
2022. ápr. 19. 15:36
 12/20 A kérdező kommentje:

Tegnap este 4 órát sírt nem tudom miért. De ma pl volt a bemegyek oda akkor is hiszti, az olyan, hogy elhozom onnan, 5 perc míg mutatok neki egy játékot és elfelejti. De ma pl mentünk sétálni és vagy meg sem akar moccanni, mert pl tetszik a tuja, vagy sikít, hogy nem foghatom a kezét, vagy fut és csak a kapucniba tudok kapaszkodni hogy ne essen fejre. Az autóúton akar menni mindenáron, virágot nem szedünk, csatornát miért nem szedjük le, omló házfalat miért nem simizünk, minden kapunk miért nem megyünk be és folyton vergődni akar, mert nem. Alig tudom elkapni olyan hátast akar dobni. A székre felállt ma 3x. Hiába mondom valamire hogy ne. Olyan bosszantó, hogy annyira próbálom de csak rikogat, és azért se. Skorpió a szentem 😂 dehát ez már pffff

A babakocsit írta valaki altatásnak. Sosem aludt el benne, ha pedig tudja hogy aludni kell és beleteszem sikít. Pedig én is énekelek neki, megyei énekversenyeket nyertem, csak nem attól, mert ha hurcolom a nyakamon a füle, hogy rezegjen is neki a hang.

Imádja a zenét minden mennyiségben, de én annyira nem szeretem ha megy, mert akkor csak az van. Meg se hall, csak bámulja a klippeket. Sokszor csak úgy eszik ha énekelek, úgy érek el sokmindent hogy énekelek. Ez is érdekes.

2022. ápr. 19. 18:29
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Amiket írtál válaszokat/kommenteket, Kérdező, az alapján nekem úgy tűnik, hogy RENGETEG a tiltás, ami körülveszi. Így azért kicsit kevésbé csoda, hogy mindenen "hisztizik" (direkt teszem idézőjelbe, mert nem hiszti), és mindig csakazértis azt akarja csinálni, ami tilos, mert a legtöbb dolog tilos. Pl. amiket a kinti sétátokról leírtál: miért ne állhatna a tujánál, amíg akar? Miért nem mentek olyan helyre, ahol nyugodtan rohangálhat anélkül, hogy fognád a kezét? Omló házfalat miért ne foghatna meg? Ezek neki tök fontos, hasznos tapasztalatok, amiket máshonnan nem fog megszerezni. Szerintem kicsit szabadabban kéne hagynod, és akkor kitombolná magát kint.

Bent meg, ha tudjátok, próbáljátok gyerekbarátabbá tenni a házat/lakást, és legyetek következetesek a tiltásokkal, pl. mindig csak egy bizonyos napon/napszakban mehet be abba a szobába, és csak veled/tek, ahol az üvegbiszbaszok vannak.

2022. ápr. 19. 20:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezek közül amiket írtál, az furcsa, hogy nem tud rendesen enni es fulladozik tőle sokszor, es a gyakori fogcsikorgatas is szokatlan de nem tudom ezt hol vizsgálják, de ezeknek érdemes lehet utána járni. A viselkedése tobbi része megfelel egy makacsabb, öntörvényűbb kisgyerek viselkedesenek.
2022. ápr. 19. 21:18
 15/20 A kérdező kommentje:

Lehet rosszul fogalmaztam. Megállunk, megnézheti, megpiszkálhatja, de el sem mozdulna, míg van tuja, vagy lehet még kaparni egy falról, stb. Te kiszólnál, hogy maradjon fal anyuka? Én igen 😅 Nem megy tovább, arrébb viszem, akkor ugye sír, de olyan a környék, hogy minden ház előtt 3 ugyanolyan fa vagy tuja van, és ha arrébb is viszem, ott a másik, mindig mondom nézzük meg a következőt is, de nem. Minden nap kell a levegő, nincs a közelben olyan, ahol fuss egyet, ahhoz kell menni 5-10 km-t tehát kocsi. Előfordult, hogy elmentünk parkba, de apróköveket akarja a szájába tolni, ugye ha nem engedem sikít. Remélem hamar leszokik róla, mert kicsit necces az idegrendszerem már. Most aludt el, szétcsókolt előtte. Nem tudom mivel érdemeltem ki, de ilyenkor olyan boldog vagyok.

Ááá lehet lazábban kell nyomnom a témát, csak lenne egy kis alvás este, mert ugye a napközbeni alatt próbálom megoldani, ami halk és muszáj. Hajtogatás, bepakolom a gépeket, felmosok, ...

Még szerencse, hogy nem ilyen mindent elkapok gyerek, pedig amit ez benyel. Bevásárlókosár,papucsok, mindent megnyal,megrág 😬 akkor aztán ennyi alvás se lenne.

A saját cipőjét se tűri el. Egyből leveszi és rágja, ha nem menni kell benne pl kocsi, hinta.

2022. ápr. 19. 23:30
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
"minden ház előtt 3 ugyanolyan fa vagy tuja van, és ha arrébb is viszem, ott a másik, mindig mondom nézzük meg a következőt is" továbbra se értem, hogy MIÉRT? Miért nem hagyod addig nézni azt az egy tuját, amíg ő akarja?
2022. ápr. 20. 10:41
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem próbálj meg elmenni egy pszichológushoz egy pár alkalmas konzultációra, párhuzamosan a nevelési tanácsadóval. Túl sokat vársz tőle azt hiszem.
2022. ápr. 20. 14:56
 18/20 A kérdező kommentje:

Akkor megpróbálok semmit sem várni, meglátjuk lazul-e a gyerek velem együtt. Ma kevesebbszer hallotta a nem szót. Elpakoltam egy csomó dolgot szekrény tetejére. Ha hisztizni akart mutattam neki érdekeset. Sokat tornáztunk, és a tütüre elkezdte mondani titi és mutatta hol a feje, pocakja,lába. Este sírt hogy nem alszik el, mondtam neki hogy nagyon szeretem, és reggel ha jó reggeltet mondunk akkor megint táncolunk és játszunk. 2 perc alatt elaludt. Mintha értette volna 😲 vagy csak fáradt volt. Ma a kaja is jobban ment. Remélem egyszer alszik is majd rendesen.

Lehet az a baj, hogy sokat várok. Egyszerre született egy kislánnyal, aki mindent ért, mindent mond, megcsinál mindent amit kérnek, alszik és nem sír 😂 oké ilyet nem szeretnék,mert gyanakodnék, hogy nem az enyém, de lehetne kicsit több alvás, kevesebb hiszti. Bár ma is rengeteg puszit kaptam csak úgy 😊

Ígérem lelazulok. Ma egyszer kiabáltam csak 😬 a hosszabbító el van dugva a szekrény mögé, de meglátta a fényét, és kihalászta ... Megijedtem!

Most laza leszek. Erre gyúrok.

2022. ápr. 20. 23:31
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Óóóóóó, NE!!!!!

SOHA DE SOHA ne hasonlítsd a fiadat másik gyerekhez!!! Ha majd egyszer születik egy testvér, akkor sem, a két testvért TILOS összehasonlítani, hát még egy idegen gyereket. MINDEN gyerek más.

Amúgy meg tényleg örök szabály, hogy sohase azt mondd, hogy mit NE csináljon. Mindig azt kell mondani, hogy mit igen. És azt az egyszem rohadt tuját is nézhetné egész nap... ha egyszer az az érdekes? Meg lehet vizsgálni a tuja érdekes leveleit, hogyan nőnek az ágai, vagy ha kilátszik a gyökere... mondjuk kutya pisi-kaki kerülendő, de azt is meg lehet mondani neki, hogy ide egy kutya pisilt, akar-e ő is? Vagy akármi hasonló. Próbáld viccesen felfogni. Amúgy meg, az is lehet, hogy a fiad okosabb, mint az a kislány, csak nincs szókincse kifejezni magát, és ezért megy a sirás. De ismétlem, ne hasonlítgasd a fiad más gyerekhez.

A kanapéról fejjel lefelé - megértelek. Nálunk sem működött semmi, mindaddig, amig magára nem rántotta a fél könyvespolcot. Onnantól kezdve elég volt suttogva kimondani, hogy "nem szabad", akkor is meghallotta, és abbahagyta, amit addig csinált.

2022. ápr. 21. 00:47
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha értette volna 😲" mert értette is! egy másfél éves nagyon sokat megért már, úgyhogy kösd fel a gatyád :D

örülök, hogy a mai nap jobban sikerült, csak így tovább!

2022. ápr. 21. 07:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!