Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Van itt más szülői is akinek...

Van itt más szülői is akinek 2 év körüli gyereke hisztis? Vagy én csinálok valamit rosszul?

Figyelt kérdés
2014. aug. 4. 20:18
 1/8 anonim válasza:
64%
Nem ilyen korban szokott kezdődni a "dackorszak"? (Nekem nincs gyerekem...)
2014. aug. 4. 20:26
 2/8 anonim ***** válasza:

2,5 éves a lányunk. Most már csillapodik, de elképesztően akaratos és hisztis lett 2 évesen. Borzasztó még most is sokszor. Lila fejjel üvölt. Egy szerencse hogy csak otthon csinálja ezt, nem az utcán vagy a bölcsiben. Házon kívül egy angyal, senki nem hiszi mit vág le otthon.

Türelem és következetesség, ezek kellenek, és a közhiedelemmel ellentétben a szigor nem árt (nem a verésre gondolok természetesen).

2014. aug. 4. 20:33
 3/8 anonim ***** válasza:

Az a jó, ha hisztis :)

Olvass utána, nem jó a személyiségfejlődés szempontjából, ha kimarad a dackorszak. Ezen minden szülő/gyerek átmegy.

2014. aug. 4. 23:34
 4/8 anonim ***** válasza:

Hatalmasakat hisztizik a kislányom. Lecövekel egy ponton, onnan el nem mozdul és üvöltve, bömbölve mantrázza azt, amit éppen akar. Ha megpróbálom felvenni, akkor megfeszül, ellentart. Ha valaki ebben a helyzetben rosszallóan figyel minket, akkor megjegyzem, hogy a gyerekek fejlődésének ez egy időszaka, és az én kislányom kimondottan jól fejlődik. Aztán egy mosoly kíséretében távozunk.

Nem vagyok híve annak, hogy hagyni kell, hadd tomboljon, amíg abba nem hagyja. Ez neki is kellemetlen állapot, de még nem tudja kezelni az érzéseit. Én megpróbálom kizökkenteni, ha nem megy, akkor félrevonulunk, időnként megpróbálom felvenni, megölelni, ami pár perc után általában sikerül, akkor még sír egy kicsit, de már belém csimpaszkodva, aztán lassan elcsendesedik. Naponta 2-3 hisztiroham is előfordul, fáradtan, álmosan könnyebben kiváltódik.

2014. aug. 5. 00:08
 5/8 anonim ***** válasza:
Rossz a megfogalmazás. Az lenne érdekes ha egy 2 éves nem lenne hisztis. Komolyan. Életkori sajátosság.
2014. aug. 5. 13:16
 6/8 anonim válasza:
a tesóm gyereke pénteken lesz 3 és ő is mindenért hisztizik majd kinövi
2014. aug. 6. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:

NEm hiszem, hogy barmit is rosszul csinalsz. 19 honaposom detto. Nyomja ha kell, ha nem. En meg nem tudom mit tegyek vele. Valahol azt olvasom, hogy hagyjam mig abba hagyja, ez neki is "jot tesz", mert megtanul kijonni ebbol az allapotbol, mashol (mint az elottem hozzaszolo) pedig pont az ellenkezoje. En meg allok hulyen, anyai oszton hijjan (gondolom en, mert fingom nincs mi lenne a jo es kovetendo!) probalkozom ezzel-azzal. De igazan semmi nem hat.

Lassan bolcsi. Es elore latom, hogy fog nekik hisztizni a sarokban! :/

2014. aug. 7. 13:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom a hisztisekhez. :-)

Kisfiam elmúlt kettő és borzalmasan akaratos. Meg hangos. De csak itthon és nekem, a bölcsiben jó fiú. :-)

2014. aug. 13. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!