Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálok rosszul, hogy...

Mit csinálok rosszul, hogy ennyire hisztis?

Figyelt kérdés

Fiam 26 hónapos. Eszméletlenül hisztis. A legkisebb dolgokon ki tud borulni és őrjöng. Csapkod vagdos, dobál. Próbálom higgadtan kezelni, de van mikor elszakad a cérna és felcsattanok. Már dolgozom, így kevés energiám van a figyelemelterelésre és bevallom, fárasztó is, hogy ezredjére sem érti meg a dolgokat (pl ha dobál valamit, elveszem-ma az itatópoharát dobta el, figyelmeztetés után is, mikor tényleg eltettem, elszabadult a pokol)

Normál dolgokon is ki szokott akadni, pl hogy kezet kell mosni. Lecsúszik az ölemből, rúgkapál-és muszáj megmosni ugye, mert mocskos manccsal nem tapizhat mindent össze a lakásban. Ilyenkor lefogom, megmosom.

Néha már úgy érzem utál.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy apa kb 1 hónapja költözött el, de ez korábban kezdődött.

2014. júl. 13. 14:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Szimplan el van kenyeztetve,vagy kevesli a torodest,es igy szeretne felhivni magara a figyelmet.Foleg most,hogy az apuka nincs mar ott.Lehet,hogy te tenyleg nagyon sokat foglalkozol vele,de o meg is kevesli. Azt vontam ebbol le,hogy eddig minden meg volt engedve neki.Unokahugom is azert volt ilyen regebben mint a fiad. :) De pl ha tortent olyan,hogy elotte vitatkoztatok,akkor az is megmaradhatott benne.Nagyon sok oka van a hisztinek.
2014. júl. 13. 14:49
 2/14 A kérdező kommentje:

Az érdekes az, hogy egyáltalán nincs megengedve neki minden, sőt!

Ezért sem értem, hogy miért tesz meg ezerszer megtiltott dolgokat, vagy pl hogy jut eszébe hirtelen eldobni valamit, megütni valakit akár még nyugis állapotban is.

Sosem veszekedtünk előtte, de nélküle sem.

2014. júl. 13. 14:59
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Dackorszak. Feszegeti a határait. Tegnap nem lehetett, vajon ma lehet? Kb. századszorra is meg fogja próbálni és hisztizni. Kemény időszak. Kínövi, csal próbálj meg következetes lenni, amennyire erődből telik.
2014. júl. 13. 15:16
 4/14 anonim ***** válasza:

A hisztis korszak kezdete mennyiben esett egybe a kapcsolat megromlásával? Nem az elköltözéssel, hanem amikor kezdődött a kapcsolat hanyatlása.

Elég valószínűnek tartom, hogy ezzel van összefüggésben.

2014. júl. 13. 15:37
 5/14 anonim ***** válasza:
17%
Attol meg nem kell lepontozni,mert leirom a velemenyem.Valoszinu nem a te hibad vagy az apukae,hiszen minta csalad vagytok...
2014. júl. 13. 16:00
 6/14 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztalak le, és nem kell gonoszkodni.

A fiunk sosem volt egy nyugodt természetű gyerek. A kapcsolatunk meg mondhatni egyik pillanatról a másikra romlott meg, mikor apuka lebukott.

2014. júl. 13. 21:02
 7/14 anonim ***** válasza:
13%
Nem kritizálni akarlak, de tanácsot és véleményt is kérsz. A pároddal lehet, hogy többet kellett volna törődnöd a gyerek mellett, hogy ne keressen mást. Ez nem ítélet, csak tanács a jövőre nézve. Tudod mindíg kettőn áll a vásár. Amúgy pici gyereknél ez gyakran megesik az anyával, hogy átesik a ló másik oldalára tudattalanul. A gyerek jelenleg sínylődik. Nagyon érzékeny korban van. Kísérleteket folytat: leesik valami mi történik. Sokszor végzi ugyanezt egymás után, mert tanulja. Az, hogy kézmosáskor hisztizik, meg egyébként is azt jelenti, hogy figyeljetek már rám, én itt vagyok, törődjetek velem. Valószínű, hogy a munkád miatt is és a problémád miatt is háttérbe szorult a kislegény, a vele való foglalkozás napi rutinná vált, úgy mint az elején a férjeddel való kapcsolatod is. Én azt tanácsolom, próbáld meg kicsit türelmesebben és néha játsz egy kicsit a gyerekkel, ne feltétlenül akard a te akaratodat rákényszeríteni, próbálj meg napi szinten szokás-szabály rendszert felállítani, és rögtön szépen rendbe jön minden. Hiába, hogy még esetleg nem nagyon beszél a gyerek, de ő egy pici testbe zárt felnőtt, akinek az antennái iszonyú jók.
2014. júl. 14. 07:29
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyermekpszichológussal próbálkoznék, ő pontosan azonosítani tudja, hogy mi borította fel a fiad belső világát. Ha ez megvan, akkor célzottan lehet változtatni rajta és orvosolni a helyzetet.
2014. júl. 14. 09:05
 9/14 millaa1 ***** válasza:
100%
dackorszak ...mi ebben vagyunk...még mindig :( 4éves a lányom. Nagyon nehéz hidd el tudom, de maradj következetes ,és ha egy hiszti után elcsitul , fogj egy párnát és ordisd ki magad :)) vagy valahogy vezesd le a feszülcséget!! Nagyon nehéz lehet neked, így egyedül.....föleg ha dolgoznod is kell!!! Kitartás!!!! :))))
2014. júl. 14. 11:03
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát, én megmondom őszintén, hogy mikor már sehogy nem tudtam figyelemelterelni, meg már nem is volt konkrét oka az őrjöngésnek, otthagytam.

Ha nincs közönség hamarabb abbahagyja.

Persze ott volt barátnőm esete, akinek a lánya ajulasig tudott hisztitni. Ő végül egy pici vizet frocskolt az arcába, ami kizokkentette.

2014. júl. 15. 04:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!