Mit csinálok rosszul, hogy ennyire hisztis?
Fiam 26 hónapos. Eszméletlenül hisztis. A legkisebb dolgokon ki tud borulni és őrjöng. Csapkod vagdos, dobál. Próbálom higgadtan kezelni, de van mikor elszakad a cérna és felcsattanok. Már dolgozom, így kevés energiám van a figyelemelterelésre és bevallom, fárasztó is, hogy ezredjére sem érti meg a dolgokat (pl ha dobál valamit, elveszem-ma az itatópoharát dobta el, figyelmeztetés után is, mikor tényleg eltettem, elszabadult a pokol)
Normál dolgokon is ki szokott akadni, pl hogy kezet kell mosni. Lecsúszik az ölemből, rúgkapál-és muszáj megmosni ugye, mert mocskos manccsal nem tapizhat mindent össze a lakásban. Ilyenkor lefogom, megmosom.
Néha már úgy érzem utál.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy apa kb 1 hónapja költözött el, de ez korábban kezdődött.
Jön a dackorszak. Annyit tehetsz, hogy állod a sarat és érvényesíted az akaratod azokban a dolgokban, amik fontosak (pl. kézmosás). A hisztinek ne engedj, a dobálást, durvaságot állítsd le. Beszélj hozzá folyamatosan, mit nem szabad, miért nem (még ha látszólag nem is érti). Ezek nem könnyű dolgok, én most a nagyobbik után a kisebbik fiammal vagyok benne ebben. Bevallom, vannak olyan dolgok, amikben nem értem célt, pl. nem használunk előkét, mert akkor a kisfiam egyszerűen nem eszik semmit, csak üvölt. Már nem érdekel, majd kimosom a foltokat. Van, amikor óránként van valami hiszti, és sokszor nem tudom kitalálni, mit akar a pici (még nem beszél). Aztán csak lenyugszik. De próbálom kitartóan irányítani, tudom, hogy ez az időszak neki is nehéz.
Szerintem nem te vagy a hibás, és nem a válás az ok. Az apa hiánya megnehezíti a nevelést, a mindennapi teendők elvégzését, és nyilván a pici is érzi, hogy valami megváltozott, de szerintem akkor is ugyanúgy hisztizne, ha ott lenne az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!