Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit csinálok rosszul, mit tegyek?

Mit csinálok rosszul, mit tegyek?

Figyelt kérdés

1.5 éves, de mindenért rángatózik, sír,sikogat, nem beszél még hogy értsem,nem akar aludni, csak ha pl egy órát hurcolom, pedig 14 kg, de ha el is alszik fél óránként szopik, nem tudom elvenni tőle, mert akkor nem is aludna. Veri bele a fejét az etetőszékbe, a fogát ébren csikorgatja izomból, egész éjjel vergődik mióta megszületett.

Próbáltam nagyon kedves,szerető,elmagyarázó, odaadó módon a dolgokat,

Teljesen hoggyadtan, de csendben maradva,

Keményen, hodegen, most anya a főnök,

Hogy nem veszem fogyelembe,

De egyik se jött be.

Velünk alszik, mindenben próbálom, hogy mindenkinek jó legyen, de már megőrülök lassan.

Hogy tudom elaltatni úgy, hogy ne kelljen cipelnem?

Mot csináljak, hogy ne kapjon rángatózva dührohamot mindenért?

Meddig tart ez a korszak?

Mikor kezd el aludni?

Áh nagyon nehéz. Még sétálni se tudok vele, pedig megy már, de nem engedi hogy a kezéhez érjek. Sikogat, fut, esik kel. Kivagyok eléggé. Védőnő szerint ő ilyen. Nade ennyire?

Itthon teljesen harmónikus, nem csapongó, nem hangoskodó, szeretetteljed család vagyunk, nem tettetve, hanem igaziból.

Miért ilyen ez a gyerek?

Nem fél semmitől. Ha nem figyelnék kicsit már lehet 50szer kórházba ment volna. Mindig a bajt keresi. Fut az ágyon, pedig esett már le. Se főzni, semmit nem tudok tőle, csak ha vigyáz rá valaki.

Nem érti, hogy nem szabad, vagy letojja ...

Ötlet? Vagy valami baja van?

2022. ápr. 19. 00:01
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Nem merem egyedül hagyni úgy sem, hogy pl. alszik és kimegyek wc-re mert hiába van a kanapé a franciaágyhoz tolva nem érti, hogy fejreesik és lemásznia kell az ágyról. Most aludt el, de 3 órát sírt, és nem tudom miért. Sokszor a közeledésemet sem tolerálja. Nem tudja a bébitaxit használni, mert az ülésre akar állni.

Ezek korának megfelelő dolgok, vagy már ezeket is tudnia kéne?

Olyan sokat tanítom, maszírozom, énekelek,táncolunk,labdázunk, kint hintázunk,de egy értelmes szava sincs. Ha éhes azt se tudom. Kap eskimo kids halolajat is, multivitamint is. Kezébe nem lehet adni pl kiflit, mert akkorát betol, hogy fulladozik. Volt, hogy úgy félre nyelt alig bírtam kiütni belöle, fejjel lefelé ráztam.

Már nem értek semmit. Sokat várok? Lehet, hogy más gyerek is ilyen?

Légyszi segítsetek pár tanáccsal.

2022. ápr. 19. 01:30
 2/20 anonim ***** válasza:
85%

Nem vagyok szakértő/szakember, de nekem ezek nem tűnnek normálisnak. 16 hónapos a lányom, és egyedül eszik, vagy fél éve megtanulta, hogy fenékkel előre mászik le az ágyról vagy a lépcsőn, mert fejre esik, és érzi, mikor huncutkodik, ha olyat csinál, amire azt mondjuk, hogy "nem", és mikor gondoljuk tényleg komolyan. Egyértelműen jelzi, mikor akar ölben lenni, mikor éhes, mikor szopizna, mikor akarja abbahagyni, amit épp csinálunk. Felismerhetően használ szótagokat, és válaszol kérdésekre (persze szótagokkal). Persze ő is szokott hisztizni, de mindig oka van, és mindig le lehet egy idő után nyugtatni valahogy.

Én a helyedben mindenképpen elvinném szakemberhez. Esetleg autizmus? (Nagyon nem értek hozzá, csak tippelek.)

De hogy néz ki egy napotok? Mi a fix benne, miket változtattok? Mit eszik? Mikor, mire reagál hisztivel, sikítással? Mennyit alszik, mikor? Hátha ezeken lehet valamit változtati.

2022. ápr. 19. 02:24
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

Altatásra nem jöhet szóba, hogy babakocsiban tologasd bent?

Korábban én is karban ringattam, de mivel már nem bírtam erre váltottam. Tologatás közben éneklek halkan, kb 10 perc után be is alszik. Nappal is így altattam kb 1,5 hónappal ezelőttig, mostanra ott már sikerült váltani arra, hogy csak berakom a kiságyába és elalszik.

Ha valamit csinálnom kell, akkor szintén a kiságyba teszem rövid időre.

Szerintem a legtöbb 1,5 évest azért figyelni kell folyton, mindig hülyeségeket próbálnak csinálni.

Evés hasonló, nálunk a pufit tolja ezerrel a szájába, de szerencsére az elolvad :) kiflit, minden mást darabokban teszem egyelőre le elé.

Érti egyébként amit mondasz neki? Pl most megyünk ki, gyere öltözni, éhes vagy?

Egyébként gyanus, hogy esetleg nem szimplán csak ilyen természet, hanem valami van vele. DE ezt csak egy szakember tudná biztosra megmondani. Védőnő mit mond, várj majd alakul? Engem fele ennyi probléma miatt is szakszolgálathoz irányít...

2022. ápr. 19. 05:56
 4/20 anonim ***** válasza:
92%

2-es: autizmust ennyi idősen nem lehet diagnosztizálni.

Kérdező: Nekem valami idegrendszeri éretlenségének tűnik a leírás alapján... Én gyerekneurológushoz vinném. Olyan, mintha nem lenne tisztában se a saját teste, se a tárgyak határaival. Érti, amit mondasz neki, adekvátan reagál? Hallása rendben?

2022. ápr. 19. 06:16
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az idegrendszeri éretlenség jó tipp, de neurológushoz elvinném, nekem főleg a félóránként ébredés lenne aggasztó, másfél-két órát minimum kéne neki egyben aludni. Az is fura, hogy nem ért dolgokat. Kromoszómavizsgálat, de az inkább később.
2022. ápr. 19. 06:21
 6/20 anonim ***** válasza:
88%

4-es: autizmus gyanut meg tud állapítani egy fejlődés neurológus ekkora korban is. Ez egy jó kiindulópont ahhoz, hogy mielőbb korai fejlesztést tudjon kapni (3 éves korig)

A lányomra 17 hósan mondta a doki a gyanút, pedig sokkal lightosabb dolgai voltak, mint a kérdező leírásában.

2022. ápr. 19. 06:24
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
A fejlesztés persze nem kell hogy autizmus specifikus legyen (ezt majd úgyis mondja az orvos mire van szükség). De ezer másféle fejlesztés van, sokszor ezek segítenek.
2022. ápr. 19. 06:28
 8/20 anonim ***** válasza:
91%

Ne hallgass erre a védőnőre.

Az első védőnőm nekem is egy trehány, nem törődő nő volt.

Pedig első lányunk IUGR baba volt, megjárta a PIC-et, fejlődésneurológiára is kellett járnunk 1 éves koráig.. Még ia mikor jeleztem az aggódalmaim minden voltam csak okos nem.

Voltam első gyerekes, túl aggódó szülőtől kezdve minden.. A gyereknek csak ilyen a temperamentuma..

A saját családom is hülyének nézett, tőlük is csak a szart kaptam. Én voltam a hülye idióta, aki nem elégszik meg a gyerekével..

Holott a lányomnak borzalmasan sok autisztikus és szenzoros tűnete volt.

Hiába indultam meg egy magam a pedagógiai szakszolgálathoz, és vertem az ajtót 1 évig.. Iskola halasztáskor (amit szintén én kérvényeztem) bukott ki, hogy ' Ja elvesztünk a rendszerben..'

A gyermekem sni-s.

Ha van bármi kétséged ne hallgass senkire.

Hallásvizsgálat, neurológus és pedagógiai szakszolgálat.

2022. ápr. 19. 07:19
 9/20 A kérdező kommentje:
Suttogva mondok valamit azt is hallja. Reagál sok kérésemre. Tapsolj, küldj puszit, ülj le, nyisd ki, add ide, dudálj, gyere táncoljunk. Olyan, mintha neki ne mondjon meg senki semmit, majd ő tudja. Nemsokára tanácsadás, beszélek dokival is.
2022. ápr. 19. 10:27
 10/20 A kérdező kommentje:

1es: felkel, cici, peluscsere, anya tejeskávé, neki közben valami kaja, aztán játék, zene, közben próbálom ráreszedni dolgokra, hogy valamire jussak pl. törölgesd le a széket, nézd így, csinálja is, vagy a partfissal söpör, lapátot is leteszi, de ha pl be akar menni abba a szobába ahova nem szabad, mert direkt elpakoltuk ami veszélyes, vagy ott a fél milliós üvegházas számítógép, üveg polcok, stb akkor úgy rángatózik, hogy nem tudom lefogni. Az ebédet meg kell főzni, úgy főzök, hogy apa vigyáz rá de ő 3 műszakos, tehát ezen mindig változtatni kell, bár ha könnyű kaja van, azt meg tudom oldani. Na ebéd után elalszik 1-3 órát mikor hogy. Vagy egyben vagy 1 cicivel. Az éjszaka a rázós. De szinte minden ébredése sírós. Jó idő van akkor az udvaron lehet hontázni, azt szereti, de volt hogy abban is rángatózott. Délután is játék van estig. Van benti csúszda nagy labda gördeszka forgószék, mert néztem tsmt tornavideót. 7-8 között fürdik. Vacsizik, de csak duhajkodna.

Kaja jöhet szinte minden. Van kedvenc, de van ami egyáltalán nem pl banán. Nem eszik se sokat, se túl keveset, de nagyobb darabok, száraz kaja nem megy. Öklendezik, fulladozik 16 foggal.

Ami változó az apa jelenléte.

2022. ápr. 19. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!