Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Valamit biztos rosszul csinálo...

Valamit biztos rosszul csinálok, de fogalmam sincs mit kéne tenni ebbe a szituációba?

Figyelt kérdés

Ha a lányom pl dobálja a játékait, és rászólok hogy nem szabad, kinevet. Pedig meg is indoklom mindig. Ezután megemelem a hangom, és megint csak kinevet, nem hagyja abba. Ha rálegyintek egy kicsit, amit alig érez, ismét csak röhög rajtam. Mi a fenét lehetne ilyen helyzetbe csinálni???

Ok, lehet hogy rossz volt a példa, mert ilyen esetbe ugye az ember elveszi tőle a játékot és kész, de van sok más olyan eset, amikor tényleg nem tudom mi használna:(

2013. okt. 13. 12:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2013. okt. 13. 13:05
 2/11 anonim ***** válasza:
Pont az ellenkezője, semmi. Figyelemmegvonás. Azt nem szeretik. Ha olyat tesz, amit te nem akarsz, akkor elsőre határozottan közöld, hogy ezt nem, nem kell hosszú indoklás , meg semmi, mert úgy sem figyel, aztán ha megismétlődik, akkor fordulj el és csinálj mást. Első reakciója a meglepetés lesz, a második, hogy odajön, hogy "most mi történt?"... és voilá már mással is foglalkozik! Türelem, nyugalom! :)
2013. okt. 13. 13:07
 3/11 A kérdező kommentje:
3 éves és tudom hogy ez az ellenkezés a korral jár, de azért csak nem tűrhetek el mindent...
2013. okt. 13. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:
52%

Minden szituáció más és más.

Ès az sem mindegy hány éves is az a gyermek.

Dacból csinálja vagy tanulja az eldobást.

Egy kicsit úgyérzem olyan 1 év körüli gyerekröl beszélsz.

Ebben az esetbe had dobálja a játékokat, olyat adja elé amit dobálha. Pl egy kocka, egy csörgö eldobása nem nagy dolog, ö most tanulja meg mit jelent dobni. Adj neki egy puha textil labdát és jó nagyokat dobálozzatok.

Kézrácsapással azt tanítod meg neki, ha dühös ütni kell, mert anya ha dühös ö is üt.

Semmi esetre se csapkodja, ha a férjedre dühös vagy sem csapsz rá(vagy?).

Ha olyat akar eldobni amit nem szabad akkor egyszerüen mondasz egy határozott nemet és elveszed töle a dolgot.

Nagyobb gyereknél pl 3 évesnél aki már tudja, hogy nem szabad csak bepróbálkozik, neki pedig erösen mondod, ha eldobod mégegyszer akkor elveszem... és amikor ez bekövetkezik akkor egyszerüen elveszed és jó magasra felteszed és nem adod neki vissza.

Ha elkezd mást dobálni csak azért is dacból akkor egyszerüen megmondod neki ha nem hagyja abba akkor ki kell mennie a szobából, és nem játszhat veled, ott. Ha tovább csinálja(és elsöre tovább fogja) akkor egyszerüen kiteszed a szoba elé(nem csukod rá az ajtót), és addig nem engeded vissza amíg meg nem igéri, hogy abba hagyja és MOST rögtön mindent felszed amit szétdobált.

A gyereknevelés összetett, és nem arról szól, hogy megcsapkodjuk a gyereket és el van intézve. Minden szitut másképp kell kezelni, és ha jól csinálod, akkor 3-4 éves korára egy igen jól kezelhetö gyereked lesz. Felnötten pedig tudni fogja hol hogyan kell viselkedni.

2013. okt. 13. 13:08
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha nem hallgat rád, szankcionáld: pl. ha fejjel lefelé hintázott, menjetek haza a játszótérről, vagy ha nem állt meg, amikor szóltál, nem mehet tovább a kisbiciklivel, csak kézenfogva gyalog, otthoni szituációknál meg álljon sarokba és kijöhet, ha bocsánatot kért.
2013. okt. 13. 13:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia,szerintem büntetés...mond meg neki ha nem fejezi be amit csinál akkor büntetés lesz ..ha folytatja akkor állisd a sarokba vagy valami ilyesmi...

Én még csak terhes vagyok nincs tapasztalatom,de én ezt csinálnám..lehet butaság ,de sokat néztem a szuper-dadust a spektrumon vagy hol és ott mindig bejött a dadusnak..egy próbát megér.

2013. okt. 13. 13:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Én, ha szépen megkérem többször és akkor is folytatja, akkor meg szoktam kérdezni, hogy dobjam-e ki a szemétbe, hiszen, ha dobálja, biztos nem kell már neki. Ez mindig hatni szokott és abbahagyja.
2013. okt. 13. 14:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért csak óvatosan... Az enyémek másfél és 3 évesen egy halom játékot kiszórtak az utcára. Ők másképp értelmezték azt, hogy ha nem játszotok szépen kidobjuk a játékokat. A kicsi fel se fogta nyilván, a nagynak csak jóval később tudatosult, hogy azokat már soha többé nem látja viszont, mert összetörtek és / vagy a "járókelők" elhordták őket.

Ebből tanulván én inkább a büntit és azt javasolnám, hogy amivel nem játszanak szépen, kobozd el. A büntisarok / szék, akármi sem 2 alkalom után fog működni, hanem kb a százezredik után, de még mindig ez a legjobb megoldás. Persze elméletben meg kívülállóként mindig sokkal egyszerűbb :).

2013. okt. 13. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha ez mostanaban jott elo nala, akkor ellenkezik veled de ha ezt mindig igy csinalja akkor lehet, hogy nem erti a szituaciot es mit kellene tennie.

2013. okt. 13. 22:51
 10/11 anonim ***** válasza:
Határozott nemet mondasz.Ha nem segít szólsz ha nem hagyja abba nem játszhat tovább,és akkor nem is engeded,eljöttök onnét. Következetesen határozottan minden szituációban.egyszerű nem,mert ha tovább folytatja ez és ez lesz,és ha megteszi,tényleg be is tartod azt amit ígérsz.
2013. okt. 14. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!