Most ez mi? Első babám és fogalmam sincs mit érzek?
Keményedések jelezhetik a szülést?
Tusolj le, vagy ha nincs nyitva a méhszájad akkor ülj be egy kád vízbe. Ha erősődnének és sűrűsődnek a fájások akkor mehettek a kórházba! :)
2013. szept. 7. 22:12
2/17 A kérdező kommentje:
Akkor ezt nevezik fájásoknak? Nem tudom tényleg, ki hogyan éli meg, de nekem ez azért annyira nem fáj. Bekeményedik, elernyed, néha kicsit nyilall de ennyi... Hasmenés is volt ma, a baba pedig intenzíven mozog. Ez normális? A fejével úgy érzem szétnyomja a méhemet odalent, és nagyon aktív.
1 ső vagyok.
Nekem végig aktív maradt pedig túl is hordtam! a hasmenés lehet egy jele a szülés beindulásának, úgynevezett természetes tisztulási folyamat megy végbe. figyeld az órát és nézd hogy milyen sűrűn jönnek a fájások és meddig tart a kemény állapot! írd egy papírra úgy könyebben látod, hogyha akció lenne... :) lehet hogy pár óra múlva elmúlik de az is lehet hogy kezdődik :) de izgi lehet most neked!!! :) irigyellek kicsit :)
2013. szept. 7. 22:22
Te szülni fogsz!Nekem is így kezdődött,aztán pár órával később már megszületett a lányom.
Könnyű szülést neked! :)
2013. szept. 7. 22:23
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor figyelem a keményedéseket, de mondom kifejezetten nem fáj semmi, úgyhogy a "fájásokat" nem tudom figyelni :D Tiszta vicc, hogy tényleg nem tudom mit kéne érezni. Valami más annyit érzek :D Anyum azt mondta a telefonban, hogy csak észreveszem ha fáj, mint egy mensi görcs, meg derékfájdalom meg melegség... Nem hiszem, hogy szülnék ma, olyan elképzelhetetlen számomra. :) Amúgy izgi igen, de nem vagyok egyáltalán ideges.
megint első :)
nekem sem szó szerint fájt! keményedni kezdett, majd ez a keményedés tarott egyre tovább elöszőr olyan 15-20 mp volt maga a keményedés, és kb 10-15 percenként jött, majd egyre tovább tarott kb 20-30 mp és kezdett sűrűsödni is 7-10 perces lenni és utána kezdett csak jönni a fájás később, addig csak ezek a keményedések! a végére eléggé bedurvult :D
2013. szept. 7. 22:41
7/17 A kérdező kommentje:
Jól hangzik! :):) Akkor most már értem!!! Lehet, hogy beindult valami! :) Lehet, hogy csak jósló. Most épp nincs keményedésem, de akkor ha újabb jön, felírom az időpontját. Köszönöm! :) Mondjuk örülnék ha várna holnap estig, mert a dokim perpill Debrecenben van egy kongresszuson, és csak holnap este érkezik vissza Budapestre. :/
majd azért írd meg mi van!!! :) és nyugi az első babák nem szoktak gyorsan jönni :D persze kivételek vannak de átlag 18-26 órás vajúdás azért van! addig a dokid is beesik :D
2013. szept. 7. 23:01
9/17 A kérdező kommentje:
Jézus az durván hangzik, mondjuk abból ha 10 órát itthon vajúdok úgy, hogy közben néha fáj néha nem, akkor kibírható. :) Egyelőre azóta nincs semmi, úgyhogy vagy lesz valami az éjszaka vagy nem. :) De köszönöm a jó tanácsokat!
hááát 10 órát nem tudsz otthon vajúdni, mivel ha beindul és sűrűsödik, akkor már azért a fájások is jönnek - normál esetben!- és azt első babánál tuti nem otthon akarod végig csinálni :D , a másodiknál meg már tudod, hogy gyorsabban jöhet! nekem is ez volt: első szülés 22 óra! a második kb 2-3 óra :)
2013. szept. 7. 23:12
Kapcsolódó kérdések: